Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

Dijagnostičke trake za šećer Količina: 50 komada Za korišćenje u aparatu MULTICARE

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Merači šećera u krvi

Šifra Proizvoda: 32823

Poslednja cena bila je: 2500 din

Karakteristike proizvoda: Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

Dijagnostičke trake za šećer

Količina: 50 komada

Za korišćenje u aparatu MULTICARE

Opis proizvoda: Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

Opšti podaci: Samokontrola glikemije dozvoljava obolelima od dijabetesa da imaju neposredne informacije o sopstvenom stanju glikemije, ali svakako moraju biti praćeni uz brižljivu obuku lekara ili kvalifikovanog tehničkog lica. Važno je podvući da samokontrola ne može da zameni lekara niti se može izvoditi bez konstantne kontrole lekara (da bi se definisala slaganja tabele vremena, tumačili rezultati i definisala terapija).

Princip: Kolormetrična reakcija sa glukoza oksidazom ili hiperoksidazom

Reagensi:Reaktivna zona svake trake sadrži sledeće reagense: Hromogen: min 0,01 mg
Glukoza-oksidaza: min 2,1 IU, Peroksidaza: 1,65 IU.

Kalibracija: Aparat multiCare može biti tačno podešen na dva različita načina kako bi se odredio nivo glukoze u krvi:
Ukoliko pakovanje traka sadrži čip : podesiti čip u aparat kao sto je obljašnjeno u uputstvu za upotrebu aparata. Čip sadrži sve neophodne podatke za podešavanje aparata.
Ukoliko u pakovanju traka nema čipa u aparat multiCare uneti broj koda koji se nalazi na etiketi svake bočice, pridrzavajući se uputstva za upotrebu. Pre svakog merenja neophodno je proveriti da ovaj broj odgovara broju koji se pojavljuje na displeju aparata multiCare. U slučaju da nije tako, promeniti broj sledeći instrukcije koje su date u uputstvu aparata.

Uzimanje uzoraka: Krv iz kapilara: uzimanje krvi iz kapilara može se lako obaviti ubodom u prst. Preporučljivo je, kao prvo, oprati ruke sa toplom vodom i sapunom i dobro ih osušiti. Koristeći penkalo multiCare ubosti se u prst. Prvu kap krvi otkloniti sterilnom gazom. Pritisnuti vrh prsta kako bi se dobila jos jedna kap krvi i tu poslednju staviti u centar reaktivne zone trake.

Krv iz vene: uzorak krvi staviti na reaktivni deo trake.
Procedura: Pažljivo slediti instrukcije iz uputstva o korišćenju aparata.

Vršenje merenja: Nanošenje krvi na reaktivnu zonu izaziva biohemijsku reakciju koja razvija plavu boju takvog intenziteta u proporciji sa koncentracijom glukoze prisutne u uzorku.Aparat meri intenzitet boje I na displeju pokazuje odgovarajuću koncentraciju glukoze.

Kontrola tačnog izvodjenja testa: Pre svakog merenja proveriti da je polje na suprotnoj strani reaktivne zone trake bele boje. U slučaju da je boja promenjena, ne koristiti traku za merenje. Posle svakog merenja obavezno proveriti da povrsina vidljivog diska na suprotnoj strani pokazuje ujednačenu i kompletnu boju. U suprotnom, neophodno je ponoviti merenje sa novom reagens trakom. Svako vadjenje krvi označava novu analizu.

Provera sistema: Kontrola ispravnog korisčenja kao i kontrola aparata i traka multiCare mora biti periodično praćena upotrebom kontrolnog rastvora multiCare prema uputstvima koja se nalaze u pakovanju istog. Rasponi koncentracije glukoze, u okviru kojih moraju biti i rezultati dobijeni proverom sa kontrolnim rastvorom odštampani su na etiketi bočice reagens traka.

Čuvanje i rok trajanja: Reagens trake čuvati na temperaturi između 15 i 35 step.C i uvek u originalnom pakovanju bez direktnog izlagaganja svetlosti. Odmah po uzimanju tračice, zatvoriti bočicu traka originalnim čepom.Na ovaj način trake zadržavaju svoju upotrebnu vrednost do tri meseca od dana prvog otvaranja. Upotrebna vrednost neotvorene bocčce istaknuta je na toj istoj bočici. Upotreba tračica sa isteklim rokom može dovesti do pogrešnih rezultata. Ne izlagati ih preteranoj vlažnosti. Ne čuvati u frižideru. Upozorenje: Trake multiCare držati van domašaja dece. Ne vršiti merenja na temperaturi nižoj od 10 st.C i višoj od 40 st.C. Tračicu iskoristiti odmah po vađenju iz bočice.

Beleške za medicinsko osoblje: Za analize glikemije sa sistemom multiCare može se koristiti krv iz kapilara ili krv iz vene tretiranu sa heparinom ili K- EDTA. Antikoagulanti kao što su fluor ili so oksalne kiseline ne trebaju se koristiti.
Dozvoljeni raspon hematokrita je od 35 do 55%.
Vrednosti hematokrita veće od 55% ili manje od 35% mogu izazvati promenu rezultata.

Normalne vrednosti: Natašte(kod osobe koja nije dijabetičar):
-70-110 mg/dl (3,9-6.1 mmol/l) ako se uzima u obzir koncentrcija glukoze u plazmi.
-60-100 mg/dl(3.3-5,6 mmol/l) ako se uzima u obzir koncentracija glukoze krvi iz kapilara.
Sistem multiCare dozvoljava da se koriste vrednosti glikemije dobijene obema kalibracijama , kako uz pomoć plazme tako i cele krvi(pogledati u uputstvu aparata)
Stoga je važno znati da je koncentracija glukoze u plazmi u proseku veća za 12 % u odnosu na celu krv. Pacijent dijabetičar mora da usaglasi sa nadležnim lekarom optimalne vrednosti u cilju efikasne kontrole metabolizma.

Ograničenja: -Sistem je prilagođen za analizu kapilarne krvi ili krvi iz vene. Ne koristiti serum ili plazmu.
Ponoviti test ukoliko se dobiju vrednosti glikemije koje ne odgovaraju rešenjima savesnog pacijenta i poznatim simptomima koje pacijent ima. Konsultovati uputstvo za upotrebu aparata da bi se proverila ispravnost procedure; eventualno konsultovati lekara.
U stanjima hiperglikemije- hiperosmolarnosti, sa ili bez prisustva ketona vrednosti glikemije dobijene iz kapilarne krvi mogu biti znatno niže od pravih vrednosti glukoze. Teško oboleli pacijenti ne trebaju biti testirani ovim sistemom ili mogu biti testirani uz veliku predostrožnost.
U slučaju da se dobiju rezultati nizi od 50 mg/dl ili visi od 250 mg/dl glukoze, potrebno je što hitnije konsultovati lekara.
U slučaju ozbiljne dehidracije i preteranog gubitka tečnosti, dobijene vrednosti mogu biti znatno niže od stvarnih. Neki od faktora koji mogu dovesti do dehidracije su:
povračanje i diarea; unošenje pojedinih lekova kao što su na primer diuretici.
Redukciona sredstva kao što je askorbinska kiselina u normalnim koncentracijama ne utiču na rezultat, ali ako se unose u velikim količinama mogu dovesti do abnormalno niskih rezultata.
Izrazita prisutnost lipida moze uticati na rezultate.
Netačni rezultati mogu se dobiti i na previsokoj nadmorskoj visini zbog niže koncetracije kiseonika.
Sistem multiCare nije adaptiran za vrsenje analiza iz uzorka krvi novorođenčeta.

Tačnost sistema: prosečna greška sistema multiCare u odnosu na metod koji se odnosi na bibliografiju je< 10%. U nizu merenja obavljenih u centrima za borbu protiv diabetesa, održan je sledeći pravac linearne regresije: y(mg/dl)= 1,0016 x -0,5635.

Preciznost: Ponovljenost: prosečna netačnost je < 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,3%. Reproduktivnost: prosečna netačnost je< 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,3%.
Minimalna zapremina krvi koja se nanosi je 3 µl.

Raspon merenja: Trake multiCare daju tačne rezultate za vrednosti glukoze između 25 i 500 mg/dl.(1,4-28 mmol/l). Ispod 25 mg/dl aparat pokazuje Lo. Preko 500 mg/dl aparat pokazuje Hi: sličan rezultat znači da je koncentracija glukoze u uzorku krvi mnogo povecana i naznačava visok stepen rizika: OBRATITI SE HITNO LEKARU.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.