-
Kategorije Proizvoda
Majčina dušica - Timijan - Thymus vulgaris - seme 5 kesica Semenarna 1112
Majčina dušica ili timijan je začin i lekovita biljka koja nema nijedan štetan sastojak! Veoma je aromatična pa se kao začin, svež ili suv, koristi u malim količinama. Čaj od ove biljke ima antiseptičko dejstvo.
Cena sa PDV: 299 dinara
Na Stanju
Šifra Proizvoda: 37162
Vreme slanja: 1 - 2 radna dana
Isporuka: Teritorija Cele Srbije
Dostava: Kurirska služba
Masa za dostavu: 0.01 kg (cena dostave)
Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina
Proizvođač: Semenarna
Brend: Semenarna
Majčina dušica - seme
Majkina dušica - Timijan - Popovac - Materka - Tamjanika - Divlji bosiljak - Vreskovica
Pakovanje: 5 kesica po 0.8g
Latinski naziv: Thymus vulgaris
Biljka trajnica
Pogodno za sađenje u bašti ili žardinjeri
Setva u zatvorenom: mart
Setva na otvorenom: maj
Presađivanje: maj
Razmak između biljki: 20 x 20 cm
Cvetanje: jun - septembar
Visina biljke 20-40 cm
Saditi prema uputstvu sa pakovanja
Lepu baštu ne možemo da zamislimo bez začina! Te mirisne biljke je potrebno mešati sa usevima jer utiču na bolji rast i ukus povrća, štite od štetočina i bolesti. Bašta nam je lepša, jela su ukusnija!
Začinsko bilje se može, osim u baštama, gajiti i u saksijama i žardinjerama u kući, tako da ih uvek možete imati sveže pri ruci. Traže svetao, ne previše vruć prostor, vlažan vazduh i bogato zemljište. Leti ih obavezno iznesite na terasu ili balkon kako bi imali što više svetlosti i kiseonika.
Poštovanje u narodu i široku primenu u narodnoj medicini, majčina dušica je svojski zaslužila. Ova biljka nema nijedan štetan, toksični sastojak, pa može da se pije bez vremenskog ograničenja, i u neograničenim količinama. Poznata je i po nazivima: popovac, materka, tamjanika, divlji bosiljak, vreskovica.
Čaj od majčine dušice ima antiseptično dejstvo, efikasan je protiv spazma (grča) u bronhijama, razvodnjava sluz u plućima i pomaže pri njegovom izbacivanju. Zato se sa uspehom primenjuje protiv kašlja.
U kulinarstvu se koristi kao začin različitim jelima, u svežem ili suvom stanju. Naročito se mnogo koristi u italijanskoj kuhinji. Smatra se da neutrališe jako masna jela. Veoma je aromatična, pa se kao začin koristi u malim količinama. Koristi se i za pripremu čajeva i napitaka.
* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.