Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Ostaviti Svet Za Sobom, Margaret Forster

Izgubljena, nađena, ukradena, zaturena, prodata, predmet borbe... Ovaj izuzetno zanimljiv, lepo i vešto ispričan roman prati avanture jedne slike s početka XX veka i živote žena koje su je posedovale..

Ocena Posetilaca Broj ocena: 101
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 7721

Poslednja cena bila je: 699 din

Karakteristike proizvoda: Ostaviti Svet Za Sobom, Margaret Forster

Naziv Knjige : Ostaviti Svet Za Sobom

Autor: Margaret Forster

Format: 13x20 cm

Broja strana: 336

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : Keeping the World Away, Margaret Forster

Opis proizvoda: Ostaviti Svet Za Sobom, Margaret Forster

*** O Knjizi ***

Izgubljena, nađena, ukradena, zaturena, prodata, predmet borbe... Ovaj izuzetno zanimljiv, lepo i vešto ispričan roman prati avanture jedne slike s početka XX veka i živote žena koje su je posedovale.
Počinje s odvažnom, vatrenom Gven koja želi da postane slikar i odlazi u Pariz, gde postaje Rodenova ljubavnica i stvara malu prisnu sliku mirnog ugla svoje sobe u potkrovlju. Zatim slede Šarlot, sanjalica i intelektualka iz edvardijanskog doba, pa Stela, Lukasta, Elza i konačno mlada Džilijen, koje dele neizgovorenu želju da imaju spokojan kutak obasjan suncem kao na slici.
Roman o ženskim životima, o tome šta znači biti istovremeno žena i umetnik, i koliko je to teško. Izuzetan pogled na lepu sliku i njen zamišljeni život, tipičan za Margaret Forster.

*** Kritike ***

„Njeno poznavanje istorije je, kao i uvek, usklađeno s čudesnim saosećanjem... vešto napisan roman.“
Sunday Times

*** O Autoru ***

Margaret Forster rođena je u engleskom gradiću Karlajlu 1938. godine, gde je završila školu i dobila stipendiju za Oksford. Na Oksfordu je 1960. diplomirala istoriju. Dan pošto je položila poslednji ispit, udala se za pisca Hantera Dejvisa, svoju ljubav iz detinjstva, sa kojim danas ima dve kćerke i sina.

Godine 1963. Forsterova počinje da radi kao književni kritičar i biograf, učestvujući kao saradnik na televiziji, radiju i različitim časopisima. Među njene najznačajnije radove ubrajaju se biografsko delo o Dafne de Morije, „memoarsko“ putovanje kroz čitav jedan vek u romanu Dnevnik jedne obične žene, kao i Skriveni životi, biografija njene porodice. Poslednje govori o tri generacije žena porodice Forster, prikazujući kroz njihove živote položaj žena u britanskom društvu.

U još jednom svom romanu, Dragoceni životi, oslanja se na porodične događaje, pišući o smrti svog oca i snahe.

„Uvek pišem o porodičnim odnosima, o tome šta porodica znači i o načini na koji ljubav i dužnosti međusobno povezani“, kaže Margaret Forster.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.