Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Kikkerland Set retro društvenih igara za put GG56-A

Praktičan set retro igara za putovanja, dolazi u malom lakom i izdržljivom pakovanju. Sastoji se od metalne table i magnetnih figura , što znači da vam igra neće propasti dok se vozite kolima, vozom i autobusom.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 108
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Društvene Igre i Mozgalice

Šifra Proizvoda: 9778

Poslednja cena bila je: 499 din

Karakteristike proizvoda: Kikkerland Set retro društvenih igara za put GG56-A

Kikkerland Set retro drušvenih igara za put GG56-A

ABS školjka sa metalnom tablom i magnetnim figurama

Šah, Backgammon, Domine, Dame - Po lsučajnom izboru ili pozovite preko telefona da naglasite koju igru želite

Opis proizvoda: Kikkerland Set retro društvenih igara za put GG56-A

Kikkerland je smislio novu zabavu za vas. Set retro društvenih igara će učiniti vaša putovanja kraćim. Sastoji se od metalne table i magnetnih figura za igru. Možete igrati Šah, Backgammon, Domine i Dame.

Backgammon je jedna od najstarijih igara na ploči i igrala se još u Persijskom Carstvu, drevnom Egiptu i Rimskom Carstvu. Za igru se koristi ploča sa 24 polja na kojoj svaki igrač ima po 15 svojih figura. Figure se pomiču zavisno o brojevima na kockicama. Za pobedu nije važna samo sreća, nego je potrebno poznavati strateške i taktičke elemente igre jer nakon svakog bacanja kockica igrač mora odlučiti koje će figure kako odigrati i pritom paziti na protivnikove kontranapade. Pobednik je onaj igrač koji prie uspie izvaditi svih 15 figura s ploče.

Šah je igra na ploči za dva igrača. Ploča je kvadratnog oblika, podeljena u 64 (8×8) polja, obojenih naizmenično svetlom i tamnom bojom. Svaki igrač ima po 16 figura, od toga osam peešaka. Jedan vodi bele, a drugi crne figure. Igra s ovakvom pločom i figurama postoji barem od 6. veka ali pravila o kretanju figura su se menjala. Bitna promena, koja čini moderni šah posve drugačijom igrom od arapskog šatrandža, uvedena je oko 1470. g. u Italiji. Kasnije je bilo još modifikacija pravila (rokada, uzimanje an pasant, promocija pešaka), pa su pravila konačno fiksirana tek u 19. veku.
Dama je apstraktna misaona igra na ploči za 2 igrača. Njeno mesto u istoriji odlično je opisao višestruki svetski prvak u šahu Emanuel Lasker (1868-1941) od kojeg potieče ona poznata misao: Dama je mati šaha i to dostojna mati. Pobeda u igri ne zavisi o sreći, jer u njoj nema slučajnih događaja. Poljski pesnik Adam Mickiewicz u svojoj poemi Warcaby (1819) kaže : Kome je um oštriji, kome je duh sposobniji maštati, tom će dama više zadovoljstva pružiti.
Domino je društvena igra namenjena deci i odraslima. Savremeni domino najverovatnije potiče iz Kine iz dvanaestog veka, pri čemu se smatra da je nastao na osnovu kocke za bacanje koja je u Kinu stigla preko Indije. U Evropi se pojavljuje u osamnaestom veku. Tradicionalni domino se sastoji iz 28 pločica oblika kvadra, podeljenih na dva jednaka dela na kojima je upisan određeni broj tačaka. Igra se sastoji u spajanju identičnih delova. Domino koje mi nudimo umesto određenog broja tačaka, sadrže geometrijske figure: loptu, kocku, kvadar, valjak, prizmu, piramidu i kupu. Kroz igru, deca uče da razlikuju pomenute geometrijske figure.
Najpre se domino okrene na poleđinu i svaki od igrača odabere određeni (isti) broj domina, pri čemu određeni broj domina ostaje neupotrebljen. Igra počinje tako što jedan od igrača stavi prvi domino, a zatim ostali igrači redom dodaju po jednu pločicu (dodati domino mora da ima identičnu polovinu sa onom koja se nalazi na tabli). Ukoliko neki od igrača nema adekvatanu domino pločicu, propušta taj krug. Na taj način se domino pločice ređaju duž prave linije u oba pravca. Alternativno, domino pločica može se postaviti pod pravim uglom u odnosu na niz domino pločica na tabli, čime dolazi do grananja linije i konačna slika postaje zanimljivija. Cilj igre je da se igrač oslobodi svih domina, pri čemu protivniku ostaju domine -u ruci-.

Domino se mogu poređati uspravno, tako da se nalaze na vrlo malom rastojanju. Namerno obaranje prve domino pločice dovodi do pada ostalih domino pločica u kratkom vremenskom intervalu, čime posmatramo bukvalno značenje izraza -domino efekat-.


* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.