Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Magnezijum Activ gel 150ml

Magnezijum hlorid obogaćen ekstraktima crnog bibera, karanfilića i ljute papričice.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 76

Cena sa PDV: 990 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 64889

Vreme slanja:  3 - 5 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.25 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Hedera Vita

Brend: CNPNA Group

Karakteristike proizvoda: Magnezijum Activ gel 150ml

Magnezijum Activ Gel

Magnezijum hlorid obogaćen ekstraktima crnog bibera, karanfilića i ljute papričice

Primenjuje se kod sledećih stanja :

- reumatskih tegoba, grčeva i bolova u mišićima

- napetosti i ukočenosti u zglobovima

- oslabljene periferne cirkulacije

Magnezijum gel deluje transdermalno i brzo se apsorbuje

Način upotrebe: Naneti na bolno mesto i blago utrljati. Koristiti 2-3 puta dnevno.

Neto sadržaj: 150ml

Oblik: gel

Pakovanje: plastična boca sa pumpicom

Opis proizvoda: Magnezijum Activ gel 150ml

MAGNEZIJUM Activ Gel je formulisan na bazi magnezijum hlorida koji se brzo resorbuje preko kože, sa dodatkom etarskih ulja crnog bibera, karanfilića i ljute papričice. Gel koje doprinose prijatnom osećaju opuštanja mišića i poboljšanju nervne provodljivosti. Gel ima antireumatsko i antiinflamatorno dejstvo. Koristi se za ublažavanje bolova i pojačavanje cirkulacije. Prilikom korišćenja javlja se blagi osećaj žarenja i hipermije (zagrevanje zbog pojačane cirkulacije na mestu aplikacije). Dobro se upija i ne ostavlja masan trag.

Magnezijum je esencijalni mineral, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju kao i normalnoj psihološkoj funkciji. Magnezijum pomaže u smanjenju nervne napetosti i stresa, glavobolje, razdražljivosti, anksioznosti i simptoma koji prate PMS. Doprinosi opuštanju mišića, smanjenju umora i ublažavanju grčeva i bolova. Mineral magnezijum doprinosi hidrirataciji kože i ublažavanju procesa starenja.

Transdermalna magnezijumska terapija aktuelna je za poboljšanje stanja sportskih povreda. Osim što opušta mišiće ona ih zalečuje. U ovu svrhu koristi se magnezijumovo ulje ili gel. Ono se najviše koristi za ublažavanje bolova. Zato je to odlično pomoćno sredstvo kod fibromialgije, grčeva u mišićima, artritisa, osteoporoze…

Kapsaicin je prirodni alkaloid iz ljute paprike, biljke koja se koristi kao začin. Mehanizam delovanja se bazira na vezanju kapsaicina za receptore na senzornim neuronima u koži. Oni se aktiviraju pri visokoj temperaturi ili hemijskim ili fizičkim nadražajima. Vezanjem kapsaicina na receptor dolazi do izazivanja nervnog signala koji se u mozgu interpretira kao žarenje i osećaj pečenja.
Kapsaicin ljutim paprikama osim ljutine, daje i posebna lekovita svojstva, zbog čega su one jedne od najzdravijih namirnica u svetu, imajući širok spektar lekovitosti.

Dejstva ljutih papričica
Antiupalno dejstvo (redovna primena može da spreči nastanak artritisa)
Smanjuje bol - izazvan artritisom, psorijazom
Podstiče dobro funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.
Ljute papričice smanjuju nivo holesterola i triglicerida te sprečavaju nastanak krvnih ugrušaka
Podstiče imunitet.
Podstiče mršavljenje.
Prevenira obolenja prostate.

Etarsko ulje crnog bibera
Oslobađa i ublažava bolove.
Biber poseduje jednu veoma dobru osobinu a to je zagrevanje. Isto tako sadrži inflamatorne i antispazmodičke karakteristike pa zbog toga umiruje bolove. Takođe utiče na smanjenje povreda mišića, kao i reumatizma i artritisa.
Ulje crnog bibera ima oštar, jasan miris koji umiruje i podiže energiju, a zbog mogućnosti zagrevanja koristi se za ublažavanje grčeva u mišićima.
Aktivni sastojci etarskog ulja crnog bibera deluju protivzapaljenski, analgetski, ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. Pokazao je izuzetna svojstva i namenjen je za lokalnu upotrebu kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Uspešno se koristi i kod sportskih povreda.

Ulje crnog bibera ima snažno termičko dejstvo. Ulje crnog bibera smanjuje nagomilavanje produkata koji dovode do zapaljenja, poboljšava perifernu cirkulaciju i pojačava diurezu pri čemu se toksini brže eliminišu iz organizma.

Etarsko ulje crnog bibera takođe:
Ublažava bolove u koštano-zglobnim strukturama
Povećava pokretljivost zglobova i mišića
Oslobađa od osećaja ukočenosti
Poboljšava perifernu cirkulaciju
Ublažava grčeve i umor nakon intenzivnog fizičkog napora

Etarsko ulje karanfilića bistri um i jača koncentraciju i mentalnu aktivnost. Antimikrobno delovanje čini etersko ulje karanfilića jednim od najsnažnijih antiseptika sa širokim spektrom antibakterijskih i antivirusnih dejstava. Dokazana mu jei analgetska i antigljivična aktivnost. Pospešuje dotok krvi u površinske slojeve kože i vraća joj mladenački izgled. Ima afrodizijačko dejstvo
Eugenol, koji se nalazi u etarskom ulju u najvećem procentu, povoljno deluje na mišićni tonus, tako da se preporučuje pre i posle sportskih aktivnosti, za masažu mišića, radi boljeg učinka i bržeg oporavka od umora
Etarsko uje karanfilića primenjuje se za ublažavanje glavobolja, reumatskih tegoba i bolova uzrokovanih artritisom. Preporučuje se za problematičnu kožu, zahvaćenu aknama kao i protiv bora.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.