-
Kategorije Proizvoda
Povrće - seme
Suzi Izbor Proizvoda:
Spanać, koji u sto grama ima čak 1.400 miligrama mineralnih sastojaka, predstavlja hranu izbora tokom cele godine za zdrave krvne sudove i srce, dobru krvnu sliku, čišćenje organizma.
šifra: 68218
Grašak obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1, B2, B6, C, K, minerale kalijum, gvožđe, magnezijum i mangan. Bogat je i belančevinama. Vrlo je važan za ishranu!
šifra: 68212
Setvu graška treba obavljati od 25. februara do 1. aprila, ako je moguće. Grašak zahteva minimalnu negu s obzirom da ima kratku vegetaciju. Najvažnija mera jeste suzbijanje korova i zalivanje.
šifra: 68211
Dinja je idealno letnje osvežnje. Voda iz dinje stimuliše rad bubrega, reguliše krvni pritisak, a visok nivo vlakna pomaže varenje. Beta karoten pomaže u borbi protiv kancera.
šifra: 68137
Paprika spada u cenjeno povrće zbog svojih hranljivih i lekovitih svojstava. Nema veliku energetsku vrednost, pa je pogodna za dijetalnu ishranu, ali je zato bogata mineralima, vitaminima.
šifra: 68106
Papriku treba koristiti u svakodnevnoj ishrani zato što povoljno deluje na: bubrege, stomak, creva, mišiće, krvne sudove i imunološki sistem. Ima mnogo više vitamina C nego limun i narandža.
šifra: 68108
Najbolja i najbogatija korisnim sastojcima svakako je sveža paprika, pa se takva i najviše preporučuje za ishranu. Ima mnogo više vitamina C nego limun i narandža.
šifra: 68109
Crni luk (allium cepa) poznat je kao hrana, začin, ali i kao lek još od davnina. Crni luk pozat je i pod nazivima: crveni luk, crvenac, glavata ljutika, kapula ili mrki luk.
šifra: 68111
Ispitivanjima je ustanovljeno da luk sadrži dosta lekovitih-aktivnih materija, a da ih najviše ima u lukovici. Povoljno deluje na kožu, organe za disanje, nerve, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem.
šifra: 68113
Praziluk nije osetljiv na niske temperature, pa je njegovo uzgajanje najlakše. Može se brati od početka jeseni pa sve do kraja proleća, i njegova upotreba je velika naročito zimi.
šifra: 68123
Praziluk se upotrebljava ceo i to ne samo kao začin, već kao samostalno povrće. Obiluje hranjivim i lekovitim stvarima. Sadrži veliku količinu minerala i vitamin C, kao i eterična ulja sa sumporom.
šifra: 68124
Plod krastavca je zelen, valjkast, tvrd, jestiv je i sirov. Sastoji se od 97% vode, ima 9,7 kalorija na 100 grama. Bogat je vitaminima i mineralima. Važan je deo ishrane svež ili konzerviran.
šifra: 68127
Krastavci su jedna od najboljih namirnica za opšte zdravlje i obično se o njima priča kao o super hrani.
šifra: 68128
Krastavac hidrira, olakšava gorušicu, eliminiše toksine, pun je vitamina, koži obezbeđuje neophodne minerale, pomaže kod varenja i mršavljenja, oporavlja oči...
šifra: 68130
Plod krastavčića - kornišona - je zelen, valjkast, tvrd, jestiv je i sirov. Sastoji se od 97% vode, ima 9,7 kalorija na 100 grama. Bogat je vitaminima i mineralima. Važan je deo ishrane svež ili konzerviran.
šifra: 68131
Krastavci, pa i krastavčići su važan deo ishrane , bilo da su sveži ili konzervirani. Krastavci su jedna od najboljih namirnica za opšte zdravlje i obično se o njima priča kao o super hrani.
šifra: 68132
Dinja je povrće koje pripada istoj porodici kao lubenica, bundeva i krastavac. Zahvaljujući velikom procentu vode, niskom procentu šećera i odličnom ukusu i mirisu, ovo povrće je idealno letnje osvežnje.
šifra: 68135
Duguljasti žuti feferoni lepo izgledaju u bašti i u saksiji, a i odličan su dodatak jelima. Od njih se može spremiti i zimnica. Paprika je, inače, vrlo cenjeno povrće zbog hranljivih i lekovitih svojstava.
šifra: 68102
Lubenica je veoma zdravo povrće, a posebno je dobra za bubrege. Veoma je slatka i ljudi je najčešće koriste kao poslasticu.
šifra: 68140
Francuski spanać ili crvena loboda može da se posadi u žardinjere ili u baštu i listovi se ubiraju čim biljka dostigne oko 15cm. Mlado lišće se koristi kao običan spanać, a može se od njega napraviti i sveža salata ili koristiti kao dekoracija.
šifra: 68143
Ukrasne tikve se sade s proleća, a tokom leta će Vas obradovati svojim plodovima raznih boja i oblika! Idealne su za jesenje i zimske dekoracije.
šifra: 68144
Matovilac se obično uzgaja kao salata. Dobro podnosi niske temperatura pa se gaji kao zimsko zeleno povrće, od septembra do marta. Na zapadu je poznat pod imenom corn salad (kukuruzna salata).
šifra: 68224
Matovilac ima sočne zelene listove, orašast ukus, ali i puno važnih sastojaka za ljudsko zdravlje. U 100g ove salate ima samo 26 kalorija, oko 3g ugljenih hidrata, 2g vlakana i 2g proteina.
šifra: 68229
Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrednosti. Najpoželjnom namirnica za smanjenje telesne težine. Ovo povrće ima antioksidansno i antiseptičko dejstvo.
šifra: 90269
Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrednosti. Najpoželjnom namirnica za smanjenje telesne težine. Ovo povrće ima antioksidansno i antiseptičko dejstvo.
šifra: 90267
Ukrasna paprika, ili božićna paprika je otporna biljka koja se može lako gajiti u saksijama. Njeni plodovi nisu prikladni za jelo, ali su zanimljiv ukras u vrtu, na terasi ili na prozorskoj dasci.
šifra: 104384
Kobra je ukrasna, vrlo dekorativna tikva oblika boce, tamnozelene boje s belim mrljama. Prečnik donjeg dela bundeve je 15-20 cm. Sušite ukrasne tikve na svežem vazduhu.
šifra: 104385
Rotkvice su pravo povrće za baštovane početnike: nisu zahtevne, a prva berba stiže već za 30 dana! Inače, ovi vesnici proleća na našoj trpezi su i prave vitaminske bombe!
šifra: 68028
Brokoli se gaji od ranog proleća do kasne jeseni. Ima malu kalorijsku vrednost i veoma je zdrav. Pored bogatstva vitamina i minerala, brokoli sadrži svih dvanaest antikancerogenih supstanci.
šifra: 67939
Kupus je veoma zdravo povrće i veoma niskokalorično. Dragocen je i zbog sadržaja tartonske kiseline koja sprečava pretvranje ugljenih hidrata u masti, što ga čini idealnim za dijete.
šifra: 67941
Kupus je veoma zdravo povrće i veoma niskokalorično. Dragocen je i zbog sadržaja tartonske kiseline koja sprečava pretvranje ugljenih hidrata u masti, što ga čini idealnim za dijete.
šifra: 67942
Keleraba može da se jede presna ili skuvana i mogu se jesti njeni listovi, stabljika i plod. Veoma je bogata vitaminom C, biljnim vlaknima i drži sitost, a duža upotreba pojačava apsorpciju gvožđa.
šifra: 67945
Keleraba može da se jede presna ili skuvana i mogu se jesti njeni listovi, stabljika i plod. Veoma je bogata vitaminom C, biljnim vlaknima i drži sitost, a duža upotreba pojačava apsorpciju gvožđa.
šifra: 67946
Šargarepu možete posaditi u leje, ali i u saksiju, 10-ak dana posle poslednjeg mraza. Voli vlažnost, ali ne previše. Njne dobre osobine su mnogobrojne: blagotvorna je za jetru i dijetalnu ishranu.
šifra: 67948
Stari Rimljani su verovali da ako grickaju peršun mogu da popiju puno vina a da se ne napiju. Ovo možda i nije tačno, ali je tačno da peršun ima mnoga korisna svojstva za organizam.
šifra: 68013
Celer koji se uzgaja u vrtovima na glasu je kao vrlo vredna lekovita biljka. Sveže stabljike i lišće skupljaju se od maja do avgusta, a koren se iskopava od sredine septembra do sredine novembra.
šifra: 68019
Cvekla spada u red najkorisnijih i najlekovitijih povrtarskih kultura. Iako se najčešće koristi koren, jestiva je čitava biljka. Lako svarljiva, bogata vitaminima, belančevinama, mineralima...
šifra: 68022
Cvekla spada u red najkorisnijih i najlekovitijih povrtarskih kultura. Iako se najčešće koristi koren, jestiva je čitava biljka i upotrebljava se preko cele godine.
šifra: 68023
Cvekla je izuzetno bogata vitaminima B1, B2, C, kao i vitaminom B12, izuzetno retkim u namirnicama biljnog porekla a tako važnim za vegetarijance. Obiluje belančevinama, mastima, ugljenim hidratima i mineralima.
šifra: 68024
Po prehrambenim i lekovitim svojstvima paškanat ili paštrnak spada u red najvrednijih povrtarskih kultura. Sadi se od februara do marta, a plod ubira od septembra do decembra.
šifra: 68026
Karfiol se gaji od ranog proleća do kasne jeseni iz rasada. Ima visoku hranljivu vrednost. Njegovi beli cvetovi su bogati vitaminima B3, B5, B6 i C, a sadrži puno kalijuma, fosfora i natrijuma.
šifra: 67938
Rotkvice su pravi vesnici proleća na našoj trpezi i prave vitaminske bombe! Najbolje vreme za uzgoj rotkvice su mart, april i septembar. Uslovi su tada najbolji - temperatura od 16°C i visoka vlažnost.
šifra: 68030
Rotkva, izuzetno lekovito povrće, posebno se preporučuje u zimskom periodu, kada organizam vapi za dobrom odbranom od infekcija i virusa. Japanci je nazivaju čistačem tela...
šifra: 68032
Zelena salata je zelena apoteka: smiruje nervnu napetost, jača srčani mišic, reguliše krvni pritisak i izbacuje višak vode iz organizma.
šifra: 68033
Zelena salata smiruje nervnu napetost, jača srčani mišic, reguliše krvni pritisak i izbacuje višak vode iz organizma. Sadrži umerenu količinu gorčine i limunske kiseline, koje poboljšavaju apetit i probavu.
šifra: 68036
Salata endivija bionda, krecuša (Cichorium endivia) – smatra se vrstom zelene salate, ali je srodna s cikorijom. Vrlo je visokog kvaliteta sa znatno većim mogućnostima primene u kulinarstvu nego zelena salata.
šifra: 68039
Ako hoćete brže da razmišljate jedite spanać, poručuju nutricionisti. Ako hoćete da imate dobro varenje, krvnu sliku i normalan holesterol, opet jedite spanać. Za dobar vid i oči bez katarakte, takođe je važan spanać...
šifra: 68042
Blitva je zbog svojih sastojaka korisna za nervni sistem, krv, sluzokožu, sistem za varenje. Može da se posadi s proleća i s jeseni tako da svežu blitvu možete jesti tokom cele godine.
šifra: 68065
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.