Novogodišnji računar SZK 3631

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 3631. Poslednja cena bila je: 14900 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Desktop računari
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Novogodišnji računar SZK 3631

Želite da kupite nov računar za Vašu kuću ili kancelariju? Ovaj vodič pruža odgovore na najčešća pitanja kupaca koji imaju neku dilemu prilikom odabira računara.

Procesor: Odabir procesora u današnje vreme je nešto teži nego što je to nekada bilo. Naravno još uvek možemo da biramo isključivo izmedju Intel i AMD procesora. Razlika izmedju procesora se ogleda u tome koliko jezgra processor poseduje i u njegovoj relativnoj brzini. Kako bi uvideli sušinske razlike izmedju ponudjenih procesora najbolje je da posetite web prezentacije proizvodjača gde lako možete pronaći uporedne tabele. Uglavnom za krajnjeg korisnika postoje tri marketinške kategorije procesora: prijatelji budžeta, srednja klasa i krem društvo. Procesori iz prve grupe zadovoljavaju potrebe 70 % korisnika računara (internet surf, korišćenje komercijalnih programa, pokretanje manje zahtevnih igara…), druga grupa procesora iako nije baš najbrža, vrlo dobro zadovoljava sve astekte korišćenja računara, konačno treća grupa procesora odredjuje najbrže komercijalne procesore i predstavlja maksimum koji možete da kupite. Naravno, na umu uvek treba da imate činjenicu da računar nije samo processor, niti je brzina vašeg računara odredjena isključivo procesorom.

Memorija: Većina računara danas koristi memoriju koja se naziva DDR2 (neki računari, koje karakterišu visoke performanse, koriste DDR3 koja je medjutim dosta skupa). Kada se gleda količina memorije najbolje je da Vaš izbor bude minimum 1 GB. Sama brzina memorije takodje utiče na karakteristike računara, brža memorija obezbedjuje brži rad računara.

Hard Disk (Drive): Kod ovog uredjaja računica je vrlo prosta, što više to bolje. U vašem računaru je optimalno da se nadje 160 GB ili više. Brzina kod većine diskova je ista 7200rpm. Naravno postoje i diskovi sa 10.000rpm ali je njihova namena, upotreba u serverima i u računarima čiji korisnici imaju profesionalne potrebe. Svakako treba odabrati disk nove tehnologije Serial ATA. Prema potrebama kako odabrati:
Procesiranje teksta : 160 + GB, 7200rpm
Korišćenje komercijalnih programa : 160 + GB, 7200rpm
Hobi igranje : 160 + GB, 7200rpm
Digitalna muzika: 250 + GB, 7200rpm
Profesionalno igranje: 250 + GB, 7200rpm
Grafička obrada: 300 + GB, 7200rpm
Digitalni video: 500 + GB, 7200rpm

Optički uredjaj: U većini sistema ćete naići na DVD RW (rezač). Treba obratiti pažnju da uredjaj podržava multiformat +R/RW i –R/RW. Standardna brzina rezanja je 16X

Video kartica: Tehnologija video kartice se kako trenutno stoje stvari menja na svakih 3 do 6 meseci. Ukoliko se ne bavite 3D grafičkom obradom ili igranjem zahtevnih igara integrisana grafička kartica će u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe. Iza ove priče postoji širok izbor grafičkih kartica. Treba obratiti pažnju prvo na Vaše potrebe, zatim količinu memorije, izlazne konektore i verziju Direct X podrške. Ozbiljni igrači ne smeju da razmišljaju bez Direct X 10 i najmanje 256 MB na kartici. Uglavnom novi sistemi pružaju podršku za PCI-Express grafički standard

Monitor: Koliko je dobar Vaš računar bez monitora? (to je ujedno i odgovor na pitanje kakav mi monitor treba) Prethodnih godina ste mogli da birate izmedju CRT i LCD monitora ali je danas LCD standard zbog smanjene veličine i manje potrošnje energije. Realno jedina nedoumica je oko izbora veličine i cene monitora. Mala razlika u ceni izmedju 17” i 19” predstavlja 19” kao najbolju kupovinu, mada postoji trend smanjivanja cena za modele 20” i 22”. Takodje možete se odlučiti i za Wide Screen umesto standardnog 4:3 aspect ratio, ukoliko Vam to dozvoljavaju finansije što će vaš rad na računaru zaista unaprediti

Karakteristike proizvoda: Novogodišnji računar SZK 3631
 • Novogodišnji računar SZK 3631
 • Matična ploča: ASUS
 • Procesor: CPU INTEL CELERON 420 1.6GHz
 • Memorija: 512MB DDR2
 • Hdd: 80 GB SATAII 7200 rpm
 • Grafika: integrisana na ploči sa raspodelom memorije do 256 MB
 • Optički uredjaj: DVD čitač
 • Forma kućišta: Midi
 • Napajanje: 400W
 • PC periferije: tastatura, miš, zvučnici
 • Napomena:
 • - Računarski sklop se isporučuje bez monitora, modema i floppy diska
 • - Računarski sklop se isporučuje bez operativnog sistema
 • - na komponente, 6 meseci na optički uredjaj (po opštim uslovima garancije obavezna upotreba prenaponske zaštite)

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Desktop računari
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
KimTec d.o.o. N/A Kina
Deklaracija proizvoda