Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Dvanaest rimskih careva - Gaj Svetonije Trankvil

Napisana je oko 121. godine, za vreme Hadrijanove vladavine i obrađuje živote Julija Cezara i prvih jedanaest rimskih careva, zaključno sa Domicijanom.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 105
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Društvene nauke - popularno

Šifra Proizvoda: 36541

Poslednja cena bila je: 550 din

Karakteristike proizvoda: Dvanaest rimskih careva - Gaj Svetonije Trankvil

Dvanaest rimskih careva - Gaj Svetonije Trankvil

br. str.: 120

povez: broširan

Format: 21 cm

Pismo: latinica

Opis proizvoda: Dvanaest rimskih careva - Gaj Svetonije Trankvil

Da vita Caesarum, ili 12 rimskih careva, predstavlja jednu od najzanimljivijih rimskih istorija koja kroz vekove nije prestala da privlači pažnju najšire čitalačke publike. Napisana je oko 121. godine, za vreme Hadrijanove vladavine i obrađuje živote Julija Cezara i prvih jedanaest rimskih careva, zaključno sa Domicijanom.
Svetonije je mnoge informacije za ovo delo dobio iz prve ruke, od očevidaca, pažljivo proveravajući svaki podatak u carskim državnim arhivama, kojima je jedno vreme imao pristup. U isto vreme, ovo delo obiluje izuzetno zanimljivim i dramatičnim detaljima i tračevima. Od Svetonija ćemo saznati da je Julije Cezar imao epileptične napade, da se veliki Avgust bojao grmljavine, kao i da je stalno uz sebe nosio parče kože od foke kao zaštitu; Kaligula je spavao sa svojom majkom i sestrom, a Neron proterao lakrdijaše i cirkuzante iz Rima. Autor nam uvek naglašava kada se služi neproverenim glasinama kao izvorom informacija. Uprkos tome, ova knjiga pruža dragocene informacije o nasleđu, ličnim navikama, fizičkom izgledu, životima i političkim biografijama prvih rimskih careva.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.