Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Revolt: U rovovima globalne pobune, Nadav Ejal

Dobro napisana priča o aktuelnoj krizi globalizacije – Juval Noa Harari, autor knjige Sapijens

Ocena Posetilaca Broj ocena: 5

Cena sa PDV: 1199 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 99962

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.20 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Revolt: U rovovima globalne pobune, Nadav Ejal

Revolt: U rovovima globalne pobune, Nadav Ejal

Format: 13x20 cm

Broj strana: 424

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Godina izdanja:

25. avgust 2021.

Prevodilac: Tatjana Milosavljević

Opis proizvoda: Revolt: U rovovima globalne pobune, Nadav Ejal

Dobro napisana priča o aktuelnoj krizi globalizacije – Juval Noa Harari, autor knjige Sapijens

U ovoj elokventnoj i provokativnoj knjizi Nadav Ejal nadahnuto i znalački ilustruje kako i zašto savremena globalizacija nije održiva. Autor tvrdi da urušavanje današnjeg sveta nije toliko posledica neravnoteže između tehnoloških dostignuća i društvenog napretka, ili sloma liberalne demokratije, koliko strastvenog nastojanja da se svrgnu i unište strukture moći koje su postale isprazne, korumpirane ili naprosto gluve i slepe za odeđene neodložne potrebe ljudi. Ejal objašnjava dobroćudne i zloćudne sile koje izuzetnom brzinom preobražavaju našu ekonomsku, političku i kulturnu stvarnost, osvetljavajući ne samo ekonomsku i kulturnu revoluciju koja počinje da definiše naše vreme već i kontrarevoluciju koju predvode oni koje je revolucija marginalizovala i eksploatisala.

Kroz mešavinu novinarskog narativa, pronicljivih vinjeta i originalne analize, Revolt pokazuje da današnja levica i desnica imaju mnogo zajedničkog. Ejal nam predstavlja razloge pobune nezadovoljnih rudara iz pensilvanijskih ugljenokopa, anarhističke komune na periferiji Atine, japansko selo s negativnim prirodnim priraštajem, neonaciste u Nemačkoj i porodicu sirijskih izbeglica koje je pratio od obala Grčke do njihovog odredišta u Nemačkoj. U ove izveštaje o sadašnjosti Ejal upliće pouke iz prošlosti, od opijumskih ratova u Kini do kolonijalnog Haitija i Maršalovog plana. Ovim istorijskim poveznicama pokazuje da su koreni revolta oduvek bili duboki i snažni, te da bismo morali da prihvatimo kako je revolt novi status kvo.

„U svetu koji se menja brže no što smo ikad pomišljali da je moguće, autor iznosi zanimljiv i ubedljiv argument: suočeni smo s međunarodnom pobunom protiv globalizacije i elite koja je predvodi. Na kocki je, kaže on, i sâm progres.“ – Danijel Gordis, visoki saradnik koledža Šalem u Jerusalimu

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.