Nikon SLR fotoaparat D3200 Crni + objektiv 18-55VR

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 23826. Poslednja cena bila je: 53990 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

DSLR Fotoaparati
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Nikon SLR fotoaparat D3200 Crni + objektiv 18-55VR

Proslavite svoje uspomene fotoaparatom D3200, moćnim a opet neverovatno lakim za korišćenje.

Opremljen 24,2-megapikselskim CMOS senzorom i Nikonovim moćnim EXPEED 3 sistemom za obradu slike, ovaj SLR fotoaparat daje izvanredne fotografije i digitalne filmove u punoj visokoj definiciji.

Nikonov režim Guide Mode olakšava početak, jer vam prikazuje kako da postignete zadivljujuće rezultate u samo nekoliko koraka. Primeri slika i jasna uputstva osiguraće vam da snimite visokokvalitetne fotografije i filmove koje ste oduvek želeli.

Izvanredan način da snimite život u bogatstvu detalja, D3200 vam čak omogućava slanje slika direktno sa fotoaparata na pametni uređaj, kako biste trenutno mogli da delite slike i filmove.

Novi ste u svetu D-SLR fotografije? Režim Guide Mode koristi primere slika i jasna uputstva da bi vam pokazao kako da u samo nekoliko koraka snimite odlične fotografije.

CMOS senzor DX formata od 24,2 megapiksela: snimite oštre, detaljne slike pomoću 24,2-megapikselskog CMOS senzora. Velike fotografije na papiru izgledaju prelepo a slike možete da isecate bez gubitka ijednog detalja.

Budite kinematograf: snimite filmove koje ćete poželeti da delite sa drugima pomoću funkcije D-movie. Zahvaljujući velikom senzoru i visokoj ISO osetljivosti ovog fotoaparata, možete da snimite oštre video snimke pune visoke definicije (1080p) pod bilo kojim svetlom.

Visoka ISO osetljivost (100–6400): snimite sjajne slike u uslovima slabog svetla ili oštre snimke objekata koji se brzo kreću. Ima postavku automatske kontrole ISO osetljivosti, a vrednost ISO osetljivosti je proširiva do 12.800.

Sistem za izuzetno oštro automatsko fokusiranje sa 11 tačaka: uživajte u brzom i preciznom autofokusu kroz ceo kadar, bilo da se objekat ne nalazi u centru kadra, bilo da se kreće brzo, bilo da je potpuno nepredvidljiv.

Bežični adapter za mobilne uređaje: koristite opcioni WU-1a za deljenje slika direktno sa fotoaparata D3200 na pametnom telefonu ili tablet uređaju ili za daljinsko kontrolisanje fotoaparata preko pametnog uređaja.

EXPEED 3: Nikonov brz i moćan sistem za obradu slika obezbeđuje brz rad, neverovatno jasne slike sa odličnom reprodukcijom boja i poboljšano snimanje filmova.

Sistem prepoznavanja scene: dozvolite fotoaparatu D3200 da vam pomogne da snimite superiorne slike. Nikonov sistem prepoznavanja scene će detaljno analizirati scenu koju snimate i podesiti fokus, ekspoziciju i balans bele boje kako bi se dobili optimalni rezultati.

Kontinualno snimanje od 4 kadra u sekundi: snimajte akciju brzinom od četiri kadra u sekundi i ovekovečite brza kretanja ili izraze u pravom trenutku.

Meni za retuširanje fotografija: poboljšava fotografije u samom fotoaparatu nizom alatki i efekata. Među alatkama za retuširanje su alatka za promenu veličine, brzo retuširanje i ispravljanje. Efekti obuhvataju izbor boja, skicu u boji i efekat minijature, koji čini da udaljeni objekti nalikuju skaliranim modelima.

Active D-Lighting: snimite više detalja u uslovima osvetljenja visokog kontrasta. Nikonova funkcija Active D-Lighting automatski snima detalje u tamnim i svetlim oblastima, što omogućava dobijanje slika sa prirodnim kontrastom od kojih zastaje dah.

Pametni autofokus za filmove: uživajte u kontinualnom autofokusu (AF) dok snimate D-filmove. Kontinualni (full-time) servo AF (AF-F) i AF sa praćenjem objekta zadržavaju fokus kada snimate objekte u pokretu. AF sa detekcijom lica je savršen za snimanje događaja na kojima želite da se opustite i dozvolite fotoaparatu da fokusira lica.

Veliki broj opcija za filmove: možete da snimite filmove pune visoke definicije (1080p) u 30p, 25p i 24p, a fotoaparat podržava korišćenje Nikonovog stereo mikrofona ME-1. Funkcije za obradu u fotoaparatu vam omogućavaju da obavite poslove kao što su podešavanje početne i krajnje tačke filma. Mini HDMI izlaz omogućava reprodukciju na televizoru visoke definicije.

NIKKOR objektivi: iskoristite prednosti Nikonovih legendarnih NIKKOR objektiva da biste snimili slike izražajnih boja, zadivljujućeg kontrasta i jasnih detalja ili da biste eksperimentisali sa kinematografskim efektima. Koristite svetlosno jake objektive fiksne žižne daljine za snimanje zadivljujućih portreta, mikro objektive za živopisne krupne kadrove ili telefoto objektive za udaljene objekte.

Uživanje u korišćenju: lagano kućište i superiorne ergonomske osobine fotoaparata D3200 čine da je snimanje njime pravo uživanje. Udoban rukohvat čini fotoaparat prijatnim za držanje. Namenska dugmad, koja se aktiviraju jednim pritiskom, za često korišćene funkcije kao što su D-Movie ili prikaz uživo, olakšavaju rukovanje.

Karakteristike proizvoda: Nikon SLR fotoaparat D3200 Crni + objektiv 18-55VR
 • Nikon SLR fotoaparat D3200 Crni
 • Tip: Refleksni digitalni fotoaparat sa jednim objektivom (DSLR)
 • Sistem montiranja objektiva: Nikon F priključak (sa kontaktima za AF)
 • Efektivan ugao prikaza: Približno 1,5 x žižne daljine objektiva (ekvivalent formatu od 35 mm); Nikon DX format
 • Efektivni pikseli: 24,2 miliona
 • Senzor: 23,2 x 15,4 mm CMOS senzor
 • Ukupno piksela: 24,7 miliona
 • Sistem za uklanjanje prašine: Čišćenje senzora, referentni podaci za uklanjanje prašine sa slike (potreban je opcioni Capture NX 2 softver)
 • Veličina slike (pikseli): 6016 x 4000 (Large) 4512 x 3000 (Medium) 3008 x 2000 (Small)
 • Format datoteke: NEF (RAW): 12 bita, kompresovani JPEG: JPEG-Baseline compliant sa fine (približno 1: 4), normal (približno 1: 8) ili basic (približno 1: 16) kompresijom NEF (RAW)+JPEG: jedna fotografija snimljena i u NEF (RAW) i u JPEG formatu
 • Sistem za kontrolu slike: „Standard“ (Standardno), „Neutral“ (Neutralno), „Vivid“ (Izražajne boje), „Monochrome“ (Monohromatski), „Portrait“ (Portret), „Landscape“ (Pejzaž); izabrana kontrola slike se može izmeniti
 • Medijum: SD (Secure Digital) i UHS-I usaglašene SDHC i SDXC memorijske kartice (ne isporučuje se uz proizvod)
 • Sistem datoteka: DCF (Design Rule for Camera File System) 2.0, DPOF (Digital Print Order Format), Exif (Exchangeable Image File Format for Digital Still Cameras) 2.3, PictBridge
 • Tražilo: Pentamirror SLR tražilo u nivou oka
 • Pokrivenost kadra: Približno 95% horizontalno i 95% vertikalno
 • Uvećanje: Približno 0,8 x (50 mm f/1,4 objektiv na beskonačnom, -1,0 m-1)
 • Udaljenost oka od tražila: 18 mm (-1,0 m-1; od centralne površine objektiva tražila)
 • Podešavanje dioptrije: 1,7 – +0,5 m-1
 • Mat staklo: Tip B BriteView Clear Matte Mark VII mat staklo
 • Refleksno ogledalo: Brzo vraćanje
 • Otvor blende: Trenutno vraćanje, elektronski kontrolisano
 • Kompatibilni objektivi: Autofokus je moguć kod AF-S i AF-I objektiva. Autofokus nije moguć kod drugih tipova G i D objektiva, AF objektiva (IX NIKKOR i objektivi za F3AF nisu podržani) i AI-P objektiva. Objektivi koji nisu tipa „CPU“ mogu da se koriste u režimu M, ali merenje ekspozicije fotoaparata neće funkcionisati. Elektronski daljinomer može da se koristi sa objektivima koji imaju maksimalni otvor blende od f/5,6 ili veći.
 • Tip zatvarača: Elektronski kontrolisan zatvarač sa vertikalnim kretanjem, postavljen ispred žižne ravni
 • Brzina zatvarača: 1/4000 – 30 s u koracima od 1/3 EV; Bulb; Time (potreban je opcioni bežični daljinski okidač ML-L3)
 • Brzina sinhronizovanja zatvarač – blic: X=1/200 s; sinhronizuje se sa zatvaračem pri brzini od 1/200 s ili manjoj
 • Režim okidanja: Jedan kadar, kontinualni, samookidač, odloženo daljinsko okidanje, daljinsko okidanje sa brzim odzivom, tiho okidanje
 • Maksimalna brzina kontinualnog fotografisanja: Najviše 4 kadra u sekundi (manuelni fokus, režim M ili S, brzina zatvarača 1/250 s ili veža i ostala podešavanja sa podrazumevanim vrednostima)
 • Samookidač: 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 – 9 ekspozicija
 • Merenje: TTL merenje ekspozicije pomoću RGB senzora od 420 piksela
 • Metod merenja: Matrix merenje: 3D color matrix metering II (3D color matrix merenje II) (objektivi tipa G i D); color matrix metering II (color matrix merenje II) (ostali CPU objektivi); Merenje sa prioritetom u centru: Prioritet od 75% na krug od 8 mm u centru kadra; Spot merenje: Meri se unutar kruga od 3,5 mm (oko 2,5% kadra) centriranog na izabranu tačku fokusa
 • Opseg (ISO 100, f/1,4 objektiv, 20 °C/68 °F): Matrix ili merenje sa prioritetom u centru: 0 – 20 EV Spot merenje: 2 – 20 EV
 • Priključak za merenje ekspozicije: CPU
 • Režim: Automatski režimi (automatsko, automatsko (isključen blic); režimi scena (portret, pejzaž, dete, sportovi, krupni plan, noćni portret); automatski programirano sa fleksibilnim programom (P); automatski prioritet zatvarača (S); automatski prioritet blende (A); manuelno (M)
 • Kompenzacija ekspozicije: -5 – +5 EV sa koracima od 1/3 EV
 • Zaključavanje ekspozicije: Detektovana vrednost osvetljenosti se zaključava pomoću dugmeta AE-L/AF-L
 • ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije): ISO 100 – 6400 u koracima od 1 EV; takođe, može da se podesi na oko 1 EV iznad ISO 6400 (ekvivalentno sa ISO 12.800); dostupna je automatska kontrola ISO osetljivosti
 • Active D-Lighting: Uključeno, isključeno
 • Autofokus: Nikon Multi-CAM 1000 autofokusni senzor modul sa TTL faznom detekcijom, 11 tačaka fokusa (uključujući jedan krstasti senzor), kao i pomoćni AF iluminator (opseg približno 0,5 – 3 m/1 ft 8 in. – 9 ft 10 in.)
 • Opseg detekcije: -1 – +19 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F)
 • Servo za objektiv: Autofokus (AF): Singl servo AF (AF-S); kontinualni servo AF (AF-C); automatski AF-S/AF-C izbor (AF-A); intuitivno praćenje fokusa se automatski aktivira u skladu sa statusom objekta Manuelni fokus (MF): može se koristiti elektronski daljinomer
 • Tačka fokusa: Možete izabrati jednu od 11 tačaka fokusa
 • Režim oblasti za AF: AF u jednoj tački, AF sa dinamičkom oblašću, AF sa automatskim određivanjem oblasti, AF sa 3D praćenjem (11 tačaka)
 • Zaključavanje fokusa: Fokus može da se zaključa kada se dugme okidača pritisne do pola (single-servo autofokus) ili pritiskom na AE-L/AF-L dugme
 • Ugrađeni blic: Automatski, portret, dete, krupni plan, noćni portret Automatski blic sa automatskim iskakanjem P, S, A, M: Iskakanje blica se aktivira pritiskom na dugme
 • Vodeći broj: Približno 12/39, 13/43 sa manuelnim režimom blica (m/ft, ISO 100, 20 °C/68 °F)
 • Kontrola blica: TTL: i-TTL kontrola blica korišćenjem RGB senzora sa 420 piksela je dostupna sa ugrađenim blicem i blicevima SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 ili SB-400; i-TTL balansirano dosvetljavanje za digitalne SLR fotoaparate se koristi sa matrix merenjem i merenjem sa prioritetom u centru; standardni i-TTL blic za digitalne SLR fotoaparate sa spot merenjem
 • Režim blica: Automatski, automatski sa uklanjanjem efekta crvenih očiju, automatsko sporo sinhronizovanje, automatsko sporo sinhronizovanje sa uklanjanjem efekta crvenih očiju, blic sa uravnoteženim dosvetljavanjem delova u senci, uklanjanje efekta crvenih očiju, sporo sinhronizovanje, sporo sinhronizovanje sa uklanjanjem efekta crvenih očiju, sporo sinhronizovanje na kraju ekspozicije, sinhronizovanje na kraju ekspozicije, isključeno
 • Kompenzacija blica: -3 – +1 EV u koracima od 1/3 EV
 • Indikator spremnosti blica: Svetli kad se ugrađeni blic ili opciona jedinica blica napune u potpunosti; treperi 3 s nakon što blic bljesne punim intenzitetom
 • Stopica za blic: ISO 518 stopica sa kontaktima za sinhronizaciju i podatke, kao i sa bezbednosnim zaključavanjem
 • Tehnologija Nikon Creative Lighting System (CLS): Napredno bežično osvetljavanje podržano kod modela SB-910, SB-900, SB-800 ili SB-700 kao master blic i modela SB-600 ili SB-R200 kao daljinski kontrolisan blic ili kod modela SU-800 kao commander; Razmena informacija o bojama prilikom korišćenja blica podržana kod ugrađenog blica i svih CLS kompatibilnih jedinica blica
 • Balans bele boje: Automatski, osvetljenje žaruljom, fluorescentno svetlo (7 tipova), direktna sunčeva svetlost, oblačno, senka, unapred manuelno podešavanje, sve osim unapred manuelnog podešavanja ima fino podešavanje.
 • Prikaz uživo – servo objektiva: Autofokus (AF): Single-servo AF (AF-S); stalni servo AF (AF-F) Manuelni fokus (MF)
 • Prikaz uživo – režim oblasti autofokusa: AF sa detekcijom lica, AF sa detekcijom široke oblasti, AF sa detekcijom normalne oblasti, AF sa praćenjem objekata
 • Prikaz uživo – Autofokus: AF sa detekcijom kontrasta bilo gde u kadru (fotoaparat automatski bira tačku fokusa kada su izabrane opcije AF sa detekcijom lica ili AF sa praćenjem objekta)
 • Film – Automatski izbor scene: Dostupan je u okviru automatskog režima i automatskog režima sa isključenim blicem
 • Film – Merenje: TTL merenje ekspozicije pomoću glavnog senzora
 • Film – Metod merenja: Matrix
 • Film – Veličina kadra (u pikselima) i brzina: 1920 x 1080, 30 p (progresivno)/25 p/24 p, (fine)visoko/normalno 1280 x 720, 60 p/50 p, (fine)visoko/normalno 640 x 424, 30 p/25 p, (fine)visoko/normalno Brzine od 30 p (stvarna brzina 29,97 kadrova u sekundi) i 60p (stvarna brzina 59,94 kadra u sekundi) su dostupne kada je za video režim izabran NTSC. Brzine od 25p i 50p su dostupne kada je za video režim izabran PAL. Kada je izabrana brzina 24p, stvarna brzina snimanja je 23,976 kadrova u sekundi.
 • Film – Format datoteka: MOV
 • Film – Kompresija video zapisa: H.264/MPEG-4 Napredno kodiranje video zapisa
 • Film – Format za snimanje zvuka: Linearni PCM
 • Film – Uređaj za snimanje zvuka: Ugrađeni mono ili eksterni stereo mikrofon; podesiva osetljivost
 • Film – ISO osetljivost: ISO 200 – 6400; takođe može da se podesi na približno 1 EV iznad ISO 6400 (ISO 12.800 ekvivalent)
 • Ekran: 7,5 cm/3 in.,TFT LCD ekran sa približno 921.000 tačaka sa uglom gledanja od 160 °, približno 100% pokrivenost kadra, podešavanje svetline
 • Reprodukcija: Preko celog ekrana i u vidu sličica (4, 9 ili 72 slike ili kalendar), reprodukcija sa opcijama zumiranja, reprodukcija filma, projekcije slajdova fotografija i/ili filma, histogramski prikaz, prikaz presvetljenih delova, automatsko rotiranje slike i unošenje komentara za slike (do 36 znakova)
 • Funkcije retuširanja: D-lighting, uklanjanje efekta crvenih očiju, isecanje, monohromatski, balans boja, preklapanje slika, promena veličine, RAW obrada (dostupno D-osvetljavanje), efekti filtera (skylight, filter za toplinu boja, pojačavač crvenih nijansi, pojačavač zelenih nijansi, pojačavač plavih nijansi, zvezdasti filter i filter za umekšavanje detalja slike), efekat minijature, brzo retuširanje, ispravljanje, kontrola izobličenja, riblje oko, kontrola perspektive, kontura boje, skica u boji, izbor boja, uporedno poređenje, obrada filma (odabir početne/krajnje tačke/čuvanje izabranog kadra)
 • USB: USB velike brzine
 • Video izlaz: NTSC, PAL
 • HDMI izlaz: HDMI mini-pin konektor tipa C
 • Audio ulaz: Stereo mini utičnica (prečnik od 3,5 mm)
 • Podržani jezici: arapski, kineski (pojednostavljeni i tradicionalni), češki, danski, holandski, engleski, finski, francuski, nemački, grčki, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, korejski, norveški, poljski, portugalski (portugalski i brazilski), rumunski, ruski, španski, švedski, tajski, turski, ukrajinski
 • Baterija: Jedna punjiva litijum-jonska baterija EN-EL14
 • Navoj za stativ: 1/4 in. (ISO 1222)
 • Dimenzije (Š x V x D): Približno 125 x 96 x 76,5 mm (5,0 x 3,8 x 3,1 in.)
 • Temperatura: 0 – 40 °C (+32 – 104 °F)
 • Vlažnost: Manja od 85% (bez kondenzacije)

 • Nikon objektiv 18-55VR
 • Žižna daljina: 18 - 55 mm (ugao slike ekvivalentan opsegu od 27 - 82,5 mm kod fotoaparata formata 35 mm)
 • Maksimalni otvor blende: f/3.5–5.6
 • Minimalni otvor blende: f/22–36
 • Konstrukcija objektiva: 11 elemenata u 8 grupa (sa jednim asferičnim sočivom sastavljenim od više jedinica)
 • Ugao slike: 76° - 28°50
 • Minimalna daljina fokusiranja: 0,28 m (0,9 ft.) (u celom opsegu zumiranja)
 • Veličina priključka: 52 mm
 • Boja: Crna
 • Dimenzije (približno): Približno φ73×79,5 mm (dužina merena od nožice do kraja)

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: DSLR Fotoaparati
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Refot B Nikon Kina
Deklaracija proizvoda