Mini Durbin - Mikroskop 8 x 20 Lacerta Micro Eye

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 10856. Poslednja cena bila je: 5350 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Durbini
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Mini Durbin - Mikroskop 8 x 20 Lacerta Micro Eye

8x20 Lacerta je mikro monokular sličnih karakteristika kao 7x16 monar. ima okular na izvrtanje. Blizina posmatranja je 25 cm-a uz uvećanje od 8x. Na 20 mm-skom objektivu nalazi se navolj pomoću koga se može postaviti na predsočivo. Predsočivo posebno daje povećanje od 5x. Udaljenost predmeta za posmatranje je 9 cm. Posebnost mu daje to, što spajanjem obe optike dobijamo uvećanje od čak 25x ! tako praktično dobijamo 1 mini mikroskop, kojim možemo posmatrati sa udaljenosti 1 do 9 cm-a.

8x20 Lacerta je idealan terenski instrument koji praktično može da posluži i kao mini mikroskop i kao durbin. Odličan je za posmatranje insekata, pečurki , raznih štetočina na biljkama, itd.

O Durbinima

Manji durbini su obično sa fixnim uveličanjem, laki su za nošenje i u svakoj prilici su na dohvat ruke. Veće opremljuju sa zoom okularom čije je uvećanje 15-50x. Iznad 20x ih moramo fiksirati, uz njih nalazimo i priključak za fotostalak. Veći durbini su popularni među lovcima, ptičarima i ...
ljubiteljima prirode. Durbine možemo koristiti i za fotografisanje, iako zbog suženog vidnog polja, kod digitalnih aparata prouzrokuje vinjetaciju (engl.vignetting ). Fotografisanje bez okulara ili bez okularnog sočiva, zbog niske fokusne tačke, može izazvati poteškoće. Prednosti durbina : - kompaktna dimenzija - lako za nošenje - upotrebljiv ručno ili pomoću stalka - opseg i polje uveličanja projektovan za dnevnu upotrebu Mane durbina: - previše „vazduh – staklo prostora“ - zbog obrnute slike prizme, prilikom fotografisanja vinjetno vidno polje - ograničeno polje uveličanja

Karakteristike proizvoda: Mini Durbin - Mikroskop 8 x 20 Lacerta Micro Eye
  • Mini Durbin - Mikroskop 8 x 20 Lacerta Micro Eye
  • Prečnik: 20 mm
  • Uvećanje: 8x
  • Vidno polje: 122/1000 m
  • Najbliži fokus: 0,25 m
  • Vidni ugao: 7 stepeni
  • Prečnik okulara: 12 mm
  • Izlazna pupila: 2,5 mm
  • Mogućnost pri slabijoj vidljivosti: 12,6
  • Masa: 66 g

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Durbini
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
STARDAST - Teleskop centar BTC Kina
Deklaracija proizvoda