Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Tušta i tma, Svetislav Basara, Miljenko Jergović

Ono što pleni u prepisci Jergovića i Basare jeste, pre svega, visoka kultura njihovog dijaloga i kritičnost prema pojavama u svojoj sredini.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 82
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Esejistika

Šifra Proizvoda: 36003

Poslednja cena bila je: 1199 din

Karakteristike proizvoda: Tušta i tma, Svetislav Basara, Miljenko Jergović

Tušta i tma, Svetislav Basara, Miljenko Jergović

Format: 13x20 cm

Broj strana: 479

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Opis proizvoda: Tušta i tma, Svetislav Basara, Miljenko Jergović

Ono što pleni u prepisci Jergovića i Basare jeste, pre svega, visoka kultura njihovog dijaloga i kritičnost prema pojavama u svojoj sredini.

Širok je raspon tema koje su u svojoj prepisci dotakli ovi državni neprijatelji u svojim nacionalnim književnostima: fundamentalizam, feminizam, nacionalizam, služenje vojske u bivšoj zajedničkoj domovini, odnosi Srba i Hrvata, portreti Tuđmana i Miloševića, domaća i svetska književnost i njihove teme, nekadašnji običaji u zajedničkoj zemlji i današnji u posebnim zemljama...

Kao posvedočeni kritičari društva, naravi i glavnih književnih tokova u svojim sredinama, Jergović i Basara u svojoj duhovitoj i pronicljivoj igri dopisivanja razotkrivaju sve sličnosti u negativnim karakterološkim crtama svojih nacija, potvrđujući time još jednom tačnost Frojdove misli da se, preneto na slučaj Srba i Hrvata, njihova uzajamna netrpeljivost javljala najčešće usled patologije malih razlika.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.