Neregistrovan. Registruj se ili Uloguj ovde.

MULTICARE dijagnosticke trake za holesterol 5 kom

MULTICARE dijagnosticke trake za holesterol 5 kom
Klikni na sliku za uvećan prikaz
Ocena Posetilaca

Artikal je RASPRODAT !

Šifra Proizvoda: 32825

Poslednja Cena Bila Je: 1,250.00 din

Karakteristike proizvoda:

Dijagnostičke trake za holesterol

Količina: 5 komada

Namenjene aparatu MULTICARE

Opis proizvoda:

Opsti podaci: Holesterol je u ljudskom telu prisutan kao deo ćelijske membrane, preteča je steriodnih hormona i kiselina žuči. Holesterol se prenosi u plazmu od lipoproteina, skupovi formirani od lipida i apo lipoproteina. Prevencija i rano dijagnosticiranje kardiovaskularnih bolesti najpre su bazirane na određivanju hiperholesterolemije
kao faktora rizika. Sa trakama multiCare Holesterol moguće je brzo kontrolisati nivo holesterola u krvi. Važno je obavestiti nadležnog lekara sa kojim ćete dogovoriti eventualnu terapiju ili kontrolisati razvoj već započete terapije.
Potrebno je uzeti u obzir da je nivo holesterola u krvi uzrokovan načinom ishrane ali i lekovima, diabetesom, trudnoćom. Hiperholesterolemija može biti sekundarni uzročnik drugih bolesti( oštecćenje štitne žlezde, ciroze jetre, pancreasa). Ne vršiti merenja pre nego što su fiziološki uslovi normalni(npr. do tri meseca posle porodjaja). Merenje vršiti našte svakih 6-9 sati.
Princip merenja: Merenje je bazirano na reakciji Holesterol Esterazi/Holesterol Oksidazi/Peroksidazi/hromogen. Intenzitet boje koja je dobijena kao reakcija, proporcionalna je koncentraciji holesterola u krvi.

Kalibriranje: U pakovanju traka multiCare za merenje holesterola nalazi se data čip. Ubaciti čip na sledeći način:
Otvoriti poklopac sa zadnje strane aparata kao što je opisano u uputstvu za upotrebu. Data čip sadrži sve neophodne informacije za podešavanje aparata.
Da bi se izvršio auto test holesterola u krvi sa aparatom multiCare i reagens trakama, dovoljna je samo jedna kap krvi.Najpogodnije je da se kap krvi iscedi iz jagodice prsta.

Priprema i uzimanje uzoraka: Pre svega oprati ruke toplom vodom i sapunom; pažljivo ih osušiti; ubosti se u jedan prst koristeci penkalo koje se dobija u kompletu sa aparatom; otkloniti prvu kap krvi sterilnom gazom; pritisnuti vrh prsta kako bi se dobila još jedna kap krvi i tu poslednju staviti u centar reaktivne zone trake.
Izvršenje testa

Procedura: Pazljivo se pridrzavati uputstva za upotrebu aparata multiCare. Svi sastojci iz ovog pakovanja mogu se bacati sa normalnim kućnim smećem.

Kontrola ispravnosti vršenja merenja: Posle svakog merenja, proveriti da je mali okrugli prozorčić ispod reaktivne zone, u odgovarajućem položaju naspram površine na koju je nanesena kap krvi i da pokazuje ujednačenu boju. Ukoliko nije tako, ponoviti merenje. Svako vađenje krvi podrazumeva novo merenje.

Provera sistema: Kontrola ispravnog korišcenja korisnika kao i kontrola aparata i traka multiCare mora biti periodično praćena upotrebom kontrolnog rastvora multiCare Holesterol prema uputstvima koja se nalaze u pakovanju istog. Očekivani rezultati takve provere odštampani su na etiketi bočice reagens traka multiCare holesterol.

Vrednosti holesterola: Skorašnji kriterijumi ne uzimaju u obzir kao rizične kategorije životno doba i pol, već podrazumevaju samo nivoe ukpnog holesterola tako kako sledi:
Manje od 200 mg/dl jeste poželjni holesterol u krvi
Od 200 do 239 mg/dl jeste prikaz rizično povišenog holesterola u krvi
Jednako ili više od 240 mg/dl jeste visoki holesterol u krvi

Upozorenja:
Ukoliko reagens trake suviše izlažete svetlosti mogu se dobiti pogrešni rezultati.
Preporučuje se da se trake čuvaju u originalnom pakovanju sa zatvaračem, na sobnoj temperaturi (izmedju 10 i 35 st.C). Reagens trake se nesmeju čuvati u frizideru i netreba ih izlagati previsokoj vlažnosti.
Trake multiCare držati van domašaja dece. Ne vrsiti merenja na temperaturi nizoj od 10 st.C i višoj od 40 st.C. Tračicu iskoristiti odmah po vađenju iz bočice.
Ne dirati reagens trake sa nečistim rukama i zagađujućim agensima. Rezultat bi mogao biti ozbiljno izmenjen.
Dobro zatvoriti bočicu, svaki put po uzimanju trake, zatvaračem koji sadrži isušujući materijal.
MultiCare trake moraju se iskoristiti isključivo pre isticanja roka upotrebe koji je označen na bočici, odnosnou roku od tri meseca od datuma prvog otvaranja bočice. Reaktivna površina trake u optimalnim uslovima je bele boje. Ne upotrebljavati trake čija reaktivna površina pokazuje drugačiju boju.

Ogranicenja: Ponoviti test ukoliko se dobiju vrednosti holesterola koje ne odgovaraju rešenjima savesnog pacijenta i poznatim simptomima koje pacijent ima. Konsultovati uputstvo za upotrebu aparata da bi se proverila ispravnost procedure; u svakom slučaju konsultovati lekara.
U slučaju da se dobiju vrednosti holesterola više od 240 mg/dl, obavestiti nadležnog lekara.

Smanjeni agensi poput asorbične kiseline, ne utiču na normalne koncentracije.
Na rezultat mogu uticati visoki nivoi steroida.
Netačni rezultati mogu se dobiti zbog previsoke nadmorske visine zbog umanjene koncentracije kiseonika.
Poremećene vrednosti hematokrita (vece od 55% ili manje od 35%) mogu promeniti rezultat.
Minimalna zapremina krvi koja se nanosi je 3 µl.

Tačnost sistema: Prosečna greška sistema multiCare u odnosu na metod koji se odnosi na CHOD-PAP u plazmi je <10%. U nizu merenja obavljenih u bolnicama, održan je sledeći pravac linearne regresije: y(mg/dl)jednako je 1,0 x -0,5.

Preciznost: Ponovljenost: prosečna netačnost je manja od 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,48%.

Reproduktivnost: prosečna netačnost je manja od 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,79%.

Raspon merenja: Trake multiCare daju tačne rezultate za vrednosti holesterola između 150 i 400 mg/dl. Ispod 150 mg/dl aparat pokazuje Lo. Preko 400 mg/dl aparat pokazuje Hi.

  • Rodjendanska Akcija

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Deklaracija proizvoda: MULTICARE dijagnosticke trake za holesterol 5 kom
Uvoznik: IASC d.o.o
Proizvođač: Multicare
Zemlja porekla: Kina

Reklamacije, Zamena Proizvoda...

Reklamacije:

Preporučujemo da od dana prijema paketa pa najmanje do isteka roka od 14 dana sačuvate kompletan proizvod sa svim pripadajućim elementima (proizvod, fiskalni račun, kompletna dokumentacija, kutija, zaštitni elementi…) Više o Ovome

U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na odustanak od ugovora na daljinu u roku od 14 dana od dana prijema paketa, opravka, zamena ili povraćaj novca u roku od 6 meseci i opravka ili zamena u roku 2 godine.

Na osnovu člana 151. Zakona o zaštiti potrošača obaveštavmo vas, da u slučaju da odbijemo vašu reklamaciju ili osporimo vaše pravo na odustajanje od Ugovora na daljinu, možete pokrenuti postupak rešavanja spora vansudskim putem pred Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Nemanjina 22-26 Beograd sajt mtt.gov.rs

Detaljno o svemu: Prava i obaveze potrošača, reklamacije

© SveZaKucu.rs 2003. - 2024.