Gartenmax Makaze za kalemljenje 0316641

1799 dinara

* cena je sa uračunatim pdv-om

na stanju

Opis Proizvoda: Gartenmax Makaze za kalemljenje 0316641

Praktične makaze za kalemljenje. Konstruisane da prave idealan spoj na kalemljenoj grani.

Drvenaste biljke koje gajimo u dvorištu, baštama, terasama, voćnacima je neophodno orezivati, kako bi njihov rast i razvoj bio usmeren u pravom smeru.
Neorezane biljke se nepravilno razvijaju a sa druge strane, nakon prerastanja odredjenih grana, biljke same odbacuju višak ali se tada mogu desiti problem sa cepanjem kore, kada biljke postaju ranjive.
Održavanjem i orezivanjem biljaka uklanjaju se suve, oštećene ili zaražene grane, takodje grane koje su izrasle na pogrešnom mestu i tako remete geometriju biljke ili ometaju druge grane da se pravilno razvijaju.
Kontrola geometrije biljke je izuzetno važna jer se tako postiže razvoj drugih biljaka koje su u okolini i kojima može zasmetati velika senka ili grane koje se upliću u druge biljke.
Prolećno orezivanje biljaka je najbitnije u toku cele godine, jer je to period završetka dormacije i sa porastom temperature početak vegetacionog perioda. U ovom period sa povećanjem temperature intenzivniji je rast biljaka. Orezivanjem u ovom period mogućnost oštećenja biljke orezivanjem je najmanji. Sa druge strane, biljke koje su već pripremile svoje pupoljke, orezuju se takodje u ovom period ali nakon cvetanja. Autorski tekst SveZaKucu.rs

Karakteristike proizvoda: Gartenmax Makaze za kalemljenje 0316641
  • Gartenmax
  • Makaze za kalemljenje
  • Idealne za kalemljenje voća
  • Konstruisane da prave idealan spoj na kalemljenoj grani
  • Veoma jednostavne za korišćenje

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Kalemarski noževi
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Woby House d.o.o Gartenmax Kina
Deklaracija proizvoda