Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Ne daj mi nikada da odem - Kazuo Išiguro

Ne daj mi nikada da odem predstavlja jedan od najvećih komercijalnih uspeha aktuelnog nobelovca Kazua Išigura, ali ni sama kritika nije ostala ravnodušna.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 57

Cena sa PDV: 1540 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 83636

Vreme slanja:  3 - 5 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.30 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Dereta

Brend: Dereta

Karakteristike proizvoda: Ne daj mi nikada da odem - Kazuo Išiguro

Ne daj mi nikada da odem - Kazuo Išiguro

Br. str.: 347

Povez: tvrd

Format: 21 cm

Pismo: latinica

Nobelova nagrada za književnost 2017.

Opis proizvoda: Ne daj mi nikada da odem - Kazuo Išiguro

U Hejlšamu, naizgled običnom školskom internatu izvan grada, žive naizgled obični pitomci koji se na prvi pogled ni po čemu ne razlikuju od svojih vršnjaka. Radnja je izmeštena u vreme ne tako drugačije od vremena u kome živimo. Naizgled. Išiguro postepeno uvodi čitaoca u, kako će se pokazati, mračni i nadasve šokantni distopijski svet bliske budućnosti. Priču nam pripoveda Keti koja nas upoznaje sa svojom ćudljivom prijateljicom Rut i pomalo smušenim momkom Tomijem. Njih troje su nerazdvojni prijatelji i ta bliskost će u jednom trenutku postati isuviše komplikovana za sve. Život u internatu ispunjen je časovima slikanja i kreativnim aktivnostima na koje ih podstiču brižni vaspitači stalno ih podsećajući da su posebni i da moraju poštovati neobična pravila koja im pomažu da se pripreme za život izvan sigurnog okruženja internata. Međutim, kroz hejlšamsku bajku otpočetka se provlači mračni i neodređeni osećaj da nešto nije u redu sa tim misterioznim mestom, ali i sa samim pitomcima koji jednostavno nisu isti kao ostali ljudi: oni imaju drugu svrhu. Čini se da Hejlšam nije internat, već jednostavno... farma. Stvari počinju još ozbiljnije da se komplikuju kad Keti, Rut i Tomi odlučuju da se upoznaju sa spoljašnjim svetom.



Ne daj mi nikada da odem predstavlja jedan od najvećih komercijalnih uspeha aktuelnog nobelovca Kazua Išigura, ali ni sama kritika nije ostala ravnodušna: Tajm magazin ga je proglasio za najbolji roman u 2005. i uključio ga u listu najznačajnijih dela napisanih na engleskom jeziku u periodu 1923–2005. Po knjizi je snimljen istoimeni film sa izvanrednom glumačkom ekipom.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.