Baštenske makaze za grane sa teleskopskim ručkama 0316304

2490 dinara

* cena je sa uračunatim pdv-om

na stanju

Opis Proizvoda: Baštenske makaze za grane sa teleskopskim ručkama 0316304

Praktične baštenske makaze za grane, sa teleskopskim drškama i sečivom koje je napravljeno od legure čelika. Maksimalna debljina sirove grane koju ove makaze mogu da preseku je 25mm.

Drvenaste biljke koje gajimo u dvorištu, baštama, terasama, voćnacima je neophodno orezivati, kako bi njihov rast i razvoj bio usmeren u pravom smeru.
Neorezane biljke se nepravilno razvijaju a sa druge strane, nakon prerastanja odredjenih grana, biljke same odbacuju višak ali se tada mogu desiti problem sa cepanjem kore, kada biljke postaju ranjive.
Održavanjem i orezivanjem biljaka uklanjaju se suve, oštećene ili zaražene grane, takodje grane koje su izrasle na pogrešnom mestu i tako remete geometriju biljke ili ometaju druge grane da se pravilno razvijaju.
Kontrola geometrije biljke je izuzetno važna jer se tako postiže razvoj drugih biljaka koje su u okolini i kojima može zasmetati velika senka ili grane koje se upliću u druge biljke.
Prolećno orezivanje biljaka je najbitnije u toku cele godine, jer je to period završetka dormacije i sa porastom temperature početak vegetacionog perioda. U ovom period sa povećanjem temperature intenzivniji je rast biljaka. Orezivanjem u ovom period mogućnost oštećenja biljke orezivanjem je najmanji. Sa druge strane, biljke koje su već pripremile svoje pupoljke, orezuju se takodje u ovom period ali nakon cvetanja. Autorski tekst SveZaKucu.rs

Karakteristike proizvoda: Baštenske makaze za grane sa teleskopskim ručkama 0316304
  • Baštenske makaze za grane
  • Sa teleskopskim ručkama
  • Za orezivanje biljaka
  • Sečivo: visoko ugljenična legura čelika sa premazom protiv lepljenja
  • Bypass sistem za lakše sečenje
  • Drške: čelik sa plastičnim rukohvatima
  • Dužina: 650 - 950 mm
  • Maksimalna debljina sirove grane za sečenje 25mm
  • Ne seći suve grane ovim makazama

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Makaze za Grane
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Woby House d.o.o Gartenmax Kina
Deklaracija proizvoda