Masažna fotelja KENNEDY

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 2645. Poslednja cena bila je: 373000 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Masaža stopala
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Masažna fotelja KENNEDY

Moderna masažna fotelja. Jednostavna i pogodna za kućnu i profesionalnu primenu.

Masaža je prirodna preventivna terapija, koja ima mnogobrojne pozitivne efekte, zbog poboljšanja ćelijskog metabolizma i relaksacije, umanjujući tako posledice ubrzanog životnog tempa današnjice.

Teorijske osnove:

Poznato je da je masaza primenjivana kod prvobitnih plemena i naroda. Literaturni podaci ukazuju da je ona primenjivana u dalekoj proslosti u juznoj Africi, Egiptu, Vavilonu, Asiriji, na drevnom Istoku, u Indiji, Grckoj i Rimu. U Indiji ajur-vedska svedocanstva (iz IX-III veka p.n.e.) o poznavanju zivota govore o primeni masaze, a egipatski podaci sezu cak do XII veka p.n.e. Za razliku od drevne Grcke i Rima, masaza se u Evropi siroko ne sprovodi sve do pocetka XIX veka. Od XIX veka masaza se primenjuje kao medicinska masaza u brojnim centrima sirom sveta (klinike, bolnice, banjsko-klimatska lecilista, fizioterapeutski kabineti i kozmetoloski saloni), a brojna ispitivanja ukazuju na uticaj masaze na metabolicke procese u organizmu.

Naucno objasnjenje dejstva masaze na covekov organizam dugo nije postojalo, bez obzira sto masaza ima duboke korene u primeni. Tek se u drugoj polovini XIX veka pojavljuju radovi koji pokusavaju da objasne fiziolosko dejstvo masaze na organizam. Sedamdesetih godina XIX veka dolazi do pravog procveta primene masaze. Osnivacem savremene tzv. klasicne masaze moze se smatrati ruski lekar Zabludovski (XIX vek) koji provodi istrazivanja vezana za primenu masaze i govori o indikacijama i kontraindikacijama za njenu primenu. Savremeno objasnjenje dejstva masaze zasniva se na mehanickom nadrazaju ekstero-, proprio- i intero-receptora, pri cemu se javljaju razne reakcije tkiva i organa. Osim ovog, masaza ima i direktno mehanicko dejstvo na tkivo. Pod uticajem masaze povecava se oticanje limfne i venske krvi, nastaje aktivna hiperemija arteriola i kapilara, sto povecava lokalni metabolizam i eliminaciju raspadnih, stetnih metabolickih produkata, resorpciju otoka i poboljsava trofiku tkiva. Deluje spazmoliticki, analgeticki, povecava sekretornu aktivnost lojnih i znojnih zlezda, sto dovodi do smanjenja zamora, poboljsanja kontaktilne sposobnosti i opsteg relaksantnog i sedativnog dejstva.

Masaza se moze podeliti na savremenu i tradicionalnu istocnjacku, kojoj pripada i refleksno-segmentna masaza ukljucujuci i akupresuru.

Savremena masaza je povezana sa kinezi terapijom i ukoliko se primenjuje kompleksno veoma je efikasna. U savremenoj praksi masaza se koristi ne samo u terapeutske, vec i u profilakticke svrhe (relaksaciona, sportska). Deli se prema nacinu izvodjenja, delu tela koji tretira i prema nameni. Najcesce se govori o klasicnoj i refleksno-segmentnoj masazi.

Tradicionalna istocnjacka masaza sastoji se iz dva dela: opsteg (pripremnog) i posebnog (zasnovanog na uspostavljanju cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima). Sustina pripremne masaze je linijska masaza duz pet vertikalnih linija meridijana u oblasti ledja (GV meridijan, bilateralne medijalne i lateralne linije BL meridijana).

Refleksno-segmentna masaza ima korene u dalekoistocnoj tradiciji, a na zapadu se u modifikovanoj formi uvodi u siru praksu pocetkom XX veka, kada Šcerbak (1903-1908) proucava uticaj mehanickih vibracija na ljudski organizam kroz vibracionu masazu.

Metodologija Šcerbaka tretira zone koje su refleksno povezane sa nervnim centrima, jer je u funkcionalnom smislu kicmena mozdina podeljena na vise segmenata od kojih pocinje inervacija unutrasnjih organa i odgovarajucih koznih zona (Hedove zone). Kod nekih oboljenja unutrasnjih organa, refleksnim putem se u istoj inervacionoj zoni u kojoj se nalazi odgovarajuci organ javljaju promene u kozi, potkoznom tkivu, misicima i periostu. Kao posledica patofizioloskih i patoloskih promena u ovim tkivima nastaju bolne manifestacije oznacene kao “bolne tacke” ili “trigger points” (tacke okidanja), sa najcescim karakteristikama: osetljivost na palpaciju (pri pritiskanju prstom nastaje bol ne samo u njoj, vec i u udaljenoj regiji); precnika 1-2 cm; lokalizacije u raznim tkivima (misici, vezivno tkivo, periost); pacijent najcesce nije svestan njihovog postojanja; nisu direktno povezane sa regijom u kojoj se oseca bol, ali se nalaze na istom segmentnom nivou simpatickog nervnog sistema. Bolne tacke se veoma uspesno tretiraju razlicitim vidovima refleksne masaze, cime se uspostavlja ravnoteza vegetativnog nervnog sistema, i otklanja ili ublazava bol. Iako deo klasicne masaze, od nje se razlikuje individualnim pristupom i izborom individualnim zona (u zavisnosti od oboljenja).

Akupresura je jedna od najstarijih refleksnih metoda lecenja zasnovana na istocnjackoj filozofiji, a sprovodi se drazenjem akupunkturnih tacaka pritiskom prstiju. Veoma je rasprostranjena zbog svog terapeutskog efekta, kao i zbog jednostavnosti primene na telo pacijenta. Sprovodi se kao monoterapija, u sklopu kompleksnog lecenja ili u profilakticke svrhe. Akupresura ne izaziva negativne efekte, a pri pravilnoj primeni daje dobar profilakticko-terapeutski efekat, posebno pri oboljenjima funkcionalnog karaktera.

Refleksno dejstvo akupresurne masaze na celokupni nervni sistem igra veliku ulogu u regulacijii funkcija pojedinih organa i sistema, kao i u uspostavljanju funkcionalne ravnoteze uopste. Pomocu nje se moze delovati sedativno ili tonizirajuce na nervni sistem. Moze se sprovoditi od najranijeg uzrasta (kod odojcadi, sa slabim razdrazenjem), preko srednjeg doba (jako razdrazenje u zivotnom periodu od 15-30. godine), do duboke starosti (u uzrastu od 31-50. godine masaza srednje jacine, a kasnije slaba razdrazenja).

Duzina sprovodjenja akupresure zavisi od pojedinacnih slucajeva, starosti, pola i patologije.

Bez obzira na stepen razdrazenja i duzinu njenog trajanja akupresura u svim slucajevima dovodi do reaktivnog odgovora organizma u smislu normalizacije opsteg stanja na nivou sistema, organa, pa sve do celijskog nivoa. Posebno dobar efekat ispoljava na poremeceni krvotok kako funkcionalnog tako i organskog karaktera, bolesti pluca, bolesti organa za varenje, bolesti urogenitalnih organa.

Izbor akupresurnih tacaka zavisi od cilja sprovodjenja akupresure. U profilakticke svrhe treba koristiti tacke sa opste okrepljujucim dejstvom, a u terapeutske svrhe tacke na ugrozenom meridijanu ili organu. Akupresura se izvodi u pravcu energetskog toka meredijana, uz postovanje ostalih pravila kineske tradicionalne medicine za izbor recepture.

Masazom stopala i sake postizu se profilakticki i terapeutski efekti kao i pri primeni korporalne akupresure. Stopalo i saka predstavljaju refleksne povrsine - mikro sisteme na kome su reprezentovani svi organi covecjeg tela. Pri primeni ovih masaza neophodno je voditi racuna o maloj povrsini reprezentovanih organa.

Šiacu masaza izvodi se pritiskom specijalnih tacaka prstima, laktovima ili kolenima. Tacke se poklapaju sa akupunkturnim tackama, a siacu masaza se takodje sprovodi u profilakticke i terapeutske svrhe.

Anti-stres masaza moze biti profilakticka (tradicionalna masaza po opstem tipu) ili terapeutska (uspostavljanje cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima).

Prilikom masiranja treba slediti osnovna pravila: od slabijeg ka jacem intenzitetu, od periferije ka centru, a u slucaju akupresure slediti tok meridijana. Postoji vise metodickih pokreta ruku (hvatova) kojima se izvodi masaza. U hvatove spadaju: gladjenje, gnjecenje, trljanje, lupkanje i vibracije.

Radi ostvarivanja boljeg kontakta izmedju ruke terapeuta i koze pacijenata, upotrebljavaju se indiferentne masti i talk, a kod osoba bez alergijskih predispozicija koriste se aromaticna ulja. Izbor eterskog ulja zavisi od namene.

Doziranje zavisi od mesta i povrsine delovanja, reaktivnosti koze, tkiva i reaktivnosti uopste, kao i tehnike (masaza ne sme biti bolna i neprijatna za pacijenta, te iskusan terapeut bira velicinu pritiska i tehniku masaze). Trajanje procedura za lokalnu masazu iznosi 10-15 minuta, a za opstu od 30-45 minuta. Sprovodi se svakog ili svakog drugog dana u seriji od 10 ili vise seansi, tj. u zavisnosti od potrebe ili patologije.

Dobri profilakticko-terapeutski rezultati masaze zavise od pravilnog opredeljenja i postovanja uputstva za indikacije i kontraindikacije u savremenoj i tradicionalnoj medicini, pri cemu se razliciti efekti postizu kao posledica nacina primene zahvata, lokacije primene, kao i intenziteta i specificnosti njihovih delovanja.

Uputstvo za upotrebu:

Molimo Vas da procitate bezbednosna uputstva vrlo pazljivo pre koriscenja stolice za masiranje. Ako imate neka od sledecih zdravstvenih tegoba, molimo Vas da se konsultujete sa Vasim lekarom pre nego kupite i koristite ovu stolicu za masiranje, ukoliko:
ste trenutno bolesni
imate srcanih tegoba
imate osteoporozu
ste u drugom stanju
imate maligan tumor
teskoce u opazanju
se trenutno lecite medicinskim putem
ste fizicki hendikepirani

UPOZORENJE!
- Nemojte otvarati stolicu za masiranje sami, mogli biste da se povredite.
- Ako DOBIJETE BOLOVE tokom koriscenja fotelje molimo vas da posetite Vaseg doktora ODMAH.
- Nemojte dozvoljavati deci da koriste ovaj uredjaj.
- Nemojte izlagati ovaj uredjaj vodi i visokim temperaturama, niti je koristiti na takvim mestima.
- Nemojte koristiti ostecene kablove ni uticnice, ako su uticnice i kablovi oseteceni moraju biti zamenjeni
- Izbegavajte da vucete stolicu, rotirate ili da stojite na stolici, takodje izbegavajte stavljanje teskih predmeta na samu stolicu.
- Nakon duge upotrebe, dugog koriscenja, iskljucite uticnicu iz struje kako bi smo izbegli elektricni sok, kratke spojeve ili vatru.
- Ako postoji neka nepravilnost u radu stolice odmah je iskljucite iz struje.
- Izbegavajte diranje uticnice mokrim rukama.
- Nemojte koristiti stolicu odmah posle jela, moze vam biti muka.
- Kada koristite stolicu odnosno kada se masirate nemojte to ciniti duze od 30 minuta, kako bi ste izbegli preveliku stimulaciju misica i nerava.Medicinska uputstva i preporuke

Ako vas lekar ili terapeut nije striktno zabranio masazu ledja, vi u toj masazi mozete uzivati. Jacina same masaze ce se povecati ako je stolica postavljena u horizontalan nivo, te je preporucljivo da pocnete masazu u sedecem stavu. Masaza nikada ne bih smela da bude neprijatna. Prekomerna masaza takodje moze ostetiti vase telo. Trudnice, bolesni i deca ne bi trebalo da koriste ovu stolicu za masiranje. Kod povreda kicmenog stuba ili nakon operacija masaza moze biti opasna. U slucaju nedoumica, konsultujte se sa svojim lekarom. Posle masaze je preporuka da se popije najmanje 1litra vode.

Nega

Vi ste kupili proizvod koji je visoko kvalitetan, sto zahteva i odredjenu negu. Izbagavajte direktno izlaganje suncu ili visoku vlaznost. Kako bi ste sto duze uzivali u vasoj masaznoj stolici tretirajte vasu stolicu za masazu redovno sredstvima preporucenim za to kako bi ste sto duze uzivali u vasoj masaznoj stolici

Upravljacem mozete vrsiti sledece funkcije:
Tapkanje, gnjecenje, rolanje, Shiatsu ili tapsanje
Razlicite brzine i jacine date masaze
Manualno namestanje zeljene pozicije, odvojeno za ledja i na delu za stopala. Za udobnije masiranje ledja Kennedy se moze podesiti od 105° - 170° tj. od lezeceg do sedeceg polozaja, a odmarac za noge od 10° - 90° stepeni.
Automatski programi Kennedija: isceljujuci, odrzavanje zdravlja - terapijski, relaksirajuci, "pametan"
Podesavanje razdaljine na kicmeni stub u sirini, medijalno ili usko
Parcijalan program za ramena /vrat, sredinu ledja, torso, donji deo ledja, ili cela ledja, spoljna strana butina, predeo potkolenica, stopala, pointirana masaza (tackasta)
Grejanje u sedalu, nozni deo - ledjni deo
Programn masiranja vazdusnim kesama, vibraciona, individualna, suplementarna

KORIŠĆENJE

Pritiskom na dugme ON ce se na LCD ekranu upaliti svetlo i prvo odaberite zeljeno vreme na tipki TIMER (za ljude koji koriste prvi put do 10 minuta maksimalno), ponovnim i ponovnim pritiskanjem birate zeljeno vreme od po 5 minuta do maksimalnih 30. Kada odaberete vreme, za pocetak je najbolje da svaki dan po malo upoznajete Vaseg licnog terapeuta. Prvih mesec dana ne bi trebalo vise od 15 minuta dnevno koristiti masaznu stolicu zbog adaptacije Vaseg tela na Vaseg novog terapeuta. Kada ste odabrali zeljeno vreme, namestite polozaj koji Vam najvise odgovara sa dva pritiska na dugme sa slikom polozaja tela.
Nasa preporuka je da se svaki dan upoznate sa jednim od cetiri automatska programa, ISCELJUJUĆI (HEALTHY), TERAPIJSKI (THERAPY), RELAKSIRAJUĆI (RELAX) i TZV. "PAMETAN" (SMART). Sa pritiskom na jedno od ova cetiri programa Kennedy Vas skenira, prilagodjava masazer za Vase telo i zapocinje masazu programa i vremena koji ste Vi odabrali. Posle toga uzivajte u masazi. Ukoliko pritisnete dugme ON svi programi ce biti PONIŠTENI. Imate tipku (PAUSE) koja ce zaustaviti rad masazera i ponovnim pritiskom na isto dugme ce se program masaze nastaviti tamo gde je stao.
BACK LIGHT - palite lampice na upravljacu
AUTOSCAN - Sa upotrebom tipke AUTOSCAN – vi ste kompletno skenirani putem vase masazne stolice. Ovom skener funkcijom vasa masazna stolica podesava masazu vasim potrebama i priprema vas za individualan program.
TIMER - Sa ponavljanim pritiskanjem tipke TIMER mozete da odredite duzinu masaze. Birate trajanje masaze od 5, 10, 15, 20, 25 i 30 minuta.
PAUZA - Sa ovom funkcijom mozete na kratko prekinuti masazu.
Strelice gore dole - Sa njima upravljate masazerom do visine do koje zelite da idete
Podesavanje odmaranja ledja i stopala ( -simboli). Pritisnite ove tipke da bi ste stigli do lezece pozicije i da biste ostvarili odmor stopala Istovremeno u horizontalnoj poziciji. Takodje mozete da ostvarite odmor stopala separatno u horizontalnojh poziciji ili snizavati ponovo.
Odabir predela za masiranje : CELA LEĐA, VRAT/RAMENA LEĐA /LUMBALNI DEO,DONJI DEO LEĐA, LISTOVE. Pritiskanjem ovih tipki odabirate sta cete masirati : CELA LEĐA, VRAT/RAMENA, LEĐA /LUMBALNI DEO,DONJI DEO LEĐA ,LISTOVE.
Kada otvorite deo sa desne strane vaseg daljinskog aparata pronaci cete sledece specifikacije u vezi masiranja: Aplikacija u delu krsta (BACKREST), Aplikacija u delu zadnjice, i delu listova (SEAT & CALVES).
Nacn masaza ledja BACK REST. Pritisnite ovu tipku jednom, da biste odabrali dati tip masaze TAPKANJE,GNJEČENJE, ROLANJE, SHIATSU, ili TAPŠANJE.NAČINI MASAŽE SE SLOBODNO KOMBINUJU.

Za svaki vid masaze imacete dve varijante: (na.pr/.: GNJEČENJE1 (KNEADING 1, = gnjecenje u pravcu kazaljke na satu, GNJEČENJE 2=gnjecenje u obrnutom smeru kazaljke na satu. (KNEADING 2)
VIBRACIONA MASAZA NA ZADNJEM MEKOM DELU LEĐA. Sa ovom tipkom ukljucujete dodatnu vibracionu masazu zadnjeg dela ledja
KRUZENJE GORE DOLE (ROLING). Ove tipke kontrolisu smer rolanja (kruzenja).
Odaberite STRENGTH- JAČINU masaze ledja. Na disapleju (ekranu) pojavljuje se bar diagram koji pokazuje jacinu masiranja
TOPLOTNA funkcija u predelu ledja I listova ( HEAT). Ova funkcija zagreva telo ugodno I dovodi na taj nacin do opustanja.Ova funkcija prijatno ugreje telo i misice i povecava cirkulacije krvi.
Rucni odabir tipa masaze. Kod ove operacije tzv .SPOT (mesto/tacka) tipke, mozete da masirate odredjenu tacku ili deo vaseg tela. Ovim tipkama odredjujete SAMI rucno smer masiranja, tela, u smeru nagore ili nadole.
Masazna pozicija Parcijalna masaza ( masaza samo odabranog dela sa strelicom gore i dole). Pritisnite ovu tipku da biste odabrali izmedju vrat/ ramena -, torso /sredisnji, zadnji deo –ili-izmedju nizih ledjno /lumbalnih pozicija,.
Odaberite BRZINA ledjne masaze (SPEED). Na ekranu se pojavljuje jedan bar diagram, koji pokazuje brzinu masiranja.
SIRINA podesavanja masaze (WIDTH). Pritisnite ovu tipku da biste birali razlicite sirine izmedju sledecih podesavanja sirina u razdaljini prema kicmenom stubu : ŠIROKO, MEDIUM, USKO.
VIBRACIJA na predelu zadnjeg dela ledja I u predelu listova. Ovom tipkom dodatno upravljate jedan vibracioni nacin u predelu zadnjeg dela ledja I listova.
Odaberite INTENZITET MASAŽERA u masazi donjeg dela ledja i listova (INTENSITY). Na ekranu ce se pojaviti bar diagram koji pokazuje intenzitet(Jacinu) masazera
Vazdusni program masazera zadonji deo ledja i listove (Auto1/Auto2). Ovi specijalni programi rade sa tehnologijom vazdusnog pritiska. Pritiskanjem ovih tipki drzite ih pritisnute sve dok se ne pojavi na ekranu auti 1 ili auto 2
Vazdusni program masazera za sedalo (donji deo ledja) (SEAT). Pritisnite ovu tipku da biste aktivirali nacin masiranja u predelu donjeg dela ledja –sedalo.
Vazdusni program masazera za listove na nogama (CALVES). Pritisnite ovu tipku da biste aktivirali nacin masiranja u predelu listova na nogama
Vazdusni program masazera za stopala (FEET). Pritisnite ovu tipku da biste aktivirali nacin masiranja u predelu stopala

UPOTREBA

Ako to vec nije uradjeno spojte glavne kablove sa zadnjim delom masazerske stolice i ukljucite aparat u struju. Kada ukljucite stolicu da radi na upravljacu ce sijati lampica CORRECT (ISPRAVNO)

Karakteristike proizvoda: Masažna fotelja KENNEDY
 • Masažna fotelja KENNEDY
 • Vidi slike
 • Preporucuje se za:
 • Stanje stresa i zamora
 • Smanjenu telesnu pokretljivost
 • Opštu relaksaciju
 • Napajanje: 220 V, 50 Hz
 • Potrošnja energije: 200 W
 • Snaga zagrevanja: 25 W
 • Potpuna daljinska kontrola
 • Obezbeđeno uputstvo za upotrebu
 • Garancija 36 meseci

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Masaža stopala
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
IASC d.o.o IASC Kina
Deklaracija proizvoda