-
Kategorije Proizvoda
Clatronic Mini pekara BBA 2865
Snaga 800W ... veličina vekne do 1300 g, 9 digitalnih pograma/31 kombinacija ... program za pravljenje marmelade ...tajmer ...
Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Mini pekare
Šifra Proizvoda: 4779
Poslednja cena bila je: 11990 din
Karakteristike:
Clatronic Mini pekara BBA 2865
Aparat za automatsko pripremanje hleba
Nelepljiva posuda za pečenje
3l kapacitet (približno 1300 gr. hleba)
2 mešača
9 programa/31 kombinacija
Program za pravljenje marmelade
Hladno kućište
Elektronski ekran
Regulator boje korice
Regulator različite količine testa
Funkcija za brzo pečenje
Tajmer
Poklopac sa prozorčićem
Dodaci: merica i kašika za merenje
Snaga: 800 W
Obezbeđeno uputstvo na srpskom jeziku
Opis:
Clatronic BBA 2865je automatska mini pekara koja služi sa spremanje različitih vrsta hleba. Namenjena je za kućnu upotrebu i tokom jednog ciklusa predviđena je da ispeče veknu od najviše 1300 gr hleba. Kompletan postupak spremanja hleba uređaj obavlja samostalno. Prema priloženim receptima u odgovarajuću posudu se stave potrebne količine namirnica (brašno, voda, kvasac, ...) i izabere vrsta hleba koji se želi.
Postupak pripremanja hleba se obavlja na sledeći način:
• Izvaditi posudu iz aparata i postaviti dodatak za mešenje testa
• Dodati namirnice u tačnoj razmeri prema receptu (kasnije možete samostalno eksperimentisati) i to prvo tečne (voda), zatim brašno, so, šećer i sl. i na kraju kvasac. Kvasac se dodaje tako što se prstom napravi rupica u brašnu i tu stavi kvasac. Vodite računa da kvasac ne dođe u dodir sa vodom.
• Vratite napunjenu posudu u aparat i zatvorite poklopac
• Preko ekrana izaberete koju vrstu hleba (program) spremate
• Izaberete da li želite reš pečen, srednje ili slabo pečen hleb
• Pritisnete Start i aparat počinje sa radom
Pomoću prozora na poklopcu možete pratiti kako mini pekara mesi testo, nadiže ga i peče. Kada aparat završi sa radom isključite ga, otvorite poklopac i prevrnute posudu kako bi vekna ispala. Vreo hleb ostavite oko 20 minuta da se ohladi kako se ne bi opekli.
Postupak pripremanja koji je zabavno gledati kroz prozor poklopca se obavlja u nekoliko faza:
- prvo mešenje 10 minuta
- nadizanje testa 20 minuta
- drugo mešenje 15 minuta
- nadizanje testa 20 minuta
- presovanje testa 30 sekundi
- finalno nadizanje testa 55 minuta
- pečenje 50 minuta
Navedene faze se odnose na program pripremanja klasičnog hleba.
Jedna od ključnih stvari kod pripremanja hleba je napraviti dobar odnos namirnica. Da bi odmah pravili hleb kakav želite držite se recepta iz uputstva za upotrebu. Kada malo bolje upoznate mini pekaru i njen rad, slobodno eksperimentišite i pravite hleb koji vam se najviše sviđa.
Uređaj poseduje i tajmer na kome možete podesiti kada želite da mini pekara započne pripremanje hleba. Možete ga podesiti da vam hleb bude gotov kada se vratite sa posla ili da vas za vikend probudi opojni miris hleba iz Vaše kuhinje.
Održavanje je krajnje jednostavno. Posudu u kojoj se hleb pekao izvadite i operete. To je sve!
Gornji tekst predstavlja uopšten opis uređaja i ne predstavlja detaljno uputstvo. Precizne instrukcije dobijate u uputstvu za upotrebu u kome se nalaze i recepti.
* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.