Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

SENCOR Mini pekara za hleb SBR 0770WH

Sencor SBR 0770WH Pekač hleba se veoma jednostavno koristi (u pakovanju dobijate i knjižicu recepata za nove ideje) dok gumirane nogice obezbeđuju stabilnost uređaja, a sistem automatskog gašenja daje dodatnu bezbednost. Pekač hleba ima poklopac sa stakle

Ocena Posetilaca Broj ocena: 1
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Mini pekare

Šifra Proizvoda: 103487

Poslednja cena bila je: 12999 din

Karakteristike proizvoda: SENCOR Mini pekara za hleb SBR 0770WH

Pekač za hleb

Snaga: 800W

Maksimalna težina hleba: 1.2 kg

Podloga: Neklizajuća

Boja: Bela

Dimenzije: 40.3 x 30.5 x 25.5 cm

Pakovanje: Kašika, Kuka, Posuda za merenje

Dodatne funkcije: Anti-slip feet, LCD ekran, Odložen start, Zvučni signal

10 programa

Marmelade program

Gluten-free program

Visina: 30.5 cm

Širina: 40.3 cm

Dubina: 25.5 cm

Boja bela

Čišćenje: Nastavci perivi u sudomasini

Napomena: U jednoj seriji može se koristiti najviše 700g brašna i 6g suvog kvasca

Opis proizvoda: SENCOR Mini pekara za hleb SBR 0770WH

Sencor SBR 0770WH Pekač hleba se veoma jednostavno koristi (u pakovanju dobijate i knjižicu recepata za nove ideje) dok gumirane nogice obezbeđuju stabilnost uređaja, a sistem automatskog gašenja daje dodatnu bezbednost. Pekač hleba ima poklopac sa staklenim prozorom za posmatranje i nelepljivu površinu posude za pečenje koja se može prati u mašini za pranje sudova. Od ostalih karakteristika izdvajamo lopaticu za mešanje, tajmer/programator vremena od 13 sati za odloženi početak pečenja. Ovaj proizvod ima i dodatne programe od kojih je jedan program za pravljenje džemova i marmelada i jedan program za pravljenje testa (npr. za picu, baget, kifle, krofne, itd.), što u mnogome olakšava rad u kuhinji domaćicama i domaćinima.

Sastojci za pripremu hleba
Obično brašno
Obično brašno se dobija mešanjem pažljivo odabrane meke i tvrde pšenice, a pogodno je za brzo pečenje hleba ili kolača.
Integralno brašno
Integralno brašno se proizvodi mlevenjem pšenice i sadrži pšenične mekinje i gluten. Integralno brašno je teže i hranljivije od čisto brašno. Hleb od integralnog brašna je obično manje veličine. Zbog toga mnogi recepti obično kombinuju integralno brašno i
obično brašno u cilju postizanja što boljih rezultata.
Raženo brašno
Raženo brašno je namenjeno prvenstveno za pečenje tamnih hlebova. Sadrži veliku količinu mineralnih jedinjenja. Ima manje glutena od pšenice brašno i stoga se obično koristi u kombinaciji sa pšeničnim brašnom.
Kukuruzno brašno i ovsena kaša
Kukuruzno brašno i ovsena kaša se proizvode mlevenjem kukuruza i ovsa. Oba su pomoćni sastojci za pečenje i koriste se za poboljšanje ukusa i struktura hleba.
Šećer
Šećer je veoma važan sastojak za postizanje slatkog ukusa i boje hleba. Šećer pomaže u procesu fermentacije.
Kvasac
Kvasac aktivira proces fermentacije u testu i proizvodi ugljen-dioksid, koji pomaže hlebu da poveća svoj volumen i za modifikovanje unutrašnjih vlakana. Kvasac se mora čuvati u frižideru, jer bi se pokvario na visokoj temperaturi; proverite rok upotrebe pre upotrebe. Brzo ga vratite frižider nakon svake upotrebe.
Savet:
Prateći proceduru opisanu u nastavku, možete saznati da li je kvasac svež i aktivan ili ne.
1. Sipajte 1/2 šolje tople vode (45–50 °C) u mericu.
2. Dodajte 1 kašičicu belog šećera i umešajte, pa sve pospite sa 2 kašičice kvasca.
3. Stavite posudu za merenje na toplo mesto na pribl. 10 minuta. Nemojte mešati ovu mešavinu.
4. Pena mora da dopire sve do ivice merne čaše. Ako nije, kvasac nije aktivan.
So
So je neophodna za poboljšanje arome hleba i boje kore. Isto tako, so usporava rast hleba i peciva.
Jaja
Jaja mogu poboljšati strukturu hleba, učiniti hleb hranljivijim i krupnijim i dati hlebu specifičnu aromu jaja. Ako želite da koristite jaja, morate ukloniti ljuske i ravnomerno ih izmešati.
Masti, puter i biljno ulje
Masnoća može učiniti hleb finijim i produžiti mu rok trajanja. Nakon što se izvadi iz frižidera, puter treba rastopiti ili iseći na sitne delova tako da se ravnomerno umeša.
Prašak za pecivo
Prašak za pecivo se prvenstveno koristi za kvašenje kada se peku hleb i kolači u Ultra brzom programu. Nije potrebno vreme za fermentaciju i stvara gas koji stvara mehuriće i čini strukturu hleba finom.
Soda bikarbona
Isto važi što i za prašak za pecivo. Može se koristiti i u kombinaciji sa praškom za pecivo.
Voda i druge tečnosti
Voda je neophodan sastojak u pečenju hleba. Uglavnom važi da je najpogodnija temperatura vode 20-25°C. Voda se može zameniti mlekom ili vodom pomešanom sa 2% mleka u prahu, što može poboljšati aromu hleba i stvoriti bolju boju kore hleba.

Različite vrste brašna izgledaju slično, ali se efikasnost kvasca ili sposobnost apsorpcije različitih vrsta brašna razlikuju u velikoj meri zavisi od regiona gajenja, uslova rasta, procesa mlevenja i roka trajanja. Za potrebe testiranja, izaberite razne brende brašna dostupnih na tržištu, testirajte ukus i uporedite rezultate – zatim izaberite brašno koje, na osnovu vašeg iskustva i preferencije ukusa, daje najbolje rezultate.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.