Originalna Rubikova Kocka 3 x 3

1850 dinara

* cena je sa uračunatim pdv-om

na stanju

Opis Proizvoda: Originalna Rubikova Kocka 3 x 3

Rubikova kocka (poznata i kao Magična kocka ili Mađarska kocka) je mehanička igračka koju je 1974. godine izumeo mađarski pronalazač i profesor arhitekture Erne Rubik (mađ. Ernő Rubik). Kocka je sastavljena od 26 manjih plastičnih kocki koje se vrte oko središnjeg jezgra. Svaka od šest stranica koje čine kocku u rešenom obliku je različite boje.

Smatra se jednom od najprodavanijih igračka u svetu, jer je do 2005. godine prodata u više od 300 miliona primeraka.

Erne Rubik je za svoju kocku 1975. godine dobio mađarski patent HU170062, ali nije tražio međunarodni patent. Prve Rubikove kocke su napravljene 1977. godine, kada su se i pojavile u radnjama Budimpešte. Tri godine kasnije kocka je predstavljena na sajmovima igračaka u Zapadnim metropolama – Londonu, Njujorku, Parizu i Nirnbergu.

O Rubikovoj kocki napisano je stotine knjiga, milioni web stranica, snimani su filmovi a postojala je čak tv serija. Postoje jestive kocke, nakit, satovi i mp3 playeri u obliku kocke. Najveća kocka na svetu nalazi se u Americi u Knoxvillu, visoka je 3 metra i teška 500 kg!

U maju 2007 francuz Thibaut Jacquinot, postao je prvi čovek koji je kocku složio ispod 10 sekundi, postavljajući svetski rekord na 9.86 sec. Aktuelni prvak sveta je Australijanac Feliks Zemdegs sa vremenom 4.22 sekundi.

Karakteristike proizvoda: Originalna Rubikova Kocka 3 x 3
  • Originalna Rubikova Kocka 3 x 3
  • Trouglasti stalak za kocke
  • Dimenzije: 5.75 x 5.75 x 5.75 cm
  • Kocka je namenjena za početni nivo slaganja

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Mozgalice I Rubikove Kocke
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Pokloni.com CNPNA Group Kina
Deklaracija proizvoda