Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

NOVI LOGOS Filozofija, udžbenik za četvrti razred gimnazija i srednjih stručnih škola

Udžbenik iz filozofije za četvrti razred gimnazija, srednjih stručnih i umetničkih škola. Izdavač: Novi logos. Autor: Milanka Radić Tadić

Ocena Posetilaca Broj ocena: 50

Cena sa PDV: 1331 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 84735

Vreme slanja:  7 - 10 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.15 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Novi logos

Brend: NOVI LOGOS

Karakteristike proizvoda: NOVI LOGOS Filozofija, udžbenik za četvrti razred gimnazija i srednjih stručnih škola

Novi logos Filozofija

4.razred gimnazija i srednjih stručnih škola

Autor: Milanka Radić Tadić

Izdavač: Novi Logos

Tip korica: meki povez

Broj strana: 304

Odobreno Rešenjem Ministarstva prosvete

Opis proizvoda: NOVI LOGOS Filozofija, udžbenik za četvrti razred gimnazija i srednjih stručnih škola

Udžbenik je napisan sa željom da se istorija filozofije izloži kao istorija filozofskih problema i rešenja tih problema. Time bi se ukazalo na srž ove discipline: da uvek postavlja pitanja i tamo gde na prvi pogled sve izgleda poznato.

Različita rešenja filozofskih problema u raznim kulturnim epohama s jedne strane, osvetljavaju „duh“ tih epoha čime učenik stiče opštu kulturu. s druge strane, različita rešenja, tj. filozofska stanovišta, podrazumevaju određenu argumentaciju koja je od suštinskog značaja za filozofiju. Namera je pisca ovog udžbenika da učenik shvati da u filozofiji nema neoborivih argumenata: svako stanovište može da se brani određenim argumentima, ali i napada kontraargumentima. Time filozofija kao nastavni predmet doprinosi sticanju logičke kulture učenika (kao nastavak izučavanja logike u trećem razredu). Uverenje je autora ovog udžbenika da je logička kultura bitna za svakog učenika bez obzira koju će profesiju izabrati.

Filozofski pristup stvarima, čije je jedno od obeležja sagledavanje stvari iz različi-tih uglova, pomaže učeniku u sticanju kritičkog duha. To ga, s jedne strane, čuva od slepog pokoravanja autoritetima, a s druge, uči toleranciji koja nam je, u društvu u kojem živimo, kao i u uslovima savremenog sveta, toliko potrebna.

Na kraju, ali možda za udžbenik najvažnije, čini mi se da samo takvim pristupom učeniku mogu postati razumljive teške filozofske teorije čime bi se, nadam se, oslobodili „bubanja“ filozofije.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.