Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Medisana Ultimate XJ-105 W - Digitalni pedometar - Brojač koraka

Uredjaj koji broji Vaše predjene korake u toku dana,te izračunava potrošnju kalorija i predjeno rastojanje. Ovaj uredjaj Vam efektivno pomaže da pratite Vaš fizički napredak i da poboljšate Vašu snagu i izdržljivost.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 173
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Pedometri

Šifra Proizvoda: 10768

Poslednja cena bila je: 990 din

Karakteristike proizvoda: Medisana Ultimate XJ-105 W - Digitalni pedometar - Brojač koraka

Medisana Ultimate XJ-105 W Digitalni pedometar – brojač koraka

XJ-105 M pokazuje 4 vrste podataka na velikom displeju: predjeni koraci, sagorele kalorije, predjena daljina u kilometrima ili miljama (po izboru)

Računanje predjenih koraka: minimalno 0 - maksimalno 99999

Računanje predjene razdaljine: u kilometrima ili miljama min 0 - maksimalno 99.999

Računanje sagorelih kalorija: minimalno 0 - maksimalno 9999.9

Uredjaj ima eko-funkciju samogašenja zbog uštede baterije, ako se ne krećete 2 minuta, pedometar se sam gasi

Prilikom prvog načinjenog koraka, uredjaj se automatski uključuje i nastavlja da računa korake

Napajanje: 1 x AG10 baterija (dolazi sa uredjajem)

Boja: sivo-crna

Dimenzije: 50 x 50 x 22 mm

Masa: 40 grama

Garancija: 12 meseci

Opis proizvoda: Medisana Ultimate XJ-105 W - Digitalni pedometar - Brojač koraka

Medisana Ultimate XJ-105 digitalni pedometar – brojač koraka je uredjaj koji broji Vaše predjene korake u toku dana,te izračunava potrošnju kalorija i predjeno rastojanje. Ovaj uredjaj Vam efektivno pomaže da pratite Vaš fizički napredak i da poboljšate Vašu snagu i izdržljivost. Računa korake na osnovu pomeranja Vašeg struka u toku hodanja ili trčanja. Uredjaj ima ugradjenu klipsu koju pričvrstite za Vaš pojas. Da bi pedometar dao sto precizne podatke, postavite uredjaj na otprilike 15 cm levo ili desno od sredine pojasa.

Medisana Ultimate XJ-105 digitalni pedometar – brojač koraka je kombinacija senzorske tehnologije sa visokim kvalitetom izrade. Unutar ovog pedometra je fini mehanizam (pendulum) koji reagira na svaki antigravitacijski udar (korak) i koristeći patentiranu Step Sensor tehnologiju, pretvara te udare u elektronske impulse, a koji se onda očitavaju na velikom LCD ekranu. Vlasnik će takav moderan uređaj sa ponosom nositi na pojasu kukova, svestan njegove važnosti za telesnu aktivnost i dobro zdravlje. Dostupan u crno-sivoj boji za muškarce i u pink-beloj boji za nežniji pol, sa velikim preglednim LCD ekranom, sa eko-funkcijom štednje baterije. Broji pređene korake, računa pređenu udaljenost u kilometrima ili miljama i računa potrošenu energiju u kcal. Napravite 10.000 koraka za svoje zdravlje svaki dan!

HODANJE I PREVENCIJA KARDIOVASKULARNIH BOLESTI
Ubrzano hodanje troši približno isto kalorija po kilometru kao i trčanje. Hodanje je skoro sigurno od povreda i ima najnižu stopu odustajanja od svih oblika vežbanja. Brzi hod od jednog kilometra za 13,5 minuta je skoro isto što i pretrčati jedan kilometar za 9,5 minuta. Prema preporuci Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO) svaki dan zdrava osoba treba za zdravlje srca hodati barem 10.000 koraka dnevno. Ne morate hodati odjednom 7 km (otprilike oko 10.000 koraka)! Delovi od 15 minuta hodanja se računaju kao aktivnost! Teže osobe će potrošiti više kalorija nego one normalne težine! Medisana Ultimate digitalni brojač koraka olakšat će Vam zadovoljiti dnevnu normu kretanja od 10.000 koraka preporučenu od strane Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO) kako bi se ne samo postiglo smanjenje telesne težine, nego mnogo bitnije, efektivno smanjio rizik nastajanja i razvoja kardiovaskularnih bolesti. Ima psihologa koji kažu da je hodanje uz brojač koraka odlična stvar koja daje potpuno novu dimenziju ove aktivnosti i tako hodanje prestaje biti ono što većina misli – tortura.
Ima mnogo dokaza da kretanje, naročito u životnom dobu od 40 do 60 godina, ima vrlo važnu preventivnu ulogu u pojavi bolesti srca i krvnih sudova, odnosno da pretjerano sjedenje, nekretanje, ima direktnu vezu s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Kad kažemo kardiovaskularne bolesti mislimo prvenstveno na moždani i srčani udar. Velika studija na Harvardu (11.130 sudionika) koja je obuhvatila najkritičnije godine (58) dala je svojevrsnu potvrdu ranijim pretpostavkama. Bilo koja rekreativna aktivnost, a ponajviše hodanje, smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Otpale su i dileme oko sporog i ubrzanog hodanja; sporo hodanje gotovo je isto što i stajanje, odnosno bolje je nego sjedenje, ali je dosta lošije od ubrzanog kretanja. Srce i vaskularni sistem treba opteretiti, žilice se moraju proširiti, a krv mora procirkulisati, a za to je potreban odgovarajući tempo ubrzanog hodanja koji će svako prilagoditi prema vlastitim mogućnostima. Ako je kod toga utrošak energije na razini 2000 kcal sedmično, to je nekakva garancija da ste na dobrom putu smanjenja rizika. Ipak, najvažnije od svega je da hodanje postane dnevna praksa. Stručnjaci sa Harvarda otišli su i dalje pa su na velikom broju sudionika istražili vezu između kretanja i dugovječnosti. Što je veći utrošak energije u intenzivnom kretanju, to je veća dugovječnost!

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.