Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Seme za Grašak mali provansalac - Pisum sativum L. 200g

Grašak je izvor fitonutrijenata koji imaju snažna antiupalna svojstva, kao što su vitamini C i E, mineral cink i omega-3 masne kiseline u obliku alfa-linolenske kiseline. Veoma je važan za ishranu!

Ocena Posetilaca Broj ocena: 63
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Povrće - seme

Šifra Proizvoda: 68214

Poslednja cena bila je: 169 din

Karakteristike proizvoda: Seme za Grašak mali provansalac - Pisum sativum L. 200g

Seme za Grašak

Sorta: Mali provansalac - Piccolo provenzale

Nizak grm 40-50cm, okrugla i glatka zrna, rana sorta

Pakovanje: 200g (3-7 semenki/gram)

Latinski naziv: Pisum sativum L.

Setva: mart - jun

Razmak između biljaka: 3-5 x 30-60 cm

Ubiranje ploda: jun - septembar

Saditi prema uputstvu sa pakovanja

Opis proizvoda: Seme za Grašak mali provansalac - Pisum sativum L. 200g

Grašak obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B6, C, K, minerale kalijum, gvožđe, magnezijum i mangan. Bogat je i belančevinama (legumin, legumelin, vicilin, trigonelin).
Grašak obiluje antioksidansima poput flavonoida (katehin, epicatechin), karotenoida (alfa-karoten i beta-karoten) fenolne kiseline (ferulinska, kafena) i polifenola (kumestrol). Izvrstan je izvor fitonutrijenata koji imaju snažna antiupalna svojstva, kao što su vitamini C i E, mineral cink i omega-3 masne kiseline u obliku alfa-linolenske kiseline (ALA).
Setvu treba obavljati od 25. februara do 1. aprila, ako je moguće. Grašak zahteva minimalnu negu s obzirom da ima kratku vegetaciju. Najvažnija mera jeste suzbijanje korova i zalivanje.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.