Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Jonizator IAC 1000 PRO - SINGER

Singerov jonizator za prostorije do 60 m², jednostavna upotreba i održavaanje bez promene filtera, proizvodnja negativno naelektrisanih jona dostiže 3.000.000 nnj/cm3...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 198
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Prečišćivači Vazduha

Šifra Proizvoda: 7199

Poslednja cena bila je: 20099 din

Karakteristike proizvoda: Jonizator IAC 1000 PRO - SINGER

Jonizator IAC 1000 PRO - SINGER

Snaga 12 W

Tri čelična kolektora

Jednostavna upotreba

Zaustavlja dim, polen, alergente, mirise i bakterije na kolektorima da bi ispustio prečišćeni vazduh nazad u prostoriju

Stabilno postolje

Ergonomičan dizajnJednostavno čišćenje – nema promene filtera!

Jednostavno je izvući kolektore i obrisati ih vlažnom krpom

Ekonomičan, vrlo mala potrošnja električne energije

Za prostorije do 60 m²

Inovativna tehnologija, bez motora i buke Pomoću statičke tehnologije proizvodi negativno naelektrisane jone

Dim i prašina u vazduhu zakačena negativno naelektrisanim jonima padaju na pod

Bez filtera i održavanja

Izdvojeni i promenljivi kolektor omogućava brzo i lako čišćenje

Proizvodnja negativno naelektrisanih jona dostiže 3.000.000 nnj/cm3 što je 15-20 puta više nego kod tradicionalnih jonizatora

Obezbeđeno uputstvo za upotrebu

Opis proizvoda: Jonizator IAC 1000 PRO - SINGER

Jonizator vazduha je elektronski aparat koji se preventivno preporučuje u svim stambenim i poslovnim prostorijama, jer generisanjem i emitovanjem negativnih jona kompenzira zamarajući uticaj viška pozitivnih jona od rada mnoštva električnih aparata u domaćinstvu, personalnih kompjutera, klima uređaja i industrijskih mašina, postižući relaksirajuću mikroklimu kakva se sreće u prirodi pored reka i vodopada, u šumama i na planinama, posle jakih grmljavina i obilnih pljuskova. Ovakav mikroklimatski bioinženjering ima blagotvorni značaj za podizanje globalnog zdravstvenog nivoa ljudi.

Jonizatori prečišćavaju i vazduh kroz električnu neutralizaciju krupnih pozitivnih aerojona prašine, duvanskog dima, neprijatnih mirisa, polena i drugih alergena - čime se smanjuje njihov stresogeni uticaj na organizam. Osim toga, jonizatori efikasno čiste vazduh od bakterija i virusa.

Jonizator IAC 1000 PRO - SINGER je nova generacija jonizatora vazduha koja stvara osvežavajući protok negativnih jona. Preporučuje se u dnevnim i spavaćim sobama, restoranima, kancelarijama, čitaonicama, kompjuterskim i drugim učionicama, i drugim zatvorenim prostorijama. Ne zahteva filter pošto ima ugrađene kolektorske panele za sakupljanje pozitivno naelektrisanih atmosferskih čestica polutanata, dok proizvedena umerena dozvoljena količina ozona oksidacijom ubija bakterije i viruse u vazduhu.

Teorijske osnove


Višedecenijska sistematska istraživanja ukazala su da joni u vazduhu (koncentracije ~ 103-104 cm-3) suštinski utiču na bihevioralne efekte (svežina/zamor, opuštenost/razdražljivost), a na duge staze i na zdravlje ljudi: pri tome je pokazano da negativni aerojoni deluju anabolički (dovodeći do opuštanja, i time poboljšavajući zdravstveno stanje organizma), dok pozitivni aerojoni deluju katabolički (dovodeći konačno do zamora, a na duže staze i do pojave bolesti).

Pokazalo se da aparati u domaćinstvu, personalni kompjuteri, klima uredjaji i industrijske mašine generišu višak pozitivnih aerojona, što dovodi do ubrzanog zamora ljudi u njihovoj blizini. Zato su napravljeni minijaturni jonizatori (generatori negativnih jona), koji u svojoj blizini podižu koncentraciju negativnih jona u vazduhu i do 105 cm-3, uspostavljajući mikroklimu kakva se sreće u prirodi pored reka i vodopada, u šumama i na planinama, posle jakih grmljavina i obilnih pljuskova. Ovakav mikroklimatski bioinženjering ima blagotvorni značaj za podizanje globalnog zdravstvenog nivoa ljudi.

Pored veštačkih izvora loše delujućih pozitivnih jona, postoje i prirodni izvori, najčešće u obliku toplih vetrova (kao, na primer, fen - vetar koji duva u južnoj Nemačkoj i Švajcarskoj). Statistička istraživanja su pokazala da u periodima pojave toplog vetra dolazi do povećanog broja postoperativnih komplikacija i smrtnih slučajeva u šok sobama, kao i mnoštva drugih fizičkih i psihičkih smetnji: glavobolja, vrtoglavica, mučnina, alergijskih disajnih problema, astme, bronhitisa, nesanica, zamora, razdražljivosti, uznemirenosti, depresija ... I ovde se, kao preventiva, dobro pokazuje upotreba generatora negativnih jona.

Jonizatori prečišćavaju i vazduh kroz električnu neutralizaciju krupnih pozitivnih aerojona prašine, neprijatnih mirisa, duvanskog dima, polena i drugih alergena - čime se smanjuje njihov stresogeni uticaj na organizam; osim toga, aerojonizatori efikasno čiste vazduh od bakterija i virusa.

Fiziološki značaj hemijske prirode aerojona još uvek nije jasan. Ruska istraživanja su pokazala da je funkcionalni efekat jona iste polarnosti ali različitog hemijskog sastava (mali gasoviti anjoni O2-, O3-, H2O-, ... i katjoni NO+ , H2O+ , CO2+ , ..., teški gasoviti kompleksi O2- (H2O)n, ... i katjona H3+O (H2O)n, ..., itd.) suštinski isti, implicirajući da se delovanje aerojona ostvaruje transferom naelektrisanja na organizam. Međutim, takođe je pokazano da negativni joni imaju fiziološki uticaj na porast traheo-cilijarne pokretljivosti kod zečeva samo u prisustvu O2 u vazduhu, dok pozitivni joni imaju fiziološki uticaj na smanjenje traheo-cilijarne pokretljivosti kod zečeva samo u prisustvu CO2 u vazduhu - implicirajući verovatni fiziološki značaj O2- i CO2+ aerojona u nozdrvama, kao neophodnih prekursora za dominantno inhaliranje negativnih aerojona kroz idu i pozitivnih aerojona kroz pingalu (u njihovim alternirajućim aktivnim fazama svakih ~ 1 sat, respektivno, sa odgovarajućim ulazima u levoj i desnoj nozdrvi saglasno swara jogi).

Ova slika je u skladu sa gledištem o sukcesivnom dominantnom protoku (negativnih) anjona kroz levi cirkulatorni deo akupunkturnog sistema, i (pozitivnih) katjona kroz desni cirkulatorni deo akupunkturnog sistema, sa normalnom ultradijalnom periodičnošću ~ 2 sata (tj. po ~ 1 sat alternativna dominacija leve i desne faze: ida-pingala-...). Mada ovaj ritam nije prividno u fazi sa ~ 24-satnim akupunkturnim ritmom sukcesivne dominacije 12 parnih meridijana (tj. ~ 2-satnom sukcesivnom dominacijom svakog organ-povezanog meridijana sa odgovarajućim yin ili yang funkcijama u sledećem redosledu: yin-yin-yang-yang-...), čini se da svaka ~ 2-satna organ-povezana akupunkturna faza (bilo yin bilo yang) zahteva kompletnu ~ 2-satnu nazalnu fazu (ida-pingala) da bi se balansirale aktivnosti odgovarajućeg organ-povezanog para simetričnog levog i desnog meridijana, kako bi se omogućile i regenerativne (anaboličke, ida-slične levo-meridijanske) i degradativne (kataboličke, pingala-slične desno-meridijanske) funkcije organa, doprinoseći konačno bilo yin bilo yang sveukupnom odgovarajućem efektu organa sa gledišta kineske tradicionalne medicine!

Na jonsku osnovu ći entiteta kineskog akupunkturnog sistema (ili prane indijskog energetskog sistema), ukazuje i oko 10 puta veća koncentracija jonskih interćelijskih "gap junction" kanala, što je u skladu i sa oko 10 puta većom električnom provodnošću kože akupunkturnih tačaka u odnosu na okolno tkivo, kao i sa znatno povećanom resorpcijom aerojona u tim tačkama! Biofizička jonska interpretacija akupunkturnog sistema može objasniti i kineske terapeutske koncepcije yin-yang/tonifikacije-sedacije preko vrste igala (Ag-Au) ili njihove rotacije (u smeru - kontrasmeru kazaljke na satu), zavisno od vrste poremećaja i strane tretiranog meridijana. Takođe, i teorijska predviđanja biofizičkog modela akupunkturnog sistema i stanja svesti, ukazuju na jonsku prirodu ći entiteta kineskog akupunkturnog sistema, sa mogućnošću njegove delimične dislokacije izvan granice kože u ovim stanjima, kada se dislocirana akupunkturna elektromagnetno/jonska mikrotalasno/ultraniskofrekventna kvantno-holografska neuronska mreža ponaša i kao "optički" senzor koji može ekstrasenzorno percepirati okolinu (o čemu izveštavaju pacijenti reanimirani iz kliničke smrti).

Jonska priroda ćia odnosno prane ukazuje i na značaj jonske ravnoteže u vazduhu i pravilnog ritmičkog disanja, čemu je pridavan poseban značaj u indijskoj tradiciji. Prema swara jogi ritmičko disanje kroz nos je posebno važno, da bi se inhaliralo što više jona (prane), kroz jedan od dva (od tri) najvažnija nadisa (levi ida i desni pingala), sa svojim ulazima u korenu odgovarajućih nozdrva: to se preporučuje na svežem i nezagađenom vazduhu, kada postoji čak izvestan višak negativnih jona, sa relaksirajućim povoljnim uticajem na telo! Pri tome se praktikuje isključivo disanje na nos, sa pauzom za zadržavanje daha između udisaja i izdisaja (da bi što veća količina jona bila inhalirana u jonske kanale, i potom preraspodeljena u akupunkturnom jonskom sistemu). Za održanje dobrog zdravstvenog stanja, preporučuje se polučasovno ritmičko disanje u jutarnjim i večernjim opuštenim šetnjama, sa ritmičnošću 6:6:12 (tokom 6 koraka duboki udisaj, narednih 6 koraka zadržavanje daha, i narednih 12 koraka usporen i potpun izdisaj), 5:5:10 ili 4:4:8, zavisno od individualnog kapaciteta pluća. U istom kontekstu, u zatvorenim prostorijama može se preporučiti mikroklimatski bioinženjering primenom aerojonizatora!

Dodajmo da swara joga preporučuje jednostavnu nazalnu kontrolu dvočasovnih ultradijalnih ritmova u procesu ozdravljenja ili održanja energetskog i emocionalnog balansa organizma. Naime, kao što je poznato, moždani ultradijalni ritam upravlja kontralateralno nazalnim ritmom (aktivnija leva moždana hemisfera dovodi do aktivnije (otvorenije) desne nozdrve, i obrnuto za suprotnu hemisferu). Međutim, saglasno swara jogi postoji i mogućnost povratnog uticaja nazalnog ritma na moždani, aktivacijom neaktivnije nozdrve specijalnom procedurom disanja: pritiskom prsta zatvori se aktivnija nozdrva, i intenzivno i kratko udahne 10-15 puta na neaktivniju nozdrvu. Time se kroz jonske receptore u korenu nozdrva aktivira do tada neaktivniji kanal (ida ili pingala), i akupunkturnim mehanizmima utiče na limbičke moždane centre da promene fazu ultradijalnog ritma. Efekat se postiže već posle nekoliko minuta, što se lako uočava na izmenjenoj aktivnosti nozdrva. Procedura je vrlo jednostavna, i može se efikasno koristiti za presecanje razvoja prehlade u početnoj fazi (čime se preseca ultradijalni ritam razvoja bolesti), za promenu stresnih raspoloženja i sl!

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.