Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zenion jonizator sa aktivnim kiseonikom - JX-2300

Visokokvaltetni čistač vazduha koji pomoću jonizatora filtrira prljavi vazduh. Zenion tehnologija. Aktivan kiseonik uništava bakterije, uklanja neprijatne mirise i osvežava vazduh. Predviđen je za prostore do 100 m² / 250 m³.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 226
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Prečišćivači Vazduha

Šifra Proizvoda: 3488

Poslednja cena bila je: 4950 din

Karakteristike proizvoda: Zenion jonizator sa aktivnim kiseonikom - JX-2300

Zenion jonizator sa aktivnim kiseonikom - JX-2300

PREČISTAČ VAZDUHA SA GENERATOROM NEGATIVNIH JONA

Koristi naprednu ZENION tehnologiju jonskog lahora

Veliki elektrostatički kolektor prašine

Moćna antimikrobna tehnologija sa aktivnim kiseonikom

Ugrađen nečujan ventilator omogućava brzu cirkulaciju prečišćenog vazduha

Sakupljanje prašine na bazi elektrostatičkog filtera

Neutrališe duvanski dim, prašinu, neprijatne i štetne mirise

Proizvodnja jona: 3 miliona jona/cm3.

Proizvodnja aktivnog kiseonika: manje od 0.05ppm

Dimenzije: 21 x 16 x 45 cm

Težina: 2.5 kg

Ispušta negativne jone u velikim koncentracijama (negativni joni >3 milion/cm3) koji prečišćavaju okolni vazduh — Negativni joni eliminišu zagađivače iz vazduha, kao što su prašina, polen, buđ, dim, perut kućnih ljubimaca, bakterije, mikrobi, alergeni.

Dva nivoa čišćenja; Izaberite komandu sa podešavanjima Low/High (slabo/jako) u zavisnosti od toga u kakvom je stanju vazduh.

Elektrostatički filter hvata sićušnu prašinu, polen, dim... iz vazduha čak i veličine od 0.01 mikrona.

Elektrostatički filter nije potrebno menjati.

Lako održavanje: samo obrišite nečistoću sa elektrostatičkog filtera (koji se nikada ne menja) vlažnom krpom za brisanje.

Predviđen je za prostore do 100 m2 / 250 m3.

Rad bez prekida 7 dana u nedelji po 24 sata.

Izuzetno mala potrošnja energije: samo 8 W.

Zahvaljujući elegantnom vitkom dizajnu zauzima malo prostora.

Opis proizvoda: Zenion jonizator sa aktivnim kiseonikom - JX-2300

JX-2300 je visokokvalitetni prečistač vazduha koji pomoću jonizatora vrši filtriranje prljavog vazduha. U ovom prečistaču vazduha postoje dve sekcije koje nam pomažu da se rešimo zagađenog vazduha. Jedna sekcija služi za jonizovanje vazduha putem najnovije ZENION tehnologije, a druga sekcija je namenjen za sakupljanje nečistoće. Pored toga JX-2300 ispušta određenu količinu aktivnog kiseonika koji uništava bakterije, uklanja neprijatne mirise i osvežava vazduh.

U sekciji za jonizovanje, čestice iz prljavog vazduha prolaze između jonizujućih žica i ploča koje su povezane sa dovodom struje visokog napona. Preko 8000 volti jonizuje vazduh, stvarajući jone koji se prilepljuju za čestice tako da one dobijaju intenzivno naelektrisanje. Naelektrisane čestice se potom pomeraju do sekcije za sakupljanje, gde nailaze na suprotno naelektrisane ploče kolektora. Pozitivno naelektrisane čestice se vezuju za negativne ploče, a negativno naelektrisane čestice se vezuju za pozitivne ploče. Negativni joni u velikoj meri utiču na to kako se mi osećamo, a kada je nedovoljno negativnih jona, jonizator vazduha je tu da ih nadiknadi. Ovim procesom uklanjaju se mali zagađivači iz vazduha koji mi udišemo. Sa prečistačem vazduha JX-2300 vazduh je čist: bez duvanskog dima, bez čestica iz vazduha koje lebde naokolo, bez mirisa i osvežen. Izaberite nivo čišćenja u zavisnosti od stanja vazduha ili veličine prostorije.

Koristi od negativnih jona

Negativni joni su bez mirisa i ukusa - to su nevidljivi molekuli koje mi udišemo u velikoj meri u određenim okruženjimakao što su planine, vodopadi, šuma. Smatra se da kada stignu u naš krvotok negativni joni proizvode biohemijske reakcije koje podižu nivo seratonina - supstance koje tako utiče na mozak da se raspoloženje smesta popravlja, što doprinosi ublažavanju depresije, oslobađanju od stresa i podizanju energije.


Kako ovaj aparat funkcioniše

1. U velikim koncentracijama ispušta negativne jone koji prečišćavaju okolni vazduh.

2. U unutrašnjosti četvorostranog elektrostatičkog filtera za sakupljenje prašine hvataju se čestice iz prljavog vazduha koje prolaze između jonizujućih žica i ploča. Sakupljač prašine hvata sitne čestice, prašinu i zagađivače. Za čišćenje njegovog elektrostatičkog filtera potrebao je samo nekoliko minuta.

3. U procesu jonizacije proizvodi se bezbedan nivo aktivnog kiseonika koji uništava bakterije. Više od 85% virusa i bakterija je eliminisano!


Zašto koristiti jonski prečistač vazduha?

Vazduh u zatvorenom prostoru je zagađen. 90% našeg vremena mi provodimo u zatvorenom prostoru, a zagađenje unutrašnjeg vazduha je i do 50 puta veće od zagađenog vazduha na otvorenom. JX-2300 je izvanredan prečistač vazduha (sa negativnim jonima) koji se zasniva na dokazanoj jonskoj tehnologiji.
Koristeći negativne jone i elektrostatički filter za sakupljanje prašine, ovaj prečistač vazduha smanjuje zagađivače iz vazduha kao što su katran, dim, kuhinjska čađ, polen, razni iritanti, perut mačke, alergeni i prašina.

Elektrostatički filter se nikad ne menja – dovoljno je samo da ga obrišete vlažnom krpom ili sunđerom.
Uz to, ovaj prečistač vazduha može da ispušta male količine ozona koji uništava bakterije, odstranjuje neprijatne mirise i osvežava vazduh.

Zahvaljujući nečujnom ventilatoru vazduh struji kroz elektrostatički filter, zbog čega je ovaj prečistač vazduha mnogo efikasniji od ostalih vodećih brendova.
Jonski prečistač vazduha je vaš najbolji izbor za stvaranje čistijeg, zdravijeg, komfornijeg okruženja u vašem domu ili kancelariji.Glavne karakteristike
Ispušta negativne jone u velikim koncentracijama (negativni joni >3 milion/cm3) koji prečišćavaju okolni vazduh — Negativni joni eliminišu zagađivače iz vazduha, kao što su prašina, polen, buđ, dim, perut kućnih ljubimaca, bakterije, mikrobi, alergeni.
Dva nivoa čišćenja; Izaberite komandu sa podešavanjima Low/High (slabo/jako) u zavisnosti od toga u kakvom je stanju vazduh.
Elektrostatički filter hvata sićušnu prašinu, polen, dim... iz vazduha čak i veličine od 0.01 mikrona.
Elektrostatički filter nije potrebno menjati.
Lako održavanje: samo obrišite nečistoću sa elektrostatičkog filtera
(koji se nikada ne menja) vlažnom krpom za brisanje.
Predviđen je za prostore do 100 m2 / 250 m3.

Bešuman rad.
Rad bez prekida 7 dana u nedelji po 24 sata.
Izuzetno mala potrošnja energije: samo 8 W.
Zahvaljujući elegantnom vitkom dizajnu zauzima malo prostora.

Tehničke specifikacije

Nazivni napon: Input 220V AC.
Proizvodnja jona: 3 miliona jona/cm3.
Proizvodnja aktivnog kiseonika: manje od 0.05ppm
Dimenzije: 21 x 16 x 45 cm
Težina: 2.5 kg

Zašto negativni joni i ozon

Najvažnija razlika u vazduhu između zdrave životne sredine napolju i nezdrave ili štetne životne sredine napolju je u nivou negativnih jona, ozona i zagađivača. Zdrave životne sredine imaju viši nivo negativnih jona, umeren nivo ozona i nizak nivo čestica i/ili zagađivača. Nažalost, najveći broj životnih sredina u zatvorenom prostoru više liči na nezdravu i opasnu životnu sredinu napolju. Tu spadaju i nivoi negativnih jona, ozona i zagađivača.

Nivoi negativnih jona i ozona u zdravim i nezdravim životnim sredinama:
Kao primer navodimo podatke da u zdravoj životnoj sredini napolju, kao što su planine, doline u prirodi, koncentracija negativnih jona je tipično 2.000 do 4.000 negativnih jona po kubnom centimetru. Nasuprot tome, koncentracija negativnih jona na nekom nezdravom mestu, kao što je zagušeni autoput, je manja od 100 negativnih jona po kubnom centimetru. Koncentracija negativnih jona u većini životnih sredina u zatvorenom prostoru je između 100 i 200 negativnih jona po kubnom centimetru. U izuzetno zdravim i okrepljujućim sredinama, kao što je blizina nekog velikog vodopada, nivo negativnih jona je oko 100.000 - 1.000.000 po kubnom centimetru, a upravo taj nivo proizvode NeoTec Jonizatori.
Nivo ozona u zdravim životnim sredinama na otvorenom prostoru je tipično između 0,02 ppm (delovi na milion delova) i 0,04 ppm, što predstavlja nivo ozona koji proizvode NeoTec jonizatori. U većini nezdravih sredina u zatvorenom prostoru nivo ozona je praktično nula. U nekim nezdravim zatvorenim i otvorenim životnim sredinama nivo ozona može zapravo da bude dosta iznad 0,1 ppm, što predstavlja isuviše visok nivo. Međutim, ovo se dešava jedino onda kada nivo ugljovodonika (zbog zagađenja iz industrijskih dimnjaka, isparenja od vozila, i sl.) poraste do izuzetno visoke koncentracije. Dokazano je da ozon razbija molekule ugljovodonika.
Zbog toga je životnim sredinama u zatvorenom prostoru potreban izvor negativnih jona i ozona. Pored toga što su korisni za vaše zdravlje kada su na odgovarajućem nivou, izuzetno su efikasni pri otklanjanju čestica i zagađivača iz vazduha, što samo po sebi, doprinosi mnogo zdravijoj životnoj sredini.
Uklanjanje čestica predstavlja veliki problem s obzirom na to da postoje različiti izvori zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru u jednom tipičnom domaćinstvu. Zapravo, EPA (Environmental Pollution Association) nas obaveštava da zagađenost vazduha u zatvorenim prostorima predstavlja najveći zdravstveni problem povezan sa životnom sredinom, ona je čak 2 do 10 puta gora od zagađenosti vazduha napolju. Pored toga, većina ljudi provodi preko 90% vremena u zatvorenom prostoru, što čist vazduh u zatvorenom prostoru čini još važnijim za zdravlje.
Filteri mogu da uklone neke krupnije čestice iz vazduha (0,3 mikrona ili veće), ali mnogo je veći problem ukloniti sitnije čestice iz vazduha. Što je čestica manja ona se dublje uvlači u pluća kada se udahne. Što dublje čestica prodre u pluća ona izaziva ozbiljnije oštećenje. Srećom, negativni joni i ozon mogu da uklone i one čestice koje su toliko sićušne da imaju samo 0,01 mikron. Na taj način u stanju su da otklanjaju i one zagađivače koje filteri za vazduh ne mogu da otklone, kao što su bakterije, hemikalije, gasovi, sitna prašina, virusi, i td.

NEGATIVNI JONI


Neke činjenice o negativnim jonima
Odobreni od strane američke FDA (Administracije za hranu & lekove) kao tretman za alergiju.

Jonizacija je obavezna u mnogim bolnicama u Evropi i Rusiji.

U martu 1999, Good Housekeeping Magazine (Magazin za dobro održavanje kuće) organizovao je testiranje jonizatora primenom testa na dim, i ustanovljeno je da je jonizator eliminisao pomenuti dim.

Kako negativni joni prečišćavaju vazduh

Praktično sve čestice koje se nalaze u vazduhu imaju pozitivno naelektrisanje, a negativni joni imaju negativno naelektrisanje. Zbog toga negativni joni i čestice magnetski privlače jedni druge. Kada koncentracija negativnih jona u vazduhu postane dovoljno visoka, oni će se u velikom broju privlačiti sa česticama koje lebde. Ovo dovodi do toga da čestice postaju preteške da bi i dalje mogle da lebde u vazduhu. Posledica toga je da te čestice padaju dole, čime se sprečava mogućnost da ih neko udahne u respiratorni sistem u kome bi mogle da izazovu disajne i zdravstvene probleme.
Jonizovana čestica će potom biti pokupljena tokom normalnih postupaka čišćenja, kao što su usisavanje ili brisanje prašine. Ako se desi da čestica ponovo odskoči u vazduh, ona će biti jonizovana i brzo ponovo izmeštena iz vazduha.
U prirodi, negativni joni se stvaraju u procesima kao što je sunčeva svetlost, munja, talasi iz okeana, i iz vodopada. "Betonske džungle" svode na najmanju moguću meru prirodno stvaranje negativnih jona tako što narušavaju delikatnu električnu ravnotežu između atmosfere i zemlje. NeoTec jonizatori ih ponovo stvaraju pomoću elektroda ("vrhovi igle") koje proizvode negativne jone električno. Ovim metodom dobija se gustina (oko 1.000.000/ cm3 ) koja se može uporediti sa najvećim svetskim vodopadima, kao što su Nijagarini vodopadi, koji obezbeđuju jednu od najzdravijih životnih sredina u svetu.
NeoTec jonizatori ne izazivaju nikakve smetnje tipične za jonizatore sa igličastim elektrodama. Ne dolazi do efekta "crnog zida", erozije ili istrošenosti elektroda, niti bilo kojih drugih "pratećih efekata".

Ostale koristi od negativnih jona

Astma, razne vrste alergije, i ostali respiratorni problemi i bolesti. Već godinama (najviše u Evropi i Rusiji) sprovode se mnobrojna naučna istraživanja koja pokazuju kako izloženost visokim nivoima negativnih jona drastično ili značajno ublažava simptome astme i alergije, kao i bolesti povezanih sa organima za disanje.

Migrena. Udisanje negativnih jona sprečava stvaranje serotonina u mozgu. Preterano stvaranje serotonina u mozgu je uzrok nastajanja migrenskih glavobolja.

Potištenost. Jedna studija rađena na Univerzitetu Kolumbija predočila je da je tretman negativnim jonima mnogo efikasniji od lekova protiv depresije kao što su Prozac i Zolof, a da se ne javljaju nikakvi neželjeni efekti primenom negativnih jona.

Umor. Stvaranje serotonina (hemikalija koja se stvara u mozgu) takođe izaziva umor, a negativni joni sprečavaju da dođe do stvaranja serotonina u mozgu.

Spavanje. Jedna studija sprovedena u Francuskoj ustanovila je da su jonizatori negativnih jona pomagali ljudima da bolje spavaju, tako što su sprečavali stvaranje hemikalije serotonin u mozgu.

Umni rad i koncentracija. Nekoliko različitih ispitivanja potvrdilo je da ljudi koji su izloženi tretmanu negativnim jonima pokazuju mnogo bolje rezultate umnog rada od ljudi koji nisu bili izloženi negativnim jonima.

Fizičke aktivnosti. Na osnovu rezultata do kojih su došli ruski naučnici u svojim istraživanjima jonizatori koji proizvode negativne jone uvek se postavljaju u svlačionice i prostorije za odmor ruskih sportista.

Opekotine. Ispitivanja u jednoj bolnici su pokazala da su se pacijenti koji su se lečili od opekotina u jonizovanim prostorijama brže i bolje oporavljali.

OZON

Kako ozon prečišćava vazduh?

Ozon oksidira zagađivače iz vazduha, potom se ponovo pretvara u kiseonik, pri čemu zagađeni vazduh pretvara u čist i osvežen vazduh.

Evo kako ovaj proces funkcioniše:
Molekuli kiseonika (O1 i O2) se pretvaraju u ozon (O3) pomoću visokog električnog napona (kao što je munja) ili pomoću ultraljubičaste svetlosti (kao što su sunčevi zraci).

Jedan atom kiseonika (O1) odvaja se od molekula ozona i reaguje sa ostalim česticama kada dođe u polje neke čestice i/ili zagađivača. Ozon je visoko reaktivan tako da uvek izaziva ovu reakciju sa drugim česticama.

Kao drugi najjači oksidant koji postoji, jedan atom kiseonika nastavlja sa "oksidacijom" čestice sa kojom reaguje. To znači da on sagoreva česticu, čime se menjaju njene fizičke karakteristike. Rezultat toga je da čestica više nije toksična i da više neće moći da se reprodukuje ako je biološka. Drugim rečima, ova čestica postaje potpuno neškodljiva.

Kada jedan molekul kiseonika (O1) oksidira česticu, i on takođe bude uništen. Nakon toga ostaje O2 od koje se odvojio, ili čist kiseonik.

Efikasnost ozona u malim koncentracijama
Ruski naučnici su obavili ispitivanja da utvrde u kojoj meri je ozon efikasan u poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru u školama. Došlo je do drastičnog poboljšanja kod oboljenja vezanih za respiratorne organe nakon instaliranja sistema jonizatora.
U ispitivanjima koja su sproveli naučnici Elford i Van den Ende ustanovljeno je da je ozon efikasno uništio bakterije na 0,04 ppm.
U mnogim publikacijama objavljene su studije koja pokazuju efikasnost nižih koncentracija ozona (0,01 do 0,03 ppm) prilikom otklanjanja mirisa i zagađivača. Neke od tih publikacija su i publikacije Saveza inženjera za rashlađivanje, Tehničke publikacije Američkog vazduhoplovstva i publikacije Hemičara u proizvodnji.
NeoTec jonizatori stvaraju koncentraciju ozona od 0,02 ppm do 0,04 ppm.

Rezultati ispitivanja
Dezinfekcija zagađivača navedenih u nastavku merena je u istovetnim uslovima u zatvorenoj komori, sa jednim izuzetkom. U jednoj komori, zagađivači su bili izloženi relativno stabilnoj koncentraciji ozona od 0,05 delova na milion delova, i normalnom sobnom vazduhu u drugoj komori (približno 0 ppm). Brojanja zagađivača vršena su pre, za vreme i posle 4-satnog testiranja. U svakoj komori test je započet sa identičnom količinom testiranih zagađivača.

Navodi o ozonu iz stručnih studija
ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration, and Air Conditioning – Američko udruženje za grejanje, rashlađivanje i klimatizaciju):
"Ozon kontroliše površinsku buđ na ambalaži i zidovima i smanjuje stepen širenja i truljenja. Prisustvo ozona....značajno umanjuje pojavu buđi."

Refrigeration Service Engineers Society (RSES) – Savez inženjera za rashlađivanje:
"Ozon je jedan od najčistijih i najmoćnijih poznatih oksidanata i germicida."

Stručne studije o ozonskoj bezbednosti
Savez inženjera za rashlađivanje je izvestio da kod ljudi koji su više od deset godina bili izloženi koncentraciji ozona od 0,2 do 0,3 ppm u toku rada na zavarivanju električnim lukom nije došlo ni do kakvih nepovoljnih efekata. NeoTec jonizatori stvaraju između 0,02 i 0,05 ppm ozona.
Sve ovo je tačno i uprkos činjenici da je ozon bio u širokoj primeni u bolnicama u prvoj polovini 20-tog veka i da se još uvek mnogo upotrebljava u evropskim bolnicama. Uz to milioni sistema za prečišćavanje vazduha na bazi ozona se koriste širom sveta, u stanovima i poslovnim prostorima.
Ozon je potpuno bezbedan i efikasan kada se javlja u koncentracijama u skladu sa standardima FDA i OSHA od 0,05 ppm. U zdravim i čistim životnim sredinama na otvorenom prostoru ozon se javlja između 0,02 ppm i 0,05 ppm. Nije otkriveno da ozon može da bude štetan sve dok je u koncentracijama do 0,2 ppm.

Samokontrola
Miris ozona će postati neprijatan i neugodan mnogo pre nego što se približi štetnom nivou, te tako služi kao ugrađeni sigurnosni mehanizam sa samokontrolom. Ako do ovoga dođe, znate da treba da izvršite podešavanje (tj. podesite jonizator na slabiju jačinu ili povećavate protok vazduha postavljajući ga u veću/otvoreniju prostoriju).
Ali na odgovarajućim nivoima (0,02 ppm do 0,05 ppm) će obezbeđivati prijatan i čist miris koji podseća na miris vazduha napolju posle oluje praćene grmljavinom.

Garantovano sigurni nivoi ozona sa NeoTec jonizatorima
NeoTec jonizatori proizvode od 0,02 ppm do 0,05 ppm ozona, što se dobro uklapa u sigurnosne standarde od 0,05 ppm koje propisuju FDA i OSHA. Koncentracija ozona sistema za prečišćavanje vazduha je izuzetno postojana i predvidljiva pošto je njegova jedina svrha da proizvodi dovoljno ozona za jednu prostoriju.
Sa NeoTec jonozatorima u početku ćete osetiti miris ozona, ali jedva. Posle dan dva, ili ćete neznatno osećati ozon ili ga uopšte nećete osećati, zbog toga što je nivo zagađenosti u prostoriji sveden na minimum.
Mnogi drugi tipovi prečistača vazduha stvaraju ozon dovoljan za veći broj prostorija jer su projektovani da mogu da pokriju velike prostore od po nekoliko spojenih soba. Međutim, ako se desi da ozon bude zarobljen u manjem prostoru od prostora za koji je predviđen, nivo ozona može da postane previsok.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.