-
Kategorije Proizvoda
KUCHENPROFI Set za pohovanje i mariniranje
Veoma praktičan set od tri pravougaone činije napravljene od nerđajućeg čelika, dizajnirane za mariniranje ili pohovanje mesa. U jednu činiju sipajte brašno, u drugu razmutite jaje, a u treću sipajte prezle. Posude se mogu spojiti zajedno kako bi se for
Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Pribor za kuvanje
Šifra Proizvoda: 103211
Poslednja cena bila je: 3726 din
Set od tri posude za paniranje/pohovanje i mariniranje
Dimenzije jedne posude:
Dužina: 22 cm
Širina: 15 cm
Visina: 3 cm
Materijal: nerđajući čelik
Čist rad
Štedi prostor na praktičan način
Posude se mogu prati u mašini za sudove
Veoma praktičan set od tri pravougaone činije napravljene od nerđajućeg čelika, dizajnirane za mariniranje ili pohovanje mesa. U jednu činiju sipajte brašno, u drugu razmutite jaje, a u treću sipajte prezle. Posude se mogu spojiti zajedno kako bi se formirala kompaktna jedinica dimenzija 22 x 15 x 3 cm. Njihova veličina i visina su samo za tu svrhu. Nakon rada, jednostavno operite posude u mašini za pranje sudova, složite činije jednu u drugu i tako uštedite prostor.
Paniranje je oblaganje neke namirnice pre pohovanja. Najčešća paniranja kod nas su francusko i bečko paniranje. Paniranje na bečki način podrazumeva klasično paniranje sa prezlama: brašno, jaja, prezle. Karakteristično je za meso i rolovana jela. Paniranje na francuski način podrazumeva umakanje u jaja, brašno, pa ponovo u jaja, bez prezli, i karakteristično je za povrće. Paniranjem pripremate jelo za prženje, a panirati se može gotovo sve: meso, riba, sir, povrće, voće, ali i lignje, gljive, sladoled, čak i hleb. Neki recepti podrazumevaju još neke dodatke prilikom paniranja - rendani sir, kikiriki, badem, susam, lešnici, orasi, kukuruzno ili kokosovo brašno, kao i neke biljne začine (origano, timijan) ili kari.
Pohovanje podrazumeva prženje panirane namirnice u dubokoj masnoći. Savet: ako neko jelo pržite u plitkoj masnoći, rizikujete da se površina namirnice koju pohujete zalepi za posudu i tokom pripreme pregori. Za pohovanje koristite fritezu, a ukoliko nemate fritezu možete upotrebiti dublje posuđe sa dosta ulja. Posle pohovanja je najbolje namirnicu staviti na salvetu koja će upiti suvišnu masnoću, pa tek onda servirati.
* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.