Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Perjane loptice za badminton Victor Shuttle 2000 007/2/0

Perjane loptice za badminton, pogodne za trening i takmičenja. U pakovanju se nalaze tri loptice sa glavom od plute.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 56
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Reketi i za badminton

Šifra Proizvoda: 69867

Poslednja cena bila je: 1199 din

Karakteristike proizvoda: Perjane loptice za badminton Victor Shuttle 2000 007/2/0

Victor

Loptice za badminton

Model: Shuttle 2000

3 komada u pakovanju

Materijal: plastika, perje

Glava od plute

Brzina: Srednje

Opis proizvoda: Perjane loptice za badminton Victor Shuttle 2000 007/2/0

Perjane loptice za badminton, pogodne za trening i takmičenja. U pakovanju se nalaze tri loptice sa glavom od plute.

Koreni badmintona datiraju još iz stare Kine, 2000 godine pre nove ere, uostalom kao i za sve igre sa reketima i lopticom. U današnjem obliku se igra u Engleskoj od 1873. godine, a u tom periodu je dobio ime po imanju vojvode od Beauforta u Gločesteru. Prvo zvanično takmičenje svetskog ranga održano je 1899. godine. To je bio ALL ENGLAND šampionat, koji je dugo posle toga važio za nezvanično prvenstvo sveta. Velika Britanija je tada bila velika kolonijalna sila i zahvaljujući tome, badminton se raširio po celom svetu. Internacionalna Badminton Federacija ( IBF- International Badminton Federation ) je osnovana 1934. godine. Tada su ustanovljena i pravila koja, sa sasvim neznatnim izmenama, važe i danas. Ekipni šampionat sveta za muškarce Tomas Kup je prvi put održan 1948-1949. godine, a od 1956-1957 se održava i u Uber Kup, ekipno prvenstvo za žene. Od 1977. godine se održavaju svetski šampionati u pojedinačnim konkurencijama kao i muškim, ženskim i mešovitim parovima. Tokom kalendarske godine održava se veliki broj pojedinačnih i ekipnih turnira u svim delovima sveta. Badminton je nacionalni sport u Indoneziji, Maleziji i Singapuru iz kojih dolaze i najbolji igrači. U Evropi se najviše igra u Danskoj, Švedskoj, Engleskoj, Rusiji, ali je u naglom razvoju i u drugim zemljama. Prvo takmičenje kod nas koje je je organizovano je bilo Prvo Otvoreno Prvenstvo Jugoslavije u Badmintonu koje je održano u januaru 1994. godine u Beogradu.

U organizaciji IBF-a održavaju se takmičenja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, od kojih su mnoga, pogotovo u ekipnoj konkurenciji, tradicionalna i nazvana po svetskim velikanima badmintona. Pod okriljem IBF-a, održavaju se u skoro svim zemljama članicama internacionalni turniri, koji se boduju za svetsku rang listu. Na kraju svake sezone se održavaju Grand-prix finala na kojima učestvuju najbolji igrači sa svetske rang liste.

OSNOVNA PRAVILA BADMINTONA

-Pojednostavljena pravila igre, za one koji tek upoznaju badminton-

ŽREB ( bacanje novčića )
Dobitnik žreba može da bira da li želi da servira ili da primi servis, ili može da izabere na kojoj od strana igrališta želi da počne igru. Gubitnik žreba bira između preostalih mogućnosti.

OSNOVNI CILJ IGRE
Osnovni cilj igre je osvajanje poena. Osvajate poen ( isključivo na svoj servis ) ako pošaljete lopticu preko mreže i ona padne na "zemlju", na suprotnoj strani igrališta, unutar granica određenih za igru, ili ako protivnik pošalje lopticu u mrežu ili izvan granica igrališta, odnosno ako ga loptica dotakne ili ako je udari pre nego što prede mrežu.

SERVIRANJE
Servisna polja se donekle razlikuju u igri pojedinaca i parova. Loptica koja padne na liniju važi se kao da je pala u teren. Server i primalac servisa stoje u dijagonalno suprotnim servisnim poljima ( uvek u desnom polju na početku igre ), ali se nakon servisa igrači mogu kretati po čitavom terenu ( sa svoje strane mreže ). Server mora poštovati pravilo da se loptica udara ispod struka sa glavom reketa vidno usmerenom prema dole, a primalac mora mirovati dok se servis ne izvede. Ako igrač koji servira ( server ) ima paran broj poena, servis izvodi iz svog desnog servisnog polja, dok na neparan broj poena servis izvodi iz svog levog servisnog polja.

BODOVANJE
Mečevi se igraju do 2 osvojena seta. Svaki set počinje sa 0-0. Ako strana koja je servirala osvoji poen on joj se i boduje, te ponovo servira, ali iz drugog servisnog polja. Ako pogreši, rezultat se ne menja i servis prelazi na igrača ciji je red za serviranje. U pojedinačnoj igri to je protivnik, a u igri parova ili serverov suigrač, ili ako su oba igraca iz para servirala, jedan od protivnika. U igri muškaraca pojedinačno, muškim, ženskim i mešovitim parovima sa 15 poena se osvaja set. Međutim ako je rezultat 14-14, strana koja je prva došla do 14 može birati da li želi da igra do 15 ili želi da produži igru do 17 poena. Bodovanje u ženskoj pojedinačnoj igri nešto je drugačije. Set se osvaja sa 11 poena, dok se kod 10-10 igra može na isti način produžiti do 13 poena.

I ZA KRAJ....
Igrači menjaju strane na kraju seta kao i u trećem setu kad prvi put jedna strana dođe do 8 poena ( 6 u pojedinačnim ženskim ). Pauza od 5 minuta je dozvoljena pre početka 3. seta.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.