Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Jastuk punjen lavandom FT-936 Ljubičasti

Kao proizvod, zbog svog intenzivnog mirisa i vizuelnog izgleda savršen je za svaki kutak vašeg domaćinstva, a mogu se koristiti i kao termalna terapija.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 205
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Termofori

Šifra Proizvoda: 10626

Poslednja cena bila je: 856 din

Karakteristike proizvoda: Jastuk punjen lavandom FT-936 Ljubičasti

Jastuk punjen lavandom

Šifra FT-936

Dimenzije 41 x 13 , 5 x 2,5 cm

Boja Ljubičasta

Efikasno otklanja bol i napetost kod: spazma, grčeva, migrene, bolova u kostima i zglobovima, stresa

Za tretman toplotom jastuk zagrejati u mikrotalasnoj pećnici prema uputstvu

Za hladan tretman jastuk upakovati u plasticnu vrecu i staviti u friz prema uputstvu

Aroma lavande pruža osećaj prijatnosti i svežine i opušta telo

Opis proizvoda: Jastuk punjen lavandom FT-936 Ljubičasti

Jastuci punjeni pravom lavandom imaju dvostruku upotrebu. Koriste se za opuštanje prilikom odmora, na način da se stavljaju pod vrat ili pored glave. Takođe koriste se i za dekoraciju. Spavanje na ovakvom jastuku pomaže kod uklanjanja nervnih problema, nesanice, opuštanja nakon napornog dana. Cela soba će imati prijatan miris po lavandi a vi ćete mirno spavati.

Za tretman toplotom jastuk zagrejati u mikrotalasnoj pećnici prema uputstvu
Za hladan tretman jastuk upakovati u plasticnu vrecu i staviti u friz prema uputstvu

Lavanda, grmolika mediteranska biljka stigla s grčkih ostrva, nosi sa sobom istoriju dugu 2500 godina. U to vrieme otkriveno je i imenovano tridesetak vrsta i dvestotinjak podvrsta i sorti lavande. Pridavala su joj se razna svojstva i čovek ju je upotrebljavao u razne svrhe: od kulinarstva, do medicine, higijene tiela iligarderobe. Jedni su lavandu smatrali cvetom nevinosti i čednosti, dok su joj drugi pridavali jaka afrodizijacka svojstva. Legenda kaže da je upravo lavandina vodica pomogla kraljici Kleopatri da zavede rimskog imperatora Cezara. A neke je, poput francuskog kralja Charlesa IV, koji je uviek sa sobom na putovanja nosio jastuke punjene lavandinim cvijetom, blago uspavljivala.

Stari su Rimljani upotrebljavali lavandino eterično ulje u kupkama jer je ono stimuliralo regeneraciju kože. U prvim hrišćanskim zajednicama su vešali stuklavande na ulazna vrata jer su verovali da ih štiti od uroka i zlih sila, te je drevno verovanje u narodima da lavanda, njena sadnja i upotreba donose sreću.

Lavanda je, dakle, biljka "čarobnih" svojstava, s hiljadama blagotvornih učinaka na ljude i ljudsko zdravlje. U današnje vreme, vreme visokih tehnologija i neverovatnih medicinskih dostignuća nije teško zaboraviti, a niti posumnjati u delotvornost pripravaka iz kuhinje Majke Prirode, no uz malo truda i kad pokušamo, lako ćemo zaključiti da ništa neće uspavati bebu poput malog jastučića punjenog lavandinim cvietom pokraj uzglavlja, niti će išta oterati moljce kao što ih tera lavandina loptica.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.