Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Kad su veliki bili mali - Sveti Sava - CD izdanje

Autentična priča o detinjstvu Svetog Save po tekstu autora Milutina Tasića.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 159
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Najlepše Priče Za Decu Na CD-u

Šifra Proizvoda: 1144

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Kad su veliki bili mali - Sveti Sava - CD izdanje

Edicija Kad su veliki bili mli

Priča o detinjstvu Rastka Nemanjića - Svetog Save

Autor priče: Milutin Tasić

Dramatizacija: Milutin Tasić

Režija: Miloš Jagodić

Glumci: Danica Maksimović, Jadranka Selec, Ivan Jagodić, Branislav Platiša i Vladan Živković

Dramatizovani inserti najznačajnijih dela

Dramatizovana priča sa tonskom režijom

Opis proizvoda: Kad su veliki bili mali - Sveti Sava - CD izdanje

Autentična priča o detinjstvu Svetog Save po tekstu autora Milutina Tasića. Dramatizacija je delo dramaturga Stanoja Dankovića, a sam tekst izvode glumci koji predstavljaju budućnost našeg glumišta Maja Vukojičić, Kristina Dajč, Danijel Nikolić i Uroš Urošević. Pored priče o odrastanju ovo tonsko delo sadrži i dramatizovane inserte najznačajnijih dela i momenata iz života Rastka Nemanjića.

Autor Milutin Tasić je književnik, pedagog, dugogodišnji urednik ZAVODA ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA, autor desetak istorijskih romana, posvećenih srpskim svetinjama, srpskim velikanima, ili događajima koji su bili beočug sprskog puta kroz istoriju, MILUTIN TASIĆ pre svega ceo svoj radni i životni vek, radi, piše i živi za decu, svoju i tuđu.
Četrdesetogodišnje druženje sa decom, učinili su književnika Milutina Tasića istraživačem puta do dečijeg znanja, a na tom putu Tasić je i sebe vaspitavao, odrastao kao pisac vaspitač, istoričar. Danas su romani Milutina Tasića, o recimo srpskim velikanima nauke, postali "čitljivi" i za odrasle.
Milutin Tasić svojim talentom i mogućnošću da se transformiše u "živu radnju" istorijskog događaja, vladajući jezikom i zanatom književne forme, kroz dijalog ili "Balzakove opservacije", oživljava lica i događaje o kojima piše do granica autentičnog biografa ili istorijskog učesnika.
Naravno, iza svakog romana Milutina Tasića, stoje stotine i stotine detaljno proučenih stranica tekstova, istorijske građe, autentičnih zapisa o licu ili vremenu o kojima piše. Za Milutina Tasića to nije rad, to je zadovoljstvo, zadovoljstvo saznavanja, zadovoljstvo stvaranja, zadovoljstvo življenja, jer čini se da Milutin Tasić živi da bi radio to što radi, ili bolje reći, radi to što radi da bi živeo.

Tonsku režiju za ovo izuzetno interesantno delo uradio je Miloš Jagodić. Mladi umetnik sa umetničkim pedigreom (otac poznati glumac Narodnog pozorišta u Beogradu IVAN JAGODIĆ), sa uspehom diplomira na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju, na odseku režije. Ubrzo po diplomiranju, prva predstava sa Ansamblom Niškog pozorišta, biva nagrađena na najvećem jugoslovenskom pozorišnom festivalu STERIJINOM POZORJU.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.