Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zapis o Svetom Savi - audio CD izdanje

Upoznajte detinjstvo našeg najvećeg prosvetitelja.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 117
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorija

Šifra Proizvoda: 1175

Poslednja cena bila je: 499 din

Karakteristike proizvoda: Zapis o Svetom Savi - audio CD izdanje

Zapis o Svetom Savi - audio CD izdanje

Tekst: Roman "Zapis o Svetom Savi"

Dramatizacija: Milutin Tasić

Tonska režija : Miloš Jagodić

Tonski studio: Narodno pozorište-Beograd

Glumci: Mihajlo Nestorović, Vladan Živković, Borivoje Kandić, Ivan Jagodić

Opis proizvoda: Zapis o Svetom Savi - audio CD izdanje

Dramatizovan životopis Svetog Save snimljen sa velikanima srpskog glumišta, glumcima Narodnog pozorišta u Beogradu, kao radio drama u trajanju od 45 minuta (jedan školski čas). Izdanje je namenjeno pre svega deci školskog uzrasta i kao takvo postalo je obavezan deo školske nastave. Tekst (Roman "Zapis o Svetom Savi") i dramatizacija Milutin Tasić Tonska režija : Miloš Jagodić, Tonski studio Narodno pozorište-Beograd, Glumci: Mihajlo Nestorović, Vladan Živković, Borivoje Kandić, Ivan Jagodić.

Dramaturg Milutin Tasić je književnik, pedagog, dugogodišnji urednik ZAVODA ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA, autor desetak istorijskih romana, posvećenih srpskim svetinjama, srpskim velikanima, ili događajima koji su bili beočug sprskog puta kroz istoriju, MILUTIN TASIĆ pre svega ceo svoj radni i životni vek, radi, piše i živi za decu, svoju i tuđu.
Četrdesetogodišnje druženje sa decom, učinili su književnika Milutina Tasića istraživačem puta do dečijeg znanja, a na tom putu Tasić je i sebe vaspitavao, odrastao kao pisac vaspitač, istoričar. Danas su romani Milutina Tasića, o recimo srpskim velikanima nauke, postali "čitljivi" i za odrasle.
Milutin Tasić svojim talentom i mogućnošću da se transformiše u "živu radnju" istorijskog događaja, vladajući jezikom i zanatom književne forme, kroz dijalog ili "Balzakove opservacije", oživljava lica i događaje o kojima piše do granica autentičnog biografa ili istorijskog učesnika.
Naravno, iza svakog romana Milutina Tasića, stoje stotine i stotine detaljno proučenih stranica tekstova, istorijske građe, autentičnih zapisa o licu ili vremenu o kojima piše. Za Milutina Tasića to nije rad, to je zadovoljstvo, zadovoljstvo saznavanja, zadovoljstvo stvaranja, zadovoljstvo življenja, jer čini se da Milutin Tasić živi da bi radio to što radi, ili bolje reći, radi to što radi da bi živeo.

Tonska režija delo je Miloša Jagodića. Miloš Jagodić je mladi umetnik sa umetničkim pedigreom, otac mu je poznati glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Ivan Jagodić, sa uspehom diplomira na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju, na odseku režije. Ubrzo po diplomiranju, prva predstava sa Ansamblom Niškog pozorišta, biva nagrađena na najvećem jugoslovenskom pozorišnom festivalu STERIJINOM POZORJU.

Zapis o Svetom Savi izvode profesionalni glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Mihajlo Nestorović, Vladan Živković, Borivoje Kandić, Ivan Jagodić

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.