Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Visual Basic, razvoj e-komerca, ASP i SQL Server (112)

Pomaže pri demonstriranju kako se prodavnica za elektronsku trgovinu (storefront) može napraviti na Microsoftovoj tehnološkoj platformi.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 135
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Računarske Knjige - Programiranje

Šifra Proizvoda: 1594

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Visual Basic, razvoj e-komerca, ASP i SQL Server (112)

Visual Basic, razvoj e-komerca, ASP i SQL Server (112)

Autor: Noel Jerke

Korisnički Nivo: Osnovni, srednji

CD uz knjigu: Da

Broj strana: 750

ISBN broj: 86-7310-075-5

Izdavač originala: Sybex

Serija izd. orig: Mastering

Opis proizvoda: Visual Basic, razvoj e-komerca, ASP i SQL Server (112)

Elektronska trgovina (electrical commerce, ili e-commerce) je u današnje vreme hit u skoro svakoj industriji. Bez obzira da li se trudite da direktno stignete do potrošača, ili pokušavate da radite sa Vašim poslovnim partnerima, u elektronskoj trgovini postoji za svakog po nešto.

Ova knjiga nije konačna tehnička knjiga za elektronsku trgovinu. Za to bi bio potreban ogroman prostor. Ona programerskoj zajednici, zapravo, pomaže pri demonstriranju kako se prodavnica za elektronsku trgovinu (storefront) može napraviti na Microsoftovoj tehnološkoj platformi.

Ova tehnologija je prešla dug put u ove četiri godine. Svakako, mnogi ljudi opisuju godine Interneta kao pseće godine, pa bi tako jedna godina mogla da vredi skoro 28 (a katkad se tako i oseća). Trudio sam se da suštinu zahteva razvoja svedem na, jednostavan za praćenje, primer prodavnice CD-a i majica. U ovoj radnji su obuhvaćeni svi ključni procesi i alati, od prodajnog izloga do poslednje karike u upravljačkom lancu.

Microsoft alati i elektronska trgovina

U knjizi su obuhvaćeni skoro svi Microsoftovi alati za razvoj, kako bismo Vam pomogli da razumete način na koji možete da obezbedite izvanredna rešenja bazirana na Windows NT/Windows 2000. Ova platforma obezbeđuje razumnu cenu, skalabilnu, brzu razvojnu platformu za usavršavanje i razvoj rešenja elektronske trgovine.

Ponekad, izbor odgovarajućeg Microsoft alata može biti konfuzan. Postoje Site Server, Commerce Edition, Active Server Pages, Visual Basic sa svojim Internet karakteristikama, Visual Studio, itd. U početnim poglavljima ove knjige daćemo pregled ovih alata i kako se koriste i u razvojnom i u istraživačkom okruženju.

Na kraju se nalazi kratak pregled alternativnih tehnologija. Dostupne su izvesne opcije korišćenja Sun tehnologije, naprednog Linux operativnog sistema i mnogih drugih platformi. Izvesno je da postoje odgovarajući argumenti koji ove solucije mogu brže, ili bolje da odmere u sajtovima kao što su E-Bay i drugi. Ali, ovaj autor, na osnovu svog iskustva, tvrdi da Windows NT i SQL Server mogu da igraju veliku ulogu u vođenju značajnog saobraćaja na sajtovima, ukoliko je arhitektura dizajnirana na odgovarajući način.

Struktura knjige

Knjiga je podeljena u pet celina. Time se obezbeđuje metodičan pristup dizajniranju i izgradnji jedne elektronske prodavnice (e-commerce).

Deo I

Prva dva poglavlja u Delu I služe za predstavljanje svih ključnih koncepata elektronske trgovine (e-commerce). Oni definišu dobar deo terminologije i daju prikaz uvedenih koncepata.

U poslednja tri poglavlja u Delu I započinjemo dizajnerski proces izgradnje prodavnice za tip od-trgovine-ka-potrošaču (business-to-consumer). Kao u svakom dobrom razvojnom procesu, za našu prodavnicu se kreira skica baze podataka. Zatim se kompletira analiza sistemskih zahteva i pitanja.

U završnom poglavlju ove celine započinjemo fazu programiranja, pravljenjem jednostavne subscription request forme. Iako ovo nije kompletni vodič za e-commerce, u smislu korpe za kupovinu (shopping basket), prikazana je upotreba nekih osnovnih alata iz Microsoftovog seta za razvoj web stranica.

Deo II

U Delu II obuhvatićemo razvoj naprednijeg izloga prodavnice. Istražene su osnove pretraživanja odeljenja (department), pretraživanje proizvoda, uređivanje korpe za kupovinu i provera izbora.

Kroz razvoj ovog koda vodi se računa i o detaljima kao što su status narudžbine (retreiving order status), upravljanje profilom kupca i karakteristike proizvoda.

Deo III

U Delu III radimo na onoj strani prodavnice koju kupac ne vidi - na poslovanju prodavnice. Naravno postoji veliki broj načina da se pristupi upravljanju prodavnice, koje može obuhvatiti kombinaciju tradicionalnih klijent/server alata sa LAN osnovom, kao i alata baziranih na pretraživanju.

U ovom delu razvijeni su alati za upravljanje odeljenjima, proizvodima, takse, transport i narudžbine. Ovo je važno za svakog poslovnog menadžera zbog jednostavnijeg čuvanja podataka o proizvodima i upravljanja narudžbinama.

Deo IV

Praktičnu izgradnju e-commerce procesa kupovine i upravljanja ne možemo da ostavimo bez marketinške strane. Web, kao moćan medij, nudi jedinstvenu priliku za promociju proizvoda i ostvarivanje prodaje.

U ovom delu ćemo obraditi prodaju proizvoda, atraktivne proizvode i opcije sa besplatnom isporukom. Prikazan je razvoj Weba za kupca, kao i pitanja o menadžmentu o podržavanju ovih karakteristika.

Deo V

Poslednja celina knjige objašnjava napredne teme, koristeći Microsoft Site Server, Commerce Edition za izgradnju prodavnice. Ovo završno poglavlje takođe obezbeđuje spisak najboljih veština i vodiče za izgradnju stabilnih i skalabilnih izloga.

Prateći CD

CD priložen uz ovu knjigu sadrži većinu kodova koji su razvijeni u ovoj knjizi. On se nalazi u formatu deo-po-deo. Ovo olakšava praćenje kodova u svakoj celini knjige.

Napomena:

Kod koji je izložen u Delu V se NE NALAZI na CD-u. On služi kao primer rada Site Server koda za trgovinu. Kod za aktuelnu početnu prodavnicu se može nabaviti kupovinom MSDN od Microsofta. ASP/HTML kod koji je predstavljen na stranicama ove knjige može predstavljati izazov zbog teškog reprodukovanja dugih linija koda. Kod, prema tome, treba da bude uzet direktno sa CD-a, da bi se obezbedili odgovarajuće formatiranje i funkcionalnost. Kod koji se nalazi u ovoj knjizi se retko razlikuje od onog sa CD-a i temeljnije se može pratiti kada se učita sa CD-a.



* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.