Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Reprodukcija slike Swans Reflecting Elephants Salvador Dali

Uramljena reprodukcija slike Swans Reflecting Elephants, dela čuvenog španskog umetnika Salvadora Dalija. Dimenzije reprodukcije su 40 x 50cm. Drveni ram.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 216
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Salvador Dali

Šifra Proizvoda: 1915

Poslednja cena bila je: 2490 din

Karakteristike proizvoda: Reprodukcija slike Swans Reflecting Elephants Salvador Dali

Reprodukcija slike

Naziv originalnog dela: Swans Reflecting Elephants

Autor: Salvador Dali

Uramljena, drveni ram

Dimenzije: 40 x 50cm

Dimenzije originala: 51 x 77cm

Originalno delo nastalo je 1937. godine

Tehnika originala: ulje na platnu

Reprodukcija je izvedena vrhunskim tehnikama štampe na specijalnom papiru

Opis proizvoda: Reprodukcija slike Swans Reflecting Elephants Salvador Dali

Uramljena reprodukcija slike Swans Reflecting Elephants, dela čuvenog španskog umetnika Salvadora Dalija.

Salvador Dali je jedan od najznačajnijih umetnika 20. veka, često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena. Dalijeva česta tematika je svet prostora, pijanstva, groznice i religije.

Ovaj slavni slikar je čitavog svog života verovao u svoju posebnost. Jedni su ga smatrali genijem, dok su drugi govorili o njemu kao poremećenom egocentriku, čija dela nemaju nikakvu vrednost. Mada su ga španski likovni kritičari uvek smatrali za nadobudnog i netalentovanog šarlatana, popularnost i prodajna cena njegovih dela neprestano su rasli. Danas, svetski kolekcionari plaćaju milione dolara kako bi u svojoj kolekciji imali bar jednu Dalijevu sliku.

Salvador Dali je rođen 11. maja 1904. godine u katalonskom gradu Figerasu, a umro je 23. januara 1989. u istom mestu. Svoju slikarsku karijeru Dali je započeo već sa 10 godina, pohađajući časove slikarstva, a nekoliko godina kasnije upisao je slikarsku Akademiju u Madridu sa koje je izbačen neposredno pred diplomski, izjavivši da na fakultetu niko nije dovoljno kompetentan da ga oceni. Prvu javnu izložbu ovaj slavni umetnik održao je 1919. godine u pozorištu u Figeracu, koje je danas njegov muzej (šp. Teatro-Museo Dalí). Svoje uzore pronašao je u Velaskezu i Vermeru, ali nimalo ne zaostaje ni Pikasov uticaj na njega. Osim što se bavio slikarstvom, scenografijom, dizajnom, vajarstvom i filmom bio je i pisac. Napisao je nekoliko veoma važnih i čitanih dela. Jedno od najvažnijh je svakako Tajni život Salvadora Dalija (1942), a treba napomenuti i Skrivena lica i Dnevnik Genija.

Ne Zaboravi na Dodatke za ovaj proizvod:
Salvador Dali - Swans Reflecting Elephants

Cena: 1327 RSD Detaljnije

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.