Contact Tools 2 - English - Englesko-Srpski dvosmerni rečnik

Kliknite na sliku da je uvelicate! Contact Tools 2 - English - Englesko-Srpski dvosmerni rečnik
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: Contact
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 72
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 1250 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Kursevi stranih jezika

Karakteristike proizvoda: Contact Tools 2 - English - Englesko-Srpski dvosmerni rečnik

 • Rečnik 400.000 reči, fraza, izraza
 • Englesko-srpsko-engleski rečnik
 • Automatsko aktiviranje prevođenje i čitanje selektovanog teksta
 • Mogućnost dodavanja izmene reči i fraza
 • Oblasti opšte, informatika, tehnika, medicina, ekonomija,...
 • Spikerski i sintetički izgovor reči, čitanje rečenica, fonetski prikaz izgovora
 • Tekst prevodilac
 • Prevod teksta
 • Frazeološki prevod
 • Prepoznavanje gramatičkih oblika za Engleski tekst

Opis proizvoda: Contact Tools 2 - English - Englesko-Srpski dvosmerni rečnik

Contact Tools 2 - English se sastoji od 2 radne forme i nekoliko pomoćnih servisnih formi koje služe za podešavanje opcija i ažuriranje baze reči: Micro Assist i Alfa Dictionary & Translator.

Osnovna namena Micro Assist rečnika je da brzo i jednostavno izvrši prevod reči ili kraćih rečenica, a da je pri tom bude nenametljiv na ekranu. Kao takav on Vas ne ometa pri vašem radu sa drugim aplikacijama. Zauzima minimalno mesta na ekranu i uvek stoji iznad svih prozora, tako da deluje kao da je njihov sastavni deo. Izraze za prevod iz spoljnih prozora on preuzima na tri različita načina: U matičnoj aplikaciji, u kojoj se nalazite, selektujte mišem neku reč i izdajte naredbu Copy – prečicom [Ctrl+C] – i/ili kliknite na ikonu Copy u njoj. Tada se "Micro Assist" automatski proširuje ili se pozicionira uz kursor (što možete podesiti u Opcijama) i daje Vam prevod selektovane reči ili izraza. Prilikom prevoda daje Vam prvo značenje selektovane reči ili nekoliko prevoda za svaku reč u selektovanom izrazu. Klikom na prevedenu reč dobijate sva značenja selektovane reči sa mogućnošću ispravke u bazi rečnika. Svaka ispravka biće zapamćena i ona će se koristiti prilikom sledećeg prevođenja. Mikro Assist se poziva prečicom "Srednji taster miša" (ili nekom drugom koju sami odaberete od ponuđenih u Opcijama). – Selektujete neki izraz pa kliknite na srednji taster miša.
Prevlačenjem selekcije u polje pretrage "Micro Assist-a".
Direktnim ukucavanjem izraza u "Micro Assist". Iz Micro Assist-a možete direktno pozivati Alfu
- promena jezika - engleski/srpski, Ako držite stisnuti levi taster miša na zastavici možete pomerati formu. Prečica: Ctrl+x
-levi taster miša - prevod izraza iz polja pretrage;
-desni taster miša - menja tip prevođenja tj. uključuje ili isključuje prikaz više prevoda za svaku reč.
A - automatsko prevođenje na Copy (Ctrl+C) - uključeno/isključeno
Z - automatsko izgovaranje prilikom prevođenja - uključeno/isključeno
O - poziv forme za podešavanje ostalih opcija
S - senzitivan (sam se skuplja i širi) ili raširen mod forme
5 - pozicionira formu na vrh ekrana
r - izlaz iz Micro Assista
6 - proširivanje forme na dole
Sadržaj polja pretrage možete izbrisati sa tastature prečicom (Ctrl+Delete). Klikom na desni taster miša u polju pretrage pored standardnih naredbi Copy, Cut, Paste pojavljuju se još i Search + i Speech. Search + poziva formu za pretragu celog ili dela izraza (neke selekcije) po frazama. Speech izgovara izraz ili selekciju.

Alfa dictionary & translator
Bazni rečnik programa i prevodilac engleskog teksta. Sadrži: Alfa rečnik, text prevodioc i englesku gramatiku.
- Alfa rečnik Vam omogućuje prevođenje jedne ili više reči sa engleskog ili srpskog jezika. Pored prvog prevoda odmah Vam prikazuje još nekoliko ili sva ostala značenja reči za prevod, fonetski izgovor i listu izraza sa frazama koje počinju poslednjom zadatom rečju. Takođe možete dobiti i sve izraze koje postoje u bazi a gde se pojavljuje tražena reč ili izraz (ikona ). Sve reči koje su Vam prikazane u prozoru prevoda su senzitivne, tako da prelaskom kursora preko njih dobijate sve njihove prevode u donjem prozoru. Ako želite da pregledate sadržaj donjeg prozora, treba da skrolujete njegov sadržaj, držeći stisnutu tipku Ctrl, sve dok ne pozicionirate miša na njemu, tako da Vam ostane vidljiv trenutni sadržaj. Klikom na reči u gornjem prozoru dobijate sva značenja sa mogućnošću ispravke u bazi rečnika. Svaka ispravka biće zapamćena i kao takva će se koristiti prilikom sledećeg prevođenja.
- promena jezika -engleski/srpski. Prečica: Ctrl+x
- prevod izraza iz polja pretrage. Prečica: Ctrl+c
- poziv forme za pretragu reči po frazama.
A - automatsko prevođenje na Copy (Ctrl+C) - uključeno/isključeno
- prebacuje sadržaj Clipboarda u polje pretrage (Paste)
Sadržaj polja pretrage možete izbrisati ako stisnete (Esc ili Ctrl+Delete) na tastaturi.
Izraze za prevod iz spoljnih prozora preuzima na dva različita načina:
U matičnoj aplikaciji, u kojoj se nalazite, selektujete mišem neku reč ili izraz i izdajte naredbu Copy – prečicom (Ctrl+C) – i/ili kliknite na ikonu Copy. Tada Alfa - ako je uključen automatski prevod (A) - preuzima tekst i daje Vam prevod selektovane reči ili izraza.
Prevlačenjem selekcije u polje pretrage.
Direktnim ukucavanjem izraza u polje pretrage.
- Lista reči Vam prikazuje sve reči, izraze koje počinju sa traženom rečju. Klikom na reč iz liste u donjem prozoru dabijate sve njene prevode. Listu možete sakriti u meniju View-lista
tekst prevodilac

- Tekst prevodilac Vam omogućuje da učitate, ukucate ili prevučete tekst u gornji levi prozor i zatim, klikom na , program vrši prevod u četiri različite varijante:
prevod gde se prikazuje prvi prevod teksta koji se preko ikone prebacuje u desni prozor gde možete vršiti njegovu korekciju.
original + prevod gde Vam je prikazan i izraz u originalu i njegov prevod. Prevedene reči su senzitivne tako da prelaskom miša preko njih u donjem prozoru dobijate sve njihove prevode.
prevod-S - prevod sa senzitivnim rečima.
original-S - original sa senzitivnim rečima.
-Svaki od ovih varijanti Vam olakšava da bolje razumete prevod i da ga lakše obradite.

Pored kompletnog prevoda tekst možete i parcijalno prevoditi po njegovim delovima. Selektujete neki deo teksta i kliknete na ikonu .

Prevedeni tekst posle korekcije u desnom prozoru možete snimiti, odštampati, proslediti programu za obradu HTML teksta ili na e-mail.

Ostale opcije programa mogu se podesiti u prozoru "Opcije programa ECT", izborom "Alfa-options...", iz padajućeg menija, koji se poziva iz menija "Tools".

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Kursevi stranih jezika

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 2016
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 2016, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 2016, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Solarna Lampa Intex Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Saksije za spoljnu i unutrasnju upotrebu Akcija
WiFI kamera za video nadzor preko telefona Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Lazy Bag fotelje Akcija