Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Svet: Porodična istorija, Sajmon Sibag Montefjore

Majstor pripovedanja i autor međunarodnih bestselera donosi nam priču o ljudskom rodu od preistorije do danas ispričanu kroz ono što je zajedničko čitavom čovečanstvu: kroz porodice.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 108

Cena sa PDV: 4999 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 20680

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.49 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Svet: Porodična istorija, Sajmon Sibag Montefjore

Svet: Porodična istorija, Sajmon Sibag Montefjore

Kategorije: Publicistika / Istorija

Format: 17.5x24.5 cm

Broj strana: 1312

Pismo: Latinica

Povez: Tvrd

Godina izdanja:

21. oktobar 2023.

ISBN: 978-86-521-4992-6

Prevodilac: Tatjana Bižić, Nenad Dropulić, Nikola Pajvančić

Opis proizvoda: Svet: Porodična istorija, Sajmon Sibag Montefjore

Majstor pripovedanja i autor međunarodnih bestselera donosi nam priču o ljudskom rodu od preistorije do danas ispričanu kroz ono što je zajedničko čitavom čovečanstvu: kroz porodice.

Polazimo od otisaka stopala porodice koja je koračala obalom pre 950.000 godina, a odatle nas Montefjore dalje vodi na uzbudljivo epsko putovanje kroz porodice koje su oblikovale naš svet: Cezari, Medičiji i Zului, osmanska i mogulska loza, Bonaparte, Habsburzi i Inke, Rokfeleri i Krupovi, porodice Čerčila, Kenedija, Kastra, Nehrua, Pahlavija i Kenijate, Saudijci, Kimovi i Asadi.

Bogat spisak likova stvara živo srce istorije. Neki su bili čuvene – ili zloglasne – vođe, od Aleksandra Velikog, Atile, Manse Muse, Ivana Groznog i Džingis-kana do Hitlera, Margaret Tačer, Obame i Putina. Drugi su bili stvaraoci, od Sokrata, Mikelanđela i Šekspira do Njutna, Mocarta, Balzaka, Frojda i Bouvija.

Neki su manje poznati: Hungvu, prosjak i kasnije osnivač dinastije Ming; Kamehameha, osvajač Havaja; Zenobija, carica koja je prkosila Rimu; Anri, kralj Haitija; Gospođa Murasaki, prva žena romanopisac; Sajida el Hura, marokanska kraljica pirata. Ovde se ne nalaze samo kraljevi i kraljice, nego i proroci, varalice, glumci, gangsteri, umetnici, naučnici, lekari, magnati, ljubavnici, žene, muževi i deca.

Ovo je istorija sveta ogromnih razmera; obuhvata vekove, kontinente i kulture, i povezuje ih ratom, seobama, bolestima, verom, medicinom i tehnologijom s ljudima u središtu drame čovečanstva. Očaravajuća kao roman, ova knjiga na nezapamćeni način dočarava ljudski rod i sve njegove radosti i tuge, ljubavi, izume i surovosti, jednom jedinom pripovesti koja će zauvek pomeriti granice onoga što istorija može da ostvari.

- Snažno ostvarenje. Izuzetno ambiciozno, puno znanja i iznenađenja.
– Piter Frankopan

- Usredsređujući se na porodicu, Montefjore donosi intimnost koje obično nema u istorijama sveta. Ova knjiga ima ličnost i dušu. Neizrecivo zanimljivo.
– Times

- U ovom delu neverovatnog obima i bezgraničnog znanja Montefjore prepliće priče o slugama, dvoranima, vladarima, pionirima, propovednicima i filozofima koji su stvarali istoriju. Blistavo.
– Henri Kisindžer

- Knjiga za ljude koji žele da čitaju o ljudima. Smela multikulturna istorija koja ne povlađuje nijednom gledištu, geografskom, kulturnom ili etničkom. Izvanredno!
– Wall Street Journal

- Majstorski prikaz ljudske istorije koji vrvi od života.
– Kirkus Reviews

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.