Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Poluautomatski Merač krvnog pritiska SAMSUNG SHB-200M za nadlakticu

Digitalan, polu-automatski sa pumpicom za naduvavanje, merač pritiska na nadlaktici. GARANCIJA 5 GODINA!

Ocena Posetilaca Broj ocena: 126
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Aparati Za Pritisak

Šifra Proizvoda: 2307

Poslednja cena bila je: 4940 din

Karakteristike proizvoda: Poluautomatski Merač krvnog pritiska SAMSUNG SHB-200M za nadlakticu

Merač krvnog pritiska SAMSUNG SHB-200M sa pumpicom

Digitalan, polu-automatski sa pumpicom za naduvavanje, SAMSUNG merač pritiska na nadlaktici

Vrhunskog kvaliteta i atraktivnog izgleda

Pouzdan aparat, jednostavan i pogodan za kućnu primenu.

Fuzzy Logic (automatski određuje idealan pritisak manžete)

Metod merenja: oscilometrijski

Ispis na ekranu: digitalni LCD ekran

Tačnost pritiska: +/- 3 mmHg

Tačnost pulsa: +/- 5 %

Raspon merenja pritiska: 0-260 mmHg

Raspon merenja pulsa: 40-199 otkucaja/min

Memorija: 48 rezultata merenja

Izduvavanje: brzo (tipkom za ispuhivanje)

Metoda naduvavanje: sa pumpicom

Automatsko isključivanje: posle 1 minuta nekorišćenja

Napon napajanja: 4 AAA baterije (alkalne)

Dimenzije: 14 x 6 x 10 cm

Masa: 396 g (bez baterija)

Veličina manžetne: 23 x 33 cm

Opis proizvoda: Poluautomatski Merač krvnog pritiska SAMSUNG SHB-200M za nadlakticu

Metoda merenja

SAMSUNG aparati koriste oscilometrijsku metodu merenja, što znači da mere fluktuacije u pritisku. Prvo se manžetna omota oko nadlaktice, nakon čega aparat automatski puni manžetnu vazduhom čineći pri tom pritisak oko arterija ruke. Unutar manžetne nalazi se specijalan merač koji može osetiti i najmanju oscilaciju (fluktuaciju) pritiska. Ove fluktuacije nastaju kao rezultat pritiska manžetne oko ruke i one su, u suštini, kontrakcije (smanjenje i povećanje) arterija usled svakog otkucaja srca. Merač tada meri koliko jako i koliko brzo se pojavljuju ove kontrakcije i preračunava ovu informaciju u digitalnu vrednost. Specijalni elektronski ventil automatski izduvava manžetnu kada je merenje završeno.

Pre merenja krvnog pritiska

Sedite mirno oko 10 minuta. To ce omoguciti Vasem telu da se vrati u normalno stanje.
Merite krvni pritisak u prijatnim uslovima. Ne sme Vam biti ni previse vruce ni previse hladno, jer temperatura moze uticati na rezultate merenja.
Nemojte piti kafu ili napitke sa kofeinom i ne pusite pre merenja. Preporucuje se da sacekate bar 45 minuta.

Za vreme merenja krvnog pritiska

Sedite mirno i tiho tokom merenja. Kretanje i govor ce uticati na rezultate merenja.
Radi pouzdanosti, dobro je meriti krvni pritisak uvek na istom clanku ruke ili na istoj nadlaktici i u isto doba dana. Ako je moguce, preporucuje se levi clanak, odnosno nadlaktica ruke.
Ukoliko merite krvni pritisak vise puta uzastopno, napravite pauzu od najmanje 10 minuta izmedju dva merenja. Ovo je potrebno da bi se krvni sudovi vratili u normalno stanje.
Kada merite krvni pritisak, bilo na clanku ruke ili na nadlaktici, manzetna treba da bude u visini srca.
Oslonite lakat na sto. Ukoliko je potrebno podmetnite peskir, jastucic ili sl., da bi manzetna bila u visini srca. Noge ne smeju biti prekrstene, vec oba stopala treba da budu na podu. Ne dirajte manzetnu ili monitor tokom merenja krvnog pritiska. Budite opusteni.

Merenje krvnog pritiska i postavljanje manzetne na nadlakticu

Manzetnu postavite direktno na ruku. Ako imate majicu sa dugim rukavima zavrnite rukav, ali pazite da ne prekinete cirkulaciju. Postavite manzetnu na clanak, ali pazite da ne stezete previse. Oslonite ruku na sto dlanom okrenutim na gore tako da monitor bude okrenut prema Vama. Vrlo je vazno da manzetna bude u visini srca za vreme merenja.

Stavljanje manćete
Pre nego stavite manžetu na ruku, skinite odeću.
Ako nosite košulju s dugim rukavima zasučite rukav, ali pazite da time ne zaustavite cirkulaciju u ruci.
Stavite manžetnu oko nadlaktice (obično leve) da prija, ali ne prejako. Trebali biste moĘi uloćiti dva prsta izmeu manćete i svoje ruke.
Manžetna treba biti postavljena na Vaš mišić biceps malo iznad lakta. Tačna uputstva su nacrtana na samoj manžetni kako biste znali tačan položaj.
Položite ruku na sto sa dlanom okrenutim prema gore. Crevo za naduvavanje treba biti položeno uz Vašu ruku. Ne dozvolite da se crevo umrsi ili omota oko nečega.

Vazno je pazljivo upotrebljavati i cuvati merac krvnog pritiska

Ne izlazite uredjaj direktnom suncu, visokoj vlazi ili naglim promenama temperature.
Pazite da Vam ne padne na pod.
Kod meraca krvnog pritiska za clanak ruke ne odvajajte monitor i manzetnu. Ukoliko uredjaj zahteva popravku obratite se uvozniku ili serviseru.
Ne izlazite aparat prasini. Ukoliko je potrebno ocistiti aparat, koristite navlazenu tkaninu i lagano ga obrisite.
Nemojte grubo i kruto savijati manzetnu da je ne ostetite.

Specijalne funkcije
Veliki displej u tri reda. Veliki LCD displej u tri reda prikazuje vreme, datum i vrednosti izmerenog krvnog pritiska i pulsa, sto omogucava lako ocitavanje rezultata.
Memorijska funkcija. SAMSUNG posebna memorijska funkcija omogucava meracu krvnog pritiska memorisanje 48 rezultata merenja za brzo i lako poredjenje.
Podesavanje vremena i datuma. Kada se podesi vreme i datum, merac krvnog pritiska ih automatski podesava, osim ako se baterije isprazne ili izvade iz aparata.

Merenje krvnog pritiska

Prikljucite manzetnu u merac krvnog pritiska. Pritisnite dugme START/STOP (ukljucivanje / iskljucivanje). Znak za naduvavanje/izduvavanje ce treperiti na displeju. Pritisnite dugme na pumpici kako biste izbacili vazduh iz manzetne pre pocetka merenja. Pumpicom rucno napumpajte manzetnu sve dok se na displeju ne pojavi simbol za merenje ♥. Tada je merac dovoljno napumpan i moze da pocne da meri krvni pritisak. Nikada ne napumpavajte manzetnu iznad 240 mmHg. Ukoliko osetite da Vas manzetna previse steze pritisnite dugme START/STOP (ukljucivanje/iskljucivanje) i ponovo namestite manzetnu tako da mozete da stavite 2 prsta izmedju manzetne i ruke. Pojavice se brojevi na displeju, sto je normalno. Ne obracajte paznju ako se brojevi brzo menjaju ili idu vise od Vaseg ocekivanog krvnog pritiska. Kada se merenje zavrsi, na displeju ce se pojaviti znak za naduvavanje/izduvavanje, i treperice vrednosti Vaseg krvnog pritiska i pulsa. Uvek posle zavrsenog merenja obavezno ispumpajte manzetnu do kraja. Merenje krvnog pritiska ne bi trebalo da traje duze od 1 minut.

Vazno je da pre svakog merenja ispumpate sav vazduh iz manzetne.

48 memorija

Kada merite krvni pritisak aparat automatski memorise izmerene vrednosti na mesto broj 1, tako da je uvek poslednja izmerena vrednost na mestu broj 1, a prethodna merenja se automatski prebacuju za jedno mesto unazad. Aparat moze memorisati 48 rezultata merenja. Da biste pregledali izmerene vrednosti pritsnite dugme MEMORY (memorija).
Ne naduvavajte manzetnu ukoliko se ne nalazi na clanku ruke ili na nadlaktici.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.