Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

MEDINOSE - aparat protiv alergija i kijavice

Anti-alergijski aparat MEDINOSE emituje svetlosne talase na talasnoj dužini od 60 nm koji prodiru duboko u tkivo, što dovodi do značajnog poboljšanja narušenog zdravstvenog stanja.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 184
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Inhalatori Za Decu i Odrasle

Šifra Proizvoda: 2500

Poslednja cena bila je: 6560 din

Karakteristike proizvoda: MEDINOSE - aparat protiv alergija i kijavice

MEDINOSE - aparat protiv alergija i kijavice

Jednostavan i siguran za upotrebu

Vrhunsko preventivn sredstvo

Bez nus efekata

Talasna dužina zračenja : 660 nm

Električna potrošnja : 6 mW po diodi

Napon napajanja : 1 x 9 V baterija

Učestalost tretmana : maksimalno 3 puta dnevno

Vreme tretmana : 4-5 min

Automatsko isključenje posle 4 min upotrebe

Trajanje baterije : 100 korišćenja

Dimenzije : 90x65x30 mm

Težina : 120 g sa baterijom

Sertifikat : CE 0473

Garantni rok 3 godine

Opis proizvoda: MEDINOSE - aparat protiv alergija i kijavice

Jedan u nizu vrhunskih aparata čuvene kompanije MEDISANA (Nemačka). Kompanija MEDISANA je više od 20 godina svetski lider u proizvodnji medicinskih aparata za kućnu upotrebu (aparati za porodično zdravlje). Vrhunski kvalitet MEDISANA proizvoda obezbeđen je visokim proizvodjačkim standardima i sveobuhvatnom kontrolom kvaliteta. MEDISANA proizvodi su klinički testirani, ispitani po međunarodnim standardima, i poseduju CE 0473 sertifikat, odobren od strane MPG (Medical Products Law). Visoka pouzdanost MEDISANA proizvoda je iskazana i u garantnom roku od cak 3 godine - što predstavlja znatno više od ostalih svetskih proizvođača.

Anti-alergijski aparat MEDINOSE emituje svetlosne talase na talasnoj dužini od 60 nm koji prodiru duboko u tkivo, što dovodi do značajnog poboljšanja narušenog zdravstvenog stanja.

Preporučuje se da se anti-alergijski MEDINOSE tretman sprovodi u opuštenom sedećem ili ležećem položaju, 2-3 puta dnevno (4-5 minuta po tretmanu).

Funkcije

Jednostavan i siguran za upotrebu
Vrhunsko preventivn sredstvo
Bez nus efekata

Oblast primene

• Prehlade, kijavice
• Polenske alergije
• Alergije na grinje
• Svrab na nosu
• Alergijski rinitis

Komplet sadrži

Anti-alergijski aparat MEDINOSE
Diode
Baterija 9V
Uputstvo za upotrebu

Kako upotreba fototerapije MEDINOSE aparatom moze da Vam pomogne?

Fototerapija je nova vrsta terapije protiv alegrije bez upotrebe lekova.

Sa Vašim Medisana medinose aparatom možete veoma lako da se tretirate, a to je do nedavno bilo moguće samo u veoma skupim terapijama u specijalističkim centrima. Za ovaj aparat su proizvedene specijalne diode koje mogu da emituju crveno svetlo na tačnoj talasnoj dužini od oko 660 nm.Pri ovoj talasnoj dužini tokom tretmana dolazi do znatnog smanjenja alergijskih simptoma i preosetljivosti nazalne sluzokože.

Značaj fototerapije sa MEDINOSE aparatom

Fototerapija je terapija bez primene lekova. Veoma efikasna primena od oko 4 minuta može biti sprovedena praktično bilo gde. Tretman nema uticaja na druge organe ili delove tela. U kliničkim ispitivanjima tipični simptomi polenske groznice su značajno smanjeni upotrebom medinose aparata. Neki simptomi su olakšani ili čak u potpunosti eliminisani za samo nekoliko sati. Kod većine pacijenata je bilo moguće utvrditi očigledno poboljšanje stanja za dve nedelje.

Upotreba aparata

1. Uključite uređaj u struju.
2. Nastavak za nos mora biti malo rastavljen da bi omogućio LED indikatorima - diodama da uđu u nozdrve. Gurnite LED indikator što dublje u nozdrve. Nastavak za nos treba da b ude postavljen tako da Vam ne bude neprijatno.
3. Pritisnite dugme ON za početak tretmana i počnite sa zračenjem. Za vreme tretmana zeleno svetlo na LED indikatoru sa prednje strane aparata će sve vreme biti upaljeno.
4. Tretman će se završiti za oko 4,5 minuta i zeleno svetlo na LED indikatoru će se ugasiti, što znači da je tretman završen.
5. Izvadite aparat iz nozdrva.

*** Napomena: Ako zeleno svetlo na LED indikatoru treperi to znači da kabl nije dobro uključen ili da se baterija ispraznila. Ako se zeleno svetlo na LED indikatoru ne upali, a ni ne treperi to znači da baterija nije dobro postavljena ili da je skroz prazna.

Trajan je i učestalost primene

• Jedan tretman traje samo oko 4 minuta. Za to vreme LED indikatori emituju crveno svetlo na talasnoj dužini od oko 660 nm u definisanom intezitetu.
• Automatsko isključivanje osigurava da tretman uvek isto traje i sprečava da dođe do preopterećenja sluzokože.
• U početku aparat koristite tri puta dnevno. Kad simptomi popuste dovoljno je dva tretmana dnevno. U slučaju neprekidnog poboljšanja možete smanjiti broj tretmana na jedan dnevno.
• Tretmane treba da rasporedite u toku celog dana, tako da prvi tretman bude ujutro, drugi u toku dana, a treći uveče.

*** Napomena: Tretmane treba redovno sprovoditi najmanje jednu nedelju, a poželjno je dve, kako bi se dobili željeni rezultati.

Preventivni tretman

Aparat možete koristiti ne samo u akutnom stanju bolesti, već i preventivno. Verovatno znate u kom periodu Vam se javlja alergija i koja vrsta polena je izaziva. Saznajte kolika je koncentracija polena u vazduhu, na primer na internetu. To Vam može pomoći da saznate kada se koja vrsta polena pojavljuje i gde, tako da možete na vreme da započnete terapiju.

Počnite sa preventivnim tretmanima bar nedelju dana pre početka delovanja polena koji kod Vas izaziva alergiju. Možete se tretirati dva ili tri puta dnevno u zavisnosti od ozbiljnosti Vaše alergije.

Fototerapija – sigurna i efikasna

Crveno svetlo koje aparat koristi za fototerapiju nema negativno dejstvo na sluzokožu nosa. Čak i ako terapiju primenjujete duži vremenski period do tri puta dnevno, ne postoji strah od bilo kakvih oštecenja tkiva u nosu. Ukoliko koristite neku drugu terapiju protiv alergije koju Vam je Vas doktor prepisao, možete je slobodno kombinovati sa fototerapijom. Ne postoje interakcije za korišćenje sa lekovima kao što su antihistamini i kortikosteroidi.

Čišćenje i održavanje

• Očistite LED indikatore posle svake upotrebe vlažnom krpom i blagim deterdžentom.
• Nikad ne koristite abrazivna sredstva ili oštre četkice.
• Ne uranjajte ni aparat ni kabl sa LED indikatorima u vodu. Ukoliko u aparat uđe voda, odmah izvadite bateriju i obratite se serviseru.
• Nastavak za nos može se dezinfikovati sa dezinfikacionim alkoholnim sredstvom, npr. 70% etanol.
• Ukoliko više ljudi koristi aparat, najbolje je da nabavite dodatne nastavke za nos kod uvoznika.
• Ukoliko aparat ne koristite duže vreme izvadite bateriju da ne bi iscurela.
• Nikakvo drugo održavanje nije potrebno ukoliko koristite aparat u skladu sa ovim uputstvom.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.