Masažer sa infracrvenim svetlom MEDISANA ITM

Kliknite na sliku da je uvelicate! Kliknite na sliku da je uvelicate! Kliknite na sliku da je uvelicate! Kliknite na sliku da je uvelicate! Masažer sa infracrvenim svetlom MEDISANA ITM
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: MEDISANA
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 202
Dimenzije: 14.00x44.00x13.00
(širina X visina X dubina u cm)
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 10599 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Dubinski masažeri

Karakteristike proizvoda: Masažer sa infracrvenim svetlom MEDISANA ITM

 • Masažer sa infracrvenim svetlom MEDISANA ITM
 • Ručni masažer za relaksaciju
 • 3 funkcije: vibraciona masaža, infracrveno žračenje i kombinacija
 • 2 masažne glave
 • 2 x 2 nastavka za masažu
 • Intenzitet vibracija 2.000-3.000 obrtaja/minuti

 • Preporučuje se za:
 • Stanje stresa i zamora
 • Smanjenu telesnu pokretljivost
 • Otoke mišićno-skeletnog sistema
 • Opštu relaksaciju i vežbe muskulature
 • Napajanje: 220 V
 • Električna potrošnja: 35 W
 • Intenzitet vibracija: 2000-3000 obrt/min
 • Dimenzije: 44 x 14 x 13 cm
 • Masa: 1.7 kg
 • Dužina kabla: 3,5 m
 • Sertifikat: CE 0473
 • Obezbeđeno uputstvo za upotrebu
 • Garantni rok: 3 godine

Opis proizvoda: Masažer sa infracrvenim svetlom MEDISANA ITM

Jedan u nizu vrhunskih aparata čuvene kompanije MEDISANA (Nemacka). Kompanija MEDISANA je više od 20 godina svetski lider u proizvodnji medicinskih aparata za kućnu upotrebu (aparati za porodično zdravlje). Vrhunski kvalitet MEDISANA proizvoda obezbedjen je visokim proizvodjačkim standardima i sveobuhvatnom kontrolom kvaliteta. MEDISANA proizvodi su klinički testirani, ispitani po medjunarodnim standardima, i poseduju CE 0473 sertifikat, odobren od strane MPG (Medical Products Law). Visoka pouzdanost MEDISANA proizvoda je iskazana i u garantnom roku od čak 3 godine - što predstavlja znatno više od ostalih svetskih proizvodjača.

Masažer sa infracrvenim zračenjem ITM je moderni, kompaktni i prenosivi električni masažer. Jednostavan i pogodan za kućnu primenu.

Masaža je prirodna preventivna terapija, koja ima mnogobrojne pozitivne efekte, zbog poboljšanja ćelijskog metabolizma i relaksacije, umanjujući tako posledice ubrzanog životnog tempa današnjice.

Masazer sa infracrvenim zračenjem ITM zasnovan je na principu masaže lupkanjem. Obe masažne glave, kad se prislone uz deo tela koji se masira, se isprekidano pomeraju sa učestalošću od 2.000-3.000 udaraca u minutu, i masiraju „lupkanjem“. Pored toga, ovaj masazer ima i opciju uključivanja infracrvenog svetla, čija se toplota prenosi kroz glavu masažera i može se uključiti zajedno, kao i nezavisno od masaže. Ovaj poseban oblik toplotnog tretmana ubrzava pozitivne efekte masaže. Kad se infracrvena lampa uključi, glava masažera se blago zagreje, ali nije vruća. Jedinstvena kombinacija intenzivne masaže i tretmana toplotom omogućava efektivnu i relaksirajuću masažu.

Poznato je da je masaza primenjivana kod prvobitnih plemena i naroda. Literaturni podaci ukazuju da je ona primenjivana u dalekoj proslosti u juznoj Africi, Egiptu, Vavilonu, Asiriji, na drevnom Istoku, u Indiji, Grckoj i Rimu. U Indiji ajur-vedska svedocanstva (iz IX-III veka p.n.e.) o poznavanju zivota govore o primeni masaze, a egipatski podaci sezu cak do XII veka p.n.e. Za razliku od drevne Grcke i Rima, masaza se u Evropi siroko ne sprovodi sve do pocetka XIX veka. Od XIX veka masaza se primenjuje kao medicinska masaza u brojnim centrima sirom sveta (klinike, bolnice, banjsko-klimatska lecilista, fizioterapeutski kabineti i kozmetoloski saloni), a brojna ispitivanja ukazuju na uticaj masaze na metabolicke procese u organizmu.

Naucno objasnjenje dejstva masaze na covekov organizam dugo nije postojalo, bez obzira sto masaza ima duboke korene u primeni. Tek se u drugoj polovini XIX veka pojavljuju radovi koji pokusavaju da objasne fiziolosko dejstvo masaze na organizam. Sedamdesetih godina XIX veka dolazi do pravog procveta primene masaze. Osnivacem savremene tzv. klasicne masaze moze se smatrati ruski lekar Zabludovski (XIX vek) koji provodi istrazivanja vezana za primenu masaze i govori o indikacijama i kontraindikacijama za njenu primenu. Savremeno objasnjenje dejstva masaze zasniva se na mehanickom nadrazaju ekstero-, proprio- i intero-receptora, pri cemu se javljaju razne reakcije tkiva i organa. Osim ovog, masaza ima i direktno mehanicko dejstvo na tkivo. Pod uticajem masaze povecava se oticanje limfne i venske krvi, nastaje aktivna hiperemija arteriola i kapilara, sto povecava lokalni metabolizam i eliminaciju raspadnih, stetnih metabolickih produkata, resorpciju otoka i poboljsava trofiku tkiva. Deluje spazmoliticki, analgeticki, povecava sekretornu aktivnost lojnih i znojnih zlezda, sto dovodi do smanjenja zamora, poboljsanja kontaktilne sposobnosti i opsteg relaksantnog i sedativnog dejstva.

Masaza se moze podeliti na savremenu i tradicionalnu istocnjacku, kojoj pripada i refleksno-segmentna masaza ukljucujuci i akupresuru.

Savremena masaza je povezana sa kinezi terapijom i ukoliko se primenjuje kompleksno veoma je efikasna. U savremenoj praksi masaza se koristi ne samo u terapeutske, vec i u profilakticke svrhe (relaksaciona, sportska). Deli se prema nacinu izvodjenja, delu tela koji tretira i prema nameni. Najcesce se govori o klasicnoj i refleksno-segmentnoj masazi.

Tradicionalna istocnjacka masaza sastoji se iz dva dela: opsteg (pripremnog) i posebnog (zasnovanog na uspostavljanju cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima). Sustina pripremne masaze je linijska masaza duz pet vertikalnih linija meridijana u oblasti ledja (GV meridijan, bilateralne medijalne i lateralne linije BL meridijana).

Refleksno-segmentna masaza ima korene u dalekoistocnoj tradiciji, a na zapadu se u modifikovanoj formi uvodi u siru praksu pocetkom XX veka, kada Šcerbak (1903-1908) proucava uticaj mehanickih vibracija na ljudski organizam kroz vibracionu masazu.

Metodologija Šcerbaka tretira zone koje su refleksno povezane sa nervnim centrima, jer je u funkcionalnom smislu kicmena mozdina podeljena na vise segmenata od kojih pocinje inervacija unutrasnjih organa i odgovarajucih koznih zona (Hedove zone). Kod nekih oboljenja unutrasnjih organa, refleksnim putem se u istoj inervacionoj zoni u kojoj se nalazi odgovarajuci organ javljaju promene u kozi, potkoznom tkivu, misicima i periostu. Kao posledica patofizioloskih i patoloskih promena u ovim tkivima nastaju bolne manifestacije oznacene kao “bolne tacke” ili “trigger points” (tacke okidanja), sa najcescim karakteristikama: osetljivost na palpaciju (pri pritiskanju prstom nastaje bol ne samo u njoj, vec i u udaljenoj regiji); precnika 1-2 cm; lokalizacije u raznim tkivima (misici, vezivno tkivo, periost); pacijent najcesce nije svestan njihovog postojanja; nisu direktno povezane sa regijom u kojoj se oseca bol, ali se nalaze na istom segmentnom nivou simpatickog nervnog sistema. Bolne tacke se veoma uspesno tretiraju razlicitim vidovima refleksne masaze, cime se uspostavlja ravnoteza vegetativnog nervnog sistema, i otklanja ili ublazava bol. Iako deo klasicne masaze, od nje se razlikuje individualnim pristupom i izborom individualnim zona (u zavisnosti od oboljenja).

Akupresura je jedna od najstarijih refleksnih metoda lecenja zasnovana na istocnjackoj filozofiji, a sprovodi se drazenjem akupunkturnih tacaka pritiskom prstiju. Veoma je rasprostranjena zbog svog terapeutskog efekta, kao i zbog jednostavnosti primene na telo pacijenta. Sprovodi se kao monoterapija, u sklopu kompleksnog lecenja ili u profilakticke svrhe. Akupresura ne izaziva negativne efekte, a pri pravilnoj primeni daje dobar profilakticko-terapeutski efekat, posebno pri oboljenjima funkcionalnog karaktera.

Refleksno dejstvo akupresurne masaze na celokupni nervni sistem igra veliku ulogu u regulacijii funkcija pojedinih organa i sistema, kao i u uspostavljanju funkcionalne ravnoteze uopste. Pomocu nje se moze delovati sedativno ili tonizirajuce na nervni sistem. Moze se sprovoditi od najranijeg uzrasta (kod odojcadi, sa slabim razdrazenjem), preko srednjeg doba (jako razdrazenje u zivotnom periodu od 15-30. godine), do duboke starosti (u uzrastu od 31-50. godine masaza srednje jacine, a kasnije slaba razdrazenja).

Duzina sprovodjenja akupresure zavisi od pojedinacnih slucajeva, starosti, pola i patologije.

Bez obzira na stepen razdrazenja i duzinu njenog trajanja akupresura u svim slucajevima dovodi do reaktivnog odgovora organizma u smislu normalizacije opsteg stanja na nivou sistema, organa, pa sve do celijskog nivoa. Posebno dobar efekat ispoljava na poremeceni krvotok kako funkcionalnog tako i organskog karaktera, bolesti pluca, bolesti organa za varenje, bolesti urogenitalnih organa.

Izbor akupresurnih tacaka zavisi od cilja sprovodjenja akupresure. U profilakticke svrhe treba koristiti tacke sa opste okrepljujucim dejstvom, a u terapeutske svrhe tacke na ugrozenom meridijanu ili organu. Akupresura se izvodi u pravcu energetskog toka meredijana, uz postovanje ostalih pravila kineske tradicionalne medicine za izbor recepture.

Masazom stopala i sake postizu se profilakticki i terapeutski efekti kao i pri primeni korporalne akupresure. Stopalo i saka predstavljaju refleksne povrsine - mikro sisteme na kome su reprezentovani svi organi covecjeg tela. Pri primeni ovih masaza neophodno je voditi racuna o maloj povrsini reprezentovanih organa.

Šiacu masaza izvodi se pritiskom specijalnih tacaka prstima, laktovima ili kolenima. Tacke se poklapaju sa akupunkturnim tackama, a siacu masaza se takodje sprovodi u profilakticke i terapeutske svrhe.

Anti-stres masaza moze biti profilakticka (tradicionalna masaza po opstem tipu) ili terapeutska (uspostavljanje cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima).

Prilikom masiranja treba slediti osnovna pravila: od slabijeg ka jacem intenzitetu, od periferije ka centru, a u slucaju akupresure slediti tok meridijana. Postoji vise metodickih pokreta ruku (hvatova) kojima se izvodi masaza. U hvatove spadaju: gladjenje, gnjecenje, trljanje, lupkanje i vibracije.

Radi ostvarivanja boljeg kontakta izmedju ruke terapeuta i koze pacijenata, upotrebljavaju se indiferentne masti i talk, a kod osoba bez alergijskih predispozicija koriste se aromaticna ulja. Izbor eterskog ulja zavisi od namene.

Doziranje zavisi od mesta i povrsine delovanja, reaktivnosti koze, tkiva i reaktivnosti uopste, kao i tehnike (masaza ne sme biti bolna i neprijatna za pacijenta, te iskusan terapeut bira velicinu pritiska i tehniku masaze). Trajanje procedura za lokalnu masazu iznosi 10-15 minuta, a za opstu od 30-45 minuta. Sprovodi se svakog ili svakog drugog dana u seriji od 10 ili vise seansi, tj. u zavisnosti od potrebe ili patologije.

Dobri profilakticko-terapeutski rezultati masaze zavise od pravilnog opredeljenja i postovanja uputstva za indikacije i kontraindikacije u savremenoj i tradicionalnoj medicini, pri cemu se razliciti efekti postizu kao posledica nacina primene zahvata, lokacije primene, kao i intenziteta i specificnosti njihovih delovanja.

Kako masazer radi?

Ovaj specijalizovani masazer je zanovan na principu masaze „lupkanjem“. Obe masazne glave, kad se prislone uz deo tela koji se masira, se isprekidano pomeraju sa ucestaloscu od 2000 do 3000 udaraca u minutu, i masiraju „lupkanjem“.

Po zelji, infracrveno svetlo se moze ukljuciti preko dve velike masazne glave. To omogucava veoma prijatan tretman toplotom koji poboljsava efekte masaze. Masazer emituje infracrvenu svetlost kroz kozu u potkozna tkiva. Zbog toga obe masazne glave postaju tople ali ne vruce. Infracrvena svetlost masazera stvara posebno prijatan osecaj. Ova jedinstvena kombinacija intenzivne masaze sa tretmanom infracrvenim svetlom cini ovaj masazer veoma efikasnim.

Upozorenja za Vasu licnu sigurnost

Molimo da vodite racuna da tretmani kod kuce nisu pogodni za ozbiljne fizicke poremecaje za koje je neophodna medicinska terapija. Ne koristite masazer na glavi, grudima, kostima ili zglobovima, sa prednje strane vrata ili u delovima genitalija ili bubrega.

Osim toga ne treba da koristite masazer ako:
ste u drugom stanju,
koristite pacemaker, imate vestacke zglobove ili elektronske implante,
patite od sledecih bolesti: problemi sa cirkulacijom, oboljenja vena, otvorenih rana, modrica, koznih bolesti, upale vena ili tromboze, kao i kod svih akutnih stanja bolesti.
Aparat ima toplu povrsinu tako da osobe koje nisu osetljive na toplotu treba da budu oprezne prilikom koriscenja ovog aparata.

Na sta treba posebno da obratite paznju
Masazer upotrebljavajte samo kao sto je opisano u uputstvu za upotrebu.
Nemojte drzati masazer za kabl, nemojte kabl vuci ili uvijati.
Ako je kabl ostecen, mora biti zamenjen kod proizvodjaca ili ovlascenog servisera.
Drzite masazer van domasaja dece.
Garancija se ponistava u slucaju nestrucnog rukovanja.
Nemojte sami popravljati masazer. U tom slucaju se ponistava garancija i rizikujete da se dovedete u opasnost (elektricni udar i druge povrede). Sve popravke moraju vrsiti ovlasceni serviseri.
Masazer se ne sme upotrebljavati za hidro masazu, pa ga ne upotrebljavajte za vreme tusiranja ili kupanja. Ukoliko masazer dodje u kontakt sa vodom iskljucite ga odmah iz struje.
Nemojte koristiti masazer ukoliko je elektricni kabl ili utikac ostecen.
Ovaj uredjaj je namenjen samo za kucnu upotrebu.

Delovi:
Masazne glave
Nastavci za akupresuru
Nastavci za masazu odredjenih tacaka
Kabl za ukljucivanje u struju
Klizni prekidac: OFF – (O) – iskljucivanje, MASSAGE (M) – masaza, MASSAGE + INFRARED (M/H) – masaza + infracrveno svetlo
Kruzni tockic za podesavanje intenziteta (MIN – MAX)Preporucene zone masaze:

7. Ruke

8. Ledja

9. Stopala

10. Butine

11. Ramena


Koriscenje

Pre nego sto pocnete sa upotrebom, masazer ukljucite u struju. Pre nego sto to uradite proverite da li je uredjaj iskljucen (videcete „O“ iznad sivog prekidaca na gornjem delu aparata).

Ukljucivanje masazera

Pomerite prekidac, koji se nalazi odmah iznad rucke, palcem za jedan stepen napred. Aparat ce se ukljuciti i Vi cete osetiti vibracije masaze „lupkanjem“. Vidi se slovo „M“ koje znaci masaza.

Ukljucivanje infracrvene lampe

Mozete ukljuciti i infracrvenu lampu tako sto cete pomeriti sivi prekidac za jos jedan stepen unapred. Kad ukljucite infracrvenu lampu na prekidacu se vidi „M/H“ sto znaci masaza / infracrvena toplota.

Kontrola intenziteta masaze

Intenzitet masaze mozete podesiti prema sopstvenoj osetljivosti: okrenite rotacioni prekidac koji se nalazi iznad dugmeta za ukljucivanje (ON) / iskljucivanje (OFF). Mozete podesiti intenzitet masaze od minimum (2000 obrtaja u minuti) do maksimum (3000 obrtaja u minuti).

Iskljucivanje masazera

Uredjaj se iskljucuje pomeranjem sivog prekidaca dok se ne pojavi „O“. Kada zavrsite sa tretmanom iskljucite aparat iz struje.

Masaza
Da biste izmasirali sebe ili partnera ukljucite masazer, kao sto je to prethodno opisano, i stavite ga na deo tela koji zelite da masirate. Ne pritiskajte, vec ga lagano naslonite na telo. Masazer ce obaviti masazu za Vas. Nemojte predugo masirati samo jednu stranu tela, vec cesce menjajte delove tela koje masirate.
Za celokupnu masazu celog tela pogledajte deo o sigurnosnim informacijama.
Jedan tretman ne bi trebalo da bude duzi od 10 do 15 minuta. Za postizanje pozitivnih rezultata koristite masazer redovno.
Masaza treba da bude prijatna. U slucaju da osetite bol ili Vam je masaza neprijatna prekinite tretman i obratite se lekaru.

Upotreba dodatnih nastavaka

Koriscenjem nastavaka za masazu odredjenih tacaka i akupresuru aparat vrsi pritisak na deo tela koji se masira cime se postize efekat rucne masaze „prstima“ ili akupresure. Oprez! Kad koristite ove nastavke ne smete koristiti infracrvenu lampu.

Ciscenje i odrzavanje
Uvek iskljucite aparat iz struje kad ga cistite.
Ne koristite abrazivne deterdzente ili trvde cetkice.
Uredjaj cistite mekanom vlaznom krpom sa blagim deterdzentom. Nikad ga ne uranjajte u vodu i pazite da voda ne udje u njega. Ne koristite uredjaj dok se potpuno ne osusi.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Dubinski masažeri

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 2644
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 2644, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 2644, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Solarna Lampa Intex Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Saksije za spoljnu i unutrasnju upotrebu Akcija
WiFI kamera za video nadzor preko telefona Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Lazy Bag fotelje Akcija