Masažna fotelja CONSUL

Kliknite na sliku da je uvelicate! Masažna fotelja CONSUL
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: IASC
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 166
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 77000 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Masaža stopala

Karakteristike proizvoda: Masažna fotelja CONSUL

 • Masažna fotelja CONSUL
 • Vidi slike
 • Preporucuje se za:
 • Stanje stresa i zamora
 • Smanjenu telesnu pokretljivost
 • Opštu relaksaciju
 • Napajanje: 220 V, 50 Hz
 • Potrošnja energije: 200 W
 • Snaga zagrevanja: 25 W
 • Obezbeđeno uputstvo za upotrebu
 • Garancija 36 meseci

Opis proizvoda: Masažna fotelja CONSUL

Moderna masažna CASADA fotelja CONSUL.

Funkcije i karakteristike

Okrenite naslon masazera preko okvira i noznog dela sklopljenog metalnog postolja sve dok tapacirani deo ne bude potpuno ispunjen okvirom. Stegnite pricvrsne trake navlake na metalnom okviru postolja. Stavite drzac nakon toga u siguran polozaj. Spojite glavni kabl sa poledjinom masazera i stavite u uticnicu na zidu. Posle pravilnog postavljanja ekran na daljinskom upravljacu ce sijati.

Vrste programa rada
AUTO ONE - sa ovom tipkom imate izbor 3 programa: RELAKSACIJA, TERAPIJA I KONDICIONA MASAŽA
THIGHS - Masaza u predelu butina, visebrojnim pritiskanjem ove tipke birate izmedju 3 nacina masaze
Intesity-gore - Jacina masaze, visebrojnim pritiskanjem ove tipke mozete birati izmedju 3 jacine masaze bitina
CALVES - Masaza u predelu listova, visebrojnim pritiskanjem ove tipke birate izmedju 3 nacina masaze
Intesity-dole - Jacina masaze, visebrojnim pritiskanjem ove tipke mozete birati izmedju 3 jacine masaze listova
NECK - Masaza u predelu vrata, pritiskom aktivirate, ponovnim pritiskom deaktivirate
SPEED-gore - Brzina, visebrojnim pritiskanjem ove tipke mozete birati izmedju 2 brzine za masazu u predelu vrata
BACK - Masaza u predelu ledja, pritiskom aktivirate, ponovnim pritiskom deaktivirate
SPEED-dole - Brzina, visebrojnim pritiskanjem ove tipke mozete birati izmedju 2 brzine za masazu u predelu ledja
BACK LIGHT - Svetlo na ekranu
POWER - Ukljuciti, iskljuciti

Duzina primene: Trajanje tretmana ne treba da prelazi 30 minuta. Izbegavajte direktnu primenu na kicmeni stub. Nakon upotrebe cekati oko 15minuta pre nego Consul ponovo upotrebite. Tako doprinosite produzenju radnog veka vaseg masazera. U slucaju da vam je pritisak masaze prejak, mozete postaviti peskir izmedju jastuceta i tela.


Teorijske osnove masaže:

Masaža je prirodna preventivna terapija, koja ima mnogobrojne pozitivne efekte, zbog poboljšanja ćelijskog metabolizma i relaksacije, umanjujući tako posledice ubrzanog životnog tempa današnjice.

Poznato je da je masaza primenjivana kod prvobitnih plemena i naroda. Literaturni podaci ukazuju da je ona primenjivana u dalekoj proslosti u juznoj Africi, Egiptu, Vavilonu, Asiriji, na drevnom Istoku, u Indiji, Grckoj i Rimu. U Indiji ajur-vedska svedocanstva (iz IX-III veka p.n.e.) o poznavanju zivota govore o primeni masaze, a egipatski podaci sezu cak do XII veka p.n.e. Za razliku od drevne Grcke i Rima, masaza se u Evropi siroko ne sprovodi sve do pocetka XIX veka. Od XIX veka masaza se primenjuje kao medicinska masaza u brojnim centrima sirom sveta (klinike, bolnice, banjsko-klimatska lecilista, fizioterapeutski kabineti i kozmetoloski saloni), a brojna ispitivanja ukazuju na uticaj masaze na metabolicke procese u organizmu.

Naucno objasnjenje dejstva masaze na covekov organizam dugo nije postojalo, bez obzira sto masaza ima duboke korene u primeni. Tek se u drugoj polovini XIX veka pojavljuju radovi koji pokusavaju da objasne fiziolosko dejstvo masaze na organizam. Sedamdesetih godina XIX veka dolazi do pravog procveta primene masaze. Osnivacem savremene tzv. klasicne masaze moze se smatrati ruski lekar Zabludovski (XIX vek) koji provodi istrazivanja vezana za primenu masaze i govori o indikacijama i kontraindikacijama za njenu primenu. Savremeno objasnjenje dejstva masaze zasniva se na mehanickom nadrazaju ekstero-, proprio- i intero-receptora, pri cemu se javljaju razne reakcije tkiva i organa. Osim ovog, masaza ima i direktno mehanicko dejstvo na tkivo. Pod uticajem masaze povecava se oticanje limfne i venske krvi, nastaje aktivna hiperemija arteriola i kapilara, sto povecava lokalni metabolizam i eliminaciju raspadnih, stetnih metabolickih produkata, resorpciju otoka i poboljsava trofiku tkiva. Deluje spazmoliticki, analgeticki, povecava sekretornu aktivnost lojnih i znojnih zlezda, sto dovodi do smanjenja zamora, poboljsanja kontaktilne sposobnosti i opsteg relaksantnog i sedativnog dejstva.

Masaza se moze podeliti na savremenu i tradicionalnu istocnjacku, kojoj pripada i refleksno-segmentna masaza ukljucujuci i akupresuru.

Savremena masaza je povezana sa kinezi terapijom i ukoliko se primenjuje kompleksno veoma je efikasna. U savremenoj praksi masaza se koristi ne samo u terapeutske, vec i u profilakticke svrhe (relaksaciona, sportska). Deli se prema nacinu izvodjenja, delu tela koji tretira i prema nameni. Najcesce se govori o klasicnoj i refleksno-segmentnoj masazi.

Tradicionalna istocnjacka masaza sastoji se iz dva dela: opsteg (pripremnog) i posebnog (zasnovanog na uspostavljanju cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima). Sustina pripremne masaze je linijska masaza duz pet vertikalnih linija meridijana u oblasti ledja (GV meridijan, bilateralne medijalne i lateralne linije BL meridijana).

Refleksno-segmentna masaza ima korene u dalekoistocnoj tradiciji, a na zapadu se u modifikovanoj formi uvodi u siru praksu pocetkom XX veka, kada Šcerbak (1903-1908) proucava uticaj mehanickih vibracija na ljudski organizam kroz vibracionu masazu.

Metodologija Šcerbaka tretira zone koje su refleksno povezane sa nervnim centrima, jer je u funkcionalnom smislu kicmena mozdina podeljena na vise segmenata od kojih pocinje inervacija unutrasnjih organa i odgovarajucih koznih zona (Hedove zone). Kod nekih oboljenja unutrasnjih organa, refleksnim putem se u istoj inervacionoj zoni u kojoj se nalazi odgovarajuci organ javljaju promene u kozi, potkoznom tkivu, misicima i periostu. Kao posledica patofizioloskih i patoloskih promena u ovim tkivima nastaju bolne manifestacije oznacene kao “bolne tacke” ili “trigger points” (tacke okidanja), sa najcescim karakteristikama: osetljivost na palpaciju (pri pritiskanju prstom nastaje bol ne samo u njoj, vec i u udaljenoj regiji); precnika 1-2 cm; lokalizacije u raznim tkivima (misici, vezivno tkivo, periost); pacijent najcesce nije svestan njihovog postojanja; nisu direktno povezane sa regijom u kojoj se oseca bol, ali se nalaze na istom segmentnom nivou simpatickog nervnog sistema. Bolne tacke se veoma uspesno tretiraju razlicitim vidovima refleksne masaze, cime se uspostavlja ravnoteza vegetativnog nervnog sistema, i otklanja ili ublazava bol. Iako deo klasicne masaze, od nje se razlikuje individualnim pristupom i izborom individualnim zona (u zavisnosti od oboljenja).

Akupresura je jedna od najstarijih refleksnih metoda lecenja zasnovana na istocnjackoj filozofiji, a sprovodi se drazenjem akupunkturnih tacaka pritiskom prstiju. Veoma je rasprostranjena zbog svog terapeutskog efekta, kao i zbog jednostavnosti primene na telo pacijenta. Sprovodi se kao monoterapija, u sklopu kompleksnog lecenja ili u profilakticke svrhe. Akupresura ne izaziva negativne efekte, a pri pravilnoj primeni daje dobar profilakticko-terapeutski efekat, posebno pri oboljenjima funkcionalnog karaktera.

Refleksno dejstvo akupresurne masaze na celokupni nervni sistem igra veliku ulogu u regulacijii funkcija pojedinih organa i sistema, kao i u uspostavljanju funkcionalne ravnoteze uopste. Pomocu nje se moze delovati sedativno ili tonizirajuce na nervni sistem. Moze se sprovoditi od najranijeg uzrasta (kod odojcadi, sa slabim razdrazenjem), preko srednjeg doba (jako razdrazenje u zivotnom periodu od 15-30. godine), do duboke starosti (u uzrastu od 31-50. godine masaza srednje jacine, a kasnije slaba razdrazenja).

Duzina sprovodjenja akupresure zavisi od pojedinacnih slucajeva, starosti, pola i patologije.

Bez obzira na stepen razdrazenja i duzinu njenog trajanja akupresura u svim slucajevima dovodi do reaktivnog odgovora organizma u smislu normalizacije opsteg stanja na nivou sistema, organa, pa sve do celijskog nivoa. Posebno dobar efekat ispoljava na poremeceni krvotok kako funkcionalnog tako i organskog karaktera, bolesti pluca, bolesti organa za varenje, bolesti urogenitalnih organa.

Izbor akupresurnih tacaka zavisi od cilja sprovodjenja akupresure. U profilakticke svrhe treba koristiti tacke sa opste okrepljujucim dejstvom, a u terapeutske svrhe tacke na ugrozenom meridijanu ili organu. Akupresura se izvodi u pravcu energetskog toka meredijana, uz postovanje ostalih pravila kineske tradicionalne medicine za izbor recepture.

Masazom stopala i sake postizu se profilakticki i terapeutski efekti kao i pri primeni korporalne akupresure. Stopalo i saka predstavljaju refleksne povrsine - mikro sisteme na kome su reprezentovani svi organi covecjeg tela. Pri primeni ovih masaza neophodno je voditi racuna o maloj povrsini reprezentovanih organa.

Šiacu masaza izvodi se pritiskom specijalnih tacaka prstima, laktovima ili kolenima. Tacke se poklapaju sa akupunkturnim tackama, a siacu masaza se takodje sprovodi u profilakticke i terapeutske svrhe.

Anti-stres masaza moze biti profilakticka (tradicionalna masaza po opstem tipu) ili terapeutska (uspostavljanje cirkulisuce energije u izmenjenim meridijanima).

Prilikom masiranja treba slediti osnovna pravila: od slabijeg ka jacem intenzitetu, od periferije ka centru, a u slucaju akupresure slediti tok meridijana. Postoji vise metodickih pokreta ruku (hvatova) kojima se izvodi masaza. U hvatove spadaju: gladjenje, gnjecenje, trljanje, lupkanje i vibracije.

Radi ostvarivanja boljeg kontakta izmedju ruke terapeuta i koze pacijenata, upotrebljavaju se indiferentne masti i talk, a kod osoba bez alergijskih predispozicija koriste se aromaticna ulja. Izbor eterskog ulja zavisi od namene.

Doziranje zavisi od mesta i povrsine delovanja, reaktivnosti koze, tkiva i reaktivnosti uopste, kao i tehnike (masaza ne sme biti bolna i neprijatna za pacijenta, te iskusan terapeut bira velicinu pritiska i tehniku masaze). Trajanje procedura za lokalnu masazu iznosi 10-15 minuta, a za opstu od 30-45 minuta. Sprovodi se svakog ili svakog drugog dana u seriji od 10 ili vise seansi, tj. u zavisnosti od potrebe ili patologije.

Dobri profilakticko-terapeutski rezultati masaze zavise od pravilnog opredeljenja i postovanja uputstva za indikacije i kontraindikacije u savremenoj i tradicionalnoj medicini, pri cemu se razliciti efekti postizu kao posledica nacina primene zahvata, lokacije primene, kao i intenziteta i specificnosti njihovih delovanja.

Napomeni:

Bezbednosna uputstva
Ne sedajte a da je glavni strujni vod neispravan
Nakon upotrebe iskljucite Consul iz strujnog kola
Ne stavljajte nista izmedju sedista i daljinca
Consul prikljucite samo na naizmenicnu struju 220V
Za higijenu Consula koristite meku krpu i neutralan deterdzent
Ne koristite deterdzente koji sadrze rastvarace
Ukoliko se jave problemi, ne popravljajte ga sami. Prijavite problem Vasem prodavcu ili ovlascenom servisu.
Ne upotrebljavajte aparat u vlaznim prostorijama
Ne izlazite Consul direktno suncu
Odmah prestanite sa upotrebom ukoliko se javi bol.
Nikada ne sedajte na daljinski upravljac.
Preteranim pritiskanjem na masazni deo aparat ce stati iz bezbedonosnih razloga
Posle masaze preporuka je da se popije najmanje 1 litra vode

Medicinska uputstva

Ukoliko vam vas lekar/ortoped nije izricito zabranio masazu ledja, mozete slobodno uzivati u masazi. Masaza nikada ne treba da bude neprijatna. Preterana masaza je takodje stetna. Efekat masaze se povecava ukoliko ste u lezecoj poziciji. Preporuka je da budete u sedecem stavu na pocetku masiranja. Trudnice, bolesni i deca ne bi trebalo da koriste Consul. Kod povreda kicmenog stuba ili nakon operacija masaza moze biti opasna. U slucaju nedoumica, konsultujte se sa svojim lekarom.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Masaža stopala

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 2646
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 2646, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 2646, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Intex Lenjivac Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Viseci banana suncobrani Akcija
LED otoman svetleci tabure Akcija
Lazy Bag fotelje Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Komplet Od 3 Kofera Za Putovanje Akcija
Skolski rancevi i skolske torbe Akcija
Intex Krevetac Na Naduvavanje Akcija