Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Poslednji begunac, Trejsi Ševalije

Smešten u guste šume i suncem okupana kukuruzna polja Ohaja, ovaj živopisni roman pripoveda o zlim ljudima i neustrašivim ženama, o iznenađujućim brakovima i čudnovatim prijateljstvima, i o izuzetnoj moći prkosa.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 88
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 29095

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Poslednji begunac, Trejsi Ševalije

Poslednji begunac, Trejsi Ševalije

Format: 13x20 cm

Broj strana: 350

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Opis proizvoda: Poslednji begunac, Trejsi Ševalije

Očaravajući novi roman autorke Devojke sa bisernom minđušom.

Autorka svetskog bestselera Devojka sa bisernom minđušom, svojim novim romanom Poslednji begunac prvi put zalazi u američku prošlost, oživljava slobodarski pokret Podzemna železnica i osvetljava načela, strasti i stvarne okolnosti koje su ga nadahnjivale.

Kada je povučena Onor Brajt sa sestrom zaplovila iz Bristola, bežala je od razorene ljubavi u novi život daleko od doma, u Ameriku. Tragedija na putu ostavlja je samu i nezaštićenu, rastrzanu između dva sveta i zavisnu od dobrote neznanaca.

Život u Ohaju 1850. je godine opasan i grub. Sunce je suviše vrelo, oluje previše divlje, a sneg predubok. Putevi su blatnjavi i zapljuvani, a u šumama obitavaju životinje koje nikada ranije nije videla. Šume takođe pružaju skrovište robovima koji beže na sever, u slobodu.

Treba li Onor da skriva begunce od bezdušnog progonitelja? Kvekerska zajednica u koju Onor stupa protivi se ropstvu načelno, ali ima li hrabrosti da joj pomogne u kršenju zakona? Boreći se da nađe svoje mesto i svoj glas, Onor mora odlučiti da li je spremna da prihvati rizike zarad svojih uverenja.

Smešten u guste šume i suncem okupana kukuruzna polja Ohaja, ovaj živopisni roman pripoveda o zlim ljudima i neustrašivim ženama, o iznenađujućim brakovima i čudnovatim prijateljstvima, i o izuzetnoj moći prkosa.

Poslednji begunac je upečatljivoo putovanje koje kipti od boja i dramatičnih događaja i slikovit prikaz značajnog doba američke prošlosti.

Najbolje što je Trejsi Ševalije napisala posle Devojke sa bisernom minđušom.
Rouz Tremejn

Poslednji begunac je pravi čitalački praznik. Trejsi Ševalije prepliće priče o kvekerskim doseljenicima i o odbeglim robovima poletno, maštovito i iznad svega saosećajno.
Megi O Farel

Hrabra, topla i dirljiva knjiga. Likovi su sjajno prikazani i uverljivi, a mesto i vreme naslikani su vešto u tačnim pojedinostima.
Džoana Haris

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.