Dijagnostičke trake za holesterol za aparat MULTICARE 25 kom

Kliknite na sliku da je uvelicate! Dijagnostičke trake za holesterol za aparat MULTICARE 25 kom
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: Multicare
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 71
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 3300 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Merači šećera u krvi

Karakteristike proizvoda: Dijagnostičke trake za holesterol za aparat MULTICARE 25 kom

 • Dijagnostičke trake za holesterol
 • Količina: 25 komada
 • Namenjene aparatu MULTICARE

Opis proizvoda: Dijagnostičke trake za holesterol za aparat MULTICARE 25 kom

Opsti podaci: Holesterol je u ljudskom telu prisutan kao deo ćelijske membrane, preteča je steriodnih hormona i kiselina žuči. Holesterol se prenosi u plazmu od lipoproteina, skupovi formirani od lipida i apo lipoproteina. Prevencija i rano dijagnosticiranje kardiovaskularnih bolesti najpre su bazirane na određivanju hiperholesterolemije
kao faktora rizika. Sa trakama multiCare Holesterol moguće je brzo kontrolisati nivo holesterola u krvi. Važno je obavestiti nadležnog lekara sa kojim ćete dogovoriti eventualnu terapiju ili kontrolisati razvoj već započete terapije.
Potrebno je uzeti u obzir da je nivo holesterola u krvi uzrokovan načinom ishrane ali i lekovima, diabetesom, trudnoćom. Hiperholesterolemija može biti sekundarni uzročnik drugih bolesti( oštecćenje štitne žlezde, ciroze jetre, pancreasa). Ne vršiti merenja pre nego što su fiziološki uslovi normalni(npr. do tri meseca posle porodjaja). Merenje vršiti našte svakih 6-9 sati.
Princip merenja: Merenje je bazirano na reakciji Holesterol Esterazi/Holesterol Oksidazi/Peroksidazi/hromogen. Intenzitet boje koja je dobijena kao reakcija, proporcionalna je koncentraciji holesterola u krvi.

Kalibriranje: U pakovanju traka multiCare za merenje holesterola nalazi se data čip. Ubaciti čip na sledeći način:
Otvoriti poklopac sa zadnje strane aparata kao što je opisano u uputstvu za upotrebu. Data čip sadrži sve neophodne informacije za podešavanje aparata.
Da bi se izvršio auto test holesterola u krvi sa aparatom multiCare i reagens trakama, dovoljna je samo jedna kap krvi.Najpogodnije je da se kap krvi iscedi iz jagodice prsta.

Priprema i uzimanje uzoraka: Pre svega oprati ruke toplom vodom i sapunom; pažljivo ih osušiti; ubosti se u jedan prst koristeci penkalo koje se dobija u kompletu sa aparatom; otkloniti prvu kap krvi sterilnom gazom; pritisnuti vrh prsta kako bi se dobila još jedna kap krvi i tu poslednju staviti u centar reaktivne zone trake.
Izvršenje testa

Procedura: Pazljivo se pridrzavati uputstva za upotrebu aparata multiCare. Svi sastojci iz ovog pakovanja mogu se bacati sa normalnim kućnim smećem.

Kontrola ispravnosti vršenja merenja: Posle svakog merenja, proveriti da je mali okrugli prozorčić ispod reaktivne zone, u odgovarajućem položaju naspram površine na koju je nanesena kap krvi i da pokazuje ujednačenu boju. Ukoliko nije tako, ponoviti merenje. Svako vađenje krvi podrazumeva novo merenje.

Provera sistema: Kontrola ispravnog korišcenja korisnika kao i kontrola aparata i traka multiCare mora biti periodično praćena upotrebom kontrolnog rastvora multiCare Holesterol prema uputstvima koja se nalaze u pakovanju istog. Očekivani rezultati takve provere odštampani su na etiketi bočice reagens traka multiCare holesterol.

Vrednosti holesterola: Skorašnji kriterijumi ne uzimaju u obzir kao rizične kategorije životno doba i pol, već podrazumevaju samo nivoe ukpnog holesterola tako kako sledi:
Manje od 200 mg/dl jeste poželjni holesterol u krvi
Od 200 do 239 mg/dl jeste prikaz rizično povišenog holesterola u krvi
Jednako ili više od 240 mg/dl jeste visoki holesterol u krvi

Upozorenja:
Ukoliko reagens trake suviše izlažete svetlosti mogu se dobiti pogrešni rezultati.
Preporučuje se da se trake čuvaju u originalnom pakovanju sa zatvaračem, na sobnoj temperaturi (izmedju 10 i 35 st.C). Reagens trake se nesmeju čuvati u frizideru i netreba ih izlagati previsokoj vlažnosti.
Trake multiCare držati van domašaja dece. Ne vrsiti merenja na temperaturi nizoj od 10 st.C i višoj od 40 st.C. Tračicu iskoristiti odmah po vađenju iz bočice.
Ne dirati reagens trake sa nečistim rukama i zagađujućim agensima. Rezultat bi mogao biti ozbiljno izmenjen.
Dobro zatvoriti bočicu, svaki put po uzimanju trake, zatvaračem koji sadrži isušujući materijal.
MultiCare trake moraju se iskoristiti isključivo pre isticanja roka upotrebe koji je označen na bočici, odnosnou roku od tri meseca od datuma prvog otvaranja bočice. Reaktivna površina trake u optimalnim uslovima je bele boje. Ne upotrebljavati trake čija reaktivna površina pokazuje drugačiju boju.

Ogranicenja: Ponoviti test ukoliko se dobiju vrednosti holesterola koje ne odgovaraju rešenjima savesnog pacijenta i poznatim simptomima koje pacijent ima. Konsultovati uputstvo za upotrebu aparata da bi se proverila ispravnost procedure; u svakom slučaju konsultovati lekara.
U slučaju da se dobiju vrednosti holesterola više od 240 mg/dl, obavestiti nadležnog lekara.

Smanjeni agensi poput asorbične kiseline, ne utiču na normalne koncentracije.
Na rezultat mogu uticati visoki nivoi steroida.
Netačni rezultati mogu se dobiti zbog previsoke nadmorske visine zbog umanjene koncentracije kiseonika.
Poremećene vrednosti hematokrita (vece od 55% ili manje od 35%) mogu promeniti rezultat.
Minimalna zapremina krvi koja se nanosi je 3 µl.

Tačnost sistema: Prosečna greška sistema multiCare u odnosu na metod koji se odnosi na CHOD-PAP u plazmi je <10%. U nizu merenja obavljenih u bolnicama, održan je sledeći pravac linearne regresije: y(mg/dl)jednako je 1,0 x -0,5.

Preciznost: Ponovljenost: prosečna netačnost je manja od 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,48%.

Reproduktivnost: prosečna netačnost je manja od 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,79%.

Raspon merenja: Trake multiCare daju tačne rezultate za vrednosti holesterola između 150 i 400 mg/dl. Ispod 150 mg/dl aparat pokazuje Lo. Preko 400 mg/dl aparat pokazuje Hi.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Merači šećera u krvi

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 32822
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 32822, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 32822, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Dekorativne led kutije Akcija
Jelka Zar Della Steppa Akcija
Rasprodaja Poslednji Komadi
Kućni, hotelski, kancelarijski sefovi
Skolski rancevi i skolske torbe Akcija
Intex Lenjivac Akcija
Lazy Bag fotelje Akcija
Komplet Od 3 Kofera Za Putovanje Akcija