Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

Kliknite na sliku da je uvelicate! Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: Multicare
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 39
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 2500 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Merači šećera u krvi

Karakteristike proizvoda: Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

 • Dijagnostičke trake za šećer
 • Količina: 50 komada
 • Za korišćenje u aparatu MULTICARE

Opis proizvoda: Dijagnostičke trake za šećer Multicare 50 kom

Opšti podaci: Samokontrola glikemije dozvoljava obolelima od dijabetesa da imaju neposredne informacije o sopstvenom stanju glikemije, ali svakako moraju biti praćeni uz brižljivu obuku lekara ili kvalifikovanog tehničkog lica. Važno je podvući da samokontrola ne može da zameni lekara niti se može izvoditi bez konstantne kontrole lekara (da bi se definisala slaganja tabele vremena, tumačili rezultati i definisala terapija).

Princip: Kolormetrična reakcija sa glukoza oksidazom ili hiperoksidazom

Reagensi:Reaktivna zona svake trake sadrži sledeće reagense: Hromogen: min 0,01 mg
Glukoza-oksidaza: min 2,1 IU, Peroksidaza: 1,65 IU.

Kalibracija: Aparat multiCare može biti tačno podešen na dva različita načina kako bi se odredio nivo glukoze u krvi:
Ukoliko pakovanje traka sadrži čip : podesiti čip u aparat kao sto je obljašnjeno u uputstvu za upotrebu aparata. Čip sadrži sve neophodne podatke za podešavanje aparata.
Ukoliko u pakovanju traka nema čipa u aparat multiCare uneti broj koda koji se nalazi na etiketi svake bočice, pridrzavajući se uputstva za upotrebu. Pre svakog merenja neophodno je proveriti da ovaj broj odgovara broju koji se pojavljuje na displeju aparata multiCare. U slučaju da nije tako, promeniti broj sledeći instrukcije koje su date u uputstvu aparata.

Uzimanje uzoraka: Krv iz kapilara: uzimanje krvi iz kapilara može se lako obaviti ubodom u prst. Preporučljivo je, kao prvo, oprati ruke sa toplom vodom i sapunom i dobro ih osušiti. Koristeći penkalo multiCare ubosti se u prst. Prvu kap krvi otkloniti sterilnom gazom. Pritisnuti vrh prsta kako bi se dobila jos jedna kap krvi i tu poslednju staviti u centar reaktivne zone trake.

Krv iz vene: uzorak krvi staviti na reaktivni deo trake.
Procedura: Pažljivo slediti instrukcije iz uputstva o korišćenju aparata.

Vršenje merenja: Nanošenje krvi na reaktivnu zonu izaziva biohemijsku reakciju koja razvija plavu boju takvog intenziteta u proporciji sa koncentracijom glukoze prisutne u uzorku.Aparat meri intenzitet boje I na displeju pokazuje odgovarajuću koncentraciju glukoze.

Kontrola tačnog izvodjenja testa: Pre svakog merenja proveriti da je polje na suprotnoj strani reaktivne zone trake bele boje. U slučaju da je boja promenjena, ne koristiti traku za merenje. Posle svakog merenja obavezno proveriti da povrsina vidljivog diska na suprotnoj strani pokazuje ujednačenu i kompletnu boju. U suprotnom, neophodno je ponoviti merenje sa novom reagens trakom. Svako vadjenje krvi označava novu analizu.

Provera sistema: Kontrola ispravnog korisčenja kao i kontrola aparata i traka multiCare mora biti periodično praćena upotrebom kontrolnog rastvora multiCare prema uputstvima koja se nalaze u pakovanju istog. Rasponi koncentracije glukoze, u okviru kojih moraju biti i rezultati dobijeni proverom sa kontrolnim rastvorom odštampani su na etiketi bočice reagens traka.

Čuvanje i rok trajanja: Reagens trake čuvati na temperaturi između 15 i 35 step.C i uvek u originalnom pakovanju bez direktnog izlagaganja svetlosti. Odmah po uzimanju tračice, zatvoriti bočicu traka originalnim čepom.Na ovaj način trake zadržavaju svoju upotrebnu vrednost do tri meseca od dana prvog otvaranja. Upotrebna vrednost neotvorene bocčce istaknuta je na toj istoj bočici. Upotreba tračica sa isteklim rokom može dovesti do pogrešnih rezultata. Ne izlagati ih preteranoj vlažnosti. Ne čuvati u frižideru. Upozorenje: Trake multiCare držati van domašaja dece. Ne vršiti merenja na temperaturi nižoj od 10 st.C i višoj od 40 st.C. Tračicu iskoristiti odmah po vađenju iz bočice.

Beleške za medicinsko osoblje: Za analize glikemije sa sistemom multiCare može se koristiti krv iz kapilara ili krv iz vene tretiranu sa heparinom ili K- EDTA. Antikoagulanti kao što su fluor ili so oksalne kiseline ne trebaju se koristiti.
Dozvoljeni raspon hematokrita je od 35 do 55%.
Vrednosti hematokrita veće od 55% ili manje od 35% mogu izazvati promenu rezultata.

Normalne vrednosti: Natašte(kod osobe koja nije dijabetičar):
-70-110 mg/dl (3,9-6.1 mmol/l) ako se uzima u obzir koncentrcija glukoze u plazmi.
-60-100 mg/dl(3.3-5,6 mmol/l) ako se uzima u obzir koncentracija glukoze krvi iz kapilara.
Sistem multiCare dozvoljava da se koriste vrednosti glikemije dobijene obema kalibracijama , kako uz pomoć plazme tako i cele krvi(pogledati u uputstvu aparata)
Stoga je važno znati da je koncentracija glukoze u plazmi u proseku veća za 12 % u odnosu na celu krv. Pacijent dijabetičar mora da usaglasi sa nadležnim lekarom optimalne vrednosti u cilju efikasne kontrole metabolizma.

Ograničenja: -Sistem je prilagođen za analizu kapilarne krvi ili krvi iz vene. Ne koristiti serum ili plazmu.
Ponoviti test ukoliko se dobiju vrednosti glikemije koje ne odgovaraju rešenjima savesnog pacijenta i poznatim simptomima koje pacijent ima. Konsultovati uputstvo za upotrebu aparata da bi se proverila ispravnost procedure; eventualno konsultovati lekara.
U stanjima hiperglikemije- hiperosmolarnosti, sa ili bez prisustva ketona vrednosti glikemije dobijene iz kapilarne krvi mogu biti znatno niže od pravih vrednosti glukoze. Teško oboleli pacijenti ne trebaju biti testirani ovim sistemom ili mogu biti testirani uz veliku predostrožnost.
U slučaju da se dobiju rezultati nizi od 50 mg/dl ili visi od 250 mg/dl glukoze, potrebno je što hitnije konsultovati lekara.
U slučaju ozbiljne dehidracije i preteranog gubitka tečnosti, dobijene vrednosti mogu biti znatno niže od stvarnih. Neki od faktora koji mogu dovesti do dehidracije su:
povračanje i diarea; unošenje pojedinih lekova kao što su na primer diuretici.
Redukciona sredstva kao što je askorbinska kiselina u normalnim koncentracijama ne utiču na rezultat, ali ako se unose u velikim količinama mogu dovesti do abnormalno niskih rezultata.
Izrazita prisutnost lipida moze uticati na rezultate.
Netačni rezultati mogu se dobiti i na previsokoj nadmorskoj visini zbog niže koncetracije kiseonika.
Sistem multiCare nije adaptiran za vrsenje analiza iz uzorka krvi novorođenčeta.

Tačnost sistema: prosečna greška sistema multiCare u odnosu na metod koji se odnosi na bibliografiju je< 10%. U nizu merenja obavljenih u centrima za borbu protiv diabetesa, održan je sledeći pravac linearne regresije: y(mg/dl)= 1,0016 x -0,5635.

Preciznost: Ponovljenost: prosečna netačnost je < 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,3%. Reproduktivnost: prosečna netačnost je< 5%. U nizu merenja obavljenih u laboratoriji dobijen je koeficijent prosečnih varijacija od 2,3%.
Minimalna zapremina krvi koja se nanosi je 3 µl.

Raspon merenja: Trake multiCare daju tačne rezultate za vrednosti glukoze između 25 i 500 mg/dl.(1,4-28 mmol/l). Ispod 25 mg/dl aparat pokazuje Lo. Preko 500 mg/dl aparat pokazuje Hi: sličan rezultat znači da je koncentracija glukoze u uzorku krvi mnogo povecana i naznačava visok stepen rizika: OBRATITI SE HITNO LEKARU.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Merači šećera u krvi

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 32823
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 32823, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 32823, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Skolski rancevi i skolske torbe Akcija
Intex Lenjivac Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Lazy Bag fotelje Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Komplet Od 3 Kofera Za Putovanje Akcija
Intex Krevetac Na Naduvavanje Akcija