Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Broz protiv Tita, Pero Simić

Neprikosnoveni vladar socijalističke Jugoslavije od 1944. do svoje smrti 1980. godine, Josip Broz Tito je u poslednjih osam godina života u suštini poništio sve ono po čemu su ga i svet i istorija prepoznavali i prihvatali.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 90
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Esejistika

Šifra Proizvoda: 36008

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Broz protiv Tita, Pero Simić

Broz protiv Tita, Pero Simić

Format: 13x20 cm

Broj strana: 360

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Opis proizvoda: Broz protiv Tita, Pero Simić

Kako je zaista počeo raspad Jugoslavije.

Od autora bestselera Tito, tajna veka.

Kazna za napuštanje titoizma i povratak sovjetskom modelu brzo je stigla.

Za četiri godine akumulacija jugoslovenske privrede je prepolovljena, a u poslednjoj godini Titove vladavine Jugoslavija je dostigla onaj stepen ekonomske zavisnosti od Sovjetskog Saveza i njegovih satelita koji je imala pre njegovog raskida sa Staljinom!

I srpska istoriografija i srpska posttitovska politika prećutale su ovu ključnu odluku Titove predsedničke karijere.

Ova knjiga govori o tome kako je došlo do tog istorijskog prevrata.


Neprikosnoveni vladar socijalističke Jugoslavije od 1944. do svoje smrti 1980. godine, Josip Broz Tito je u poslednjih osam godina života u suštini poništio sve ono po čemu su ga i svet i istorija prepoznavali i prihvatali. Odlučio je da, uz podršku svog najbližeg saradnika Edvarda Kardelja, Jugoslaviju i njenu vladajuću partiju vrati dvadesetak godina unazad, da rasparča centralizovanu i koherentnu državu, da napusti političku filozofiju koja ga je posle razlaza sa Staljinom učvrstila kao vođu ne samo najsnošljivije i najprosperitetnije zemlje Istočne Evrope nego i pokreta nesvrstanih zemalja koje su se izmakle blokovskoj podeli sveta.

Odlučio je da okrene leđa titoizmu.

Koji su sve uzroci doveli do ovakvog raspleta, šta su bili objektivni a šta subjektivni razlozi za ovaj zaokret, koliko su u predstojećem krvavom raspadu Jugoslavije igrali ulogu stari nacionalni antagonizmi južnoslovenskih naroda, koliko ustav iz 1974, a koliko reformski kurs i nezaustavljiva liberalna politička strujanja u jednoj već okoštaloj i istrošenoj ideološkoj matrici – pitanja su na koja u svom nepristrasnom istraživanju različitih uzroka raspada Jugoslavije postavlja publicista Pero Simić.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.