Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Oficir i špijun, Robert Heris

Ova priča posvećena je zloglasnoj aferi Drajfus, ispripovedanoj ovog puta kao mračna i tvrda proza o zaverama i špijunaži – svetu od koga će vas proći hladna jeza.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 80
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski Trileri

Šifra Proizvoda: 36431

Poslednja cena bila je: 1199 din

Karakteristike proizvoda: Oficir i špijun, Robert Heris

Oficir i špijun, Robert Heris

Format: 13x20 cm

Broj strana: 504

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Opis proizvoda: Oficir i špijun, Robert Heris

Knjigom Oficir i špijun Robert Heris se vraća uzbudljivoj istorijskoj prozi kojom vlada tako blistavo i neprikosnoveno. Ova priča posvećena je zloglasnoj aferi Drajfus, ispripovedanoj ovog puta kao mračna i tvrda proza o zaverama i špijunaži – svetu od koga će vas proći hladna jeza.

Pariz 1895. godine. Alfred Drajfus, mladi francuski oficir, po nacionalnosti Jevrejin, optužen je za izdaju, osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu i ražalovan pred razularenom ruljom od dvadesetak hiljada Parižana. Među svedocima Drajfusovog poniženja nalazi se i major Žorž Pikar, ambiciozan i obrazovan, kome neposredno predstoji unapređenje u načelnika tajne službe, iste one koja je prikupila dokaze da je Drajfus izdavao vojne tajne Nemcima. Pikar je u početku čvrsto uveren u Drajfusovu krivicu, ali ubrzo pošto je osuđeni čovek otpremljen u zatočeništvo pod najsurovijim uslovima, novi šef tajne službe slučajno nailazi na činjenice koje ga navode na sumnju da u francuskoj vojsci i dalje postoji špijun. Kako se gomilaju dokazi o izuzetno zlonamernoj obmani, vodeći sve bliže ka najvišim krugovima vlasti, Pikar je primoran da preispituje ne samo čitav slučaj protiv Drajfusa nego i svoja najdublja uverenja o otadžbini i sebi.

Udahnjujući iznova život ličnostima koje su igrale ključne uloge u skandalu kojim je početkom XX veka bio opčinjen celi svet, Robert Heris priča takođe večnu priču o tajnim vojnim sudovima, obaveštajnim službama koje su se otrgle nadzoru, sudbini onih što se usude da se pobune protiv nepravde. Jedinstveno pripovedačko umeće kojim su obeleženi svi Herisovi svetski bestseleri na delu je i u ovom romanu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.