Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Spokoj - Ahmet Hamdi Tanpinar

ROMAN KOJI JE PROMENIO TURSKU KNJIŽEVNOST... DA LI JE LJUBAV UVEK NAVIKA I DA LI VOLIMO SAMO ONE KOJI SU PORED NAS? DA LI JE LJUBAV SPOKOJ ILI JE SPOKOJ LJUBAV?

Ocena Posetilaca Broj ocena: 84
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 36540

Poslednja cena bila je: 1540 din

Karakteristike proizvoda: Spokoj - Ahmet Hamdi Tanpinar

Spokoj - Ahmet Hamdi Tanpinar

br. str.: 432

povez: tvrd povez

Format: 14x21 cm

Pismo: latinica

Opis proizvoda: Spokoj - Ahmet Hamdi Tanpinar

ROMAN KOJI JE PROMENIO TURSKU KNJIŽEVNOST...
DA LI JE LJUBAV UVEK NAVIKA I DA LI VOLIMO SAMO ONE KOJI SU PORED NAS?
DA LI JE LJUBAV SPOKOJ ILI JE SPOKOJ LJUBAV?

Neobični mladić Mumtaz glavni je junak ovog čudesnog romana. Opterećen ranim gubitkom porodice, dolazi da živi kod rođaka Ihsana u Istanbul. Ihsan preuzima ulogu njegovog učitelja i vodiča kroz istoriju, muziku i poeziju. Predvečerje Drugog svetskog rata navodi glavne junake da se zamisle nad sudbinom sveta koji se ubrzano menja i da pokušaju da nađu spokoj.

Kompletna fabula prvog dela smeštena je samo u jedan dan, da bismo se u drugom delu vratili u godinu magičnog susreta Mumtaza i Nurine.

Turska kultura je za Tanpinara odraz i manifestacija civilizacije unutrašnjeg sveta, koja je iznedrila ljude čvrstog morala, one koji su verno ispunjavali svoje duhovne obaveze, prošli određenu duhovnu obuku i obuzdali strasti.

Roman opisuje Mumtazovo traganje za unutrašnjim poretkom - harmonijom, koji bi mu doneo mir. U njemu se prepliću bolest, smrt, prirodno, natprirodno, civilizacija, problematika društva, različita stanja duha i shvatanja estetike. Ali, iznad svega preovlađuje Mumtazova i Nuranina ljubav. Pošto je okvir u kome se ova ljubav odvija sâm grad, i Istanbul se doživljava bezmalo kao lik u romanu.

Mumtaz je verovao da muzika sadrži sve - istanbulski pejzaž, našu civilizaciju, prljavštinu, rđu i ono lepo u nama...

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.