Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Istorija filma - Dejvid Parkinson

Pokrivajući ključne elemente i ličnosti koji su doprineli umetničkom i tehničkom razvoju filma, knjiga pruža sažet pregled svetske kinematografije.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 80
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Društvene nauke - popularno

Šifra Proizvoda: 36544

Poslednja cena bila je: 1650 din

Karakteristike proizvoda: Istorija filma - Dejvid Parkinson

Istorija filma - Dejvid Parkinson

br. str.: 304

povez: broširan

Format: 21 cm

Pismo: latinica

Opis proizvoda: Istorija filma - Dejvid Parkinson

Impresivno temeljno... Parkinson vešto opisuje doprinose određenih reditelja i pokreta i jezgrovito izlaže njihov društveni i istorijski kontekst.
– Publishers Weekly



Sažeto, ozbiljno, ali veoma zanimljivo delo.
– Library Review





U ovoj dinamičnoj, poučnoj i savremenoj analizi sedme umetnosti Dejvid Parkinson prikazuje razvoj pokretnih slika od najranijih predstava senki do digitalne kinematografije XXI veka. Pokrivajući ključne elemente i ličnosti koji su doprineli umetničkom i tehničkom razvoju filma, knjiga pruža sažet pregled svetske kinematografije. Počev od njenog naučnog porekla, ovo delo procenjuje dostignuća filmskih stvaralaca širom sveta, među kojima su D. V. Grifit i začetnici klasičnog narativnog filma, umetnici nemog filma, reditelji zlatnog doba Holivuda, italijanski neorealisti i autori francuskog novog talasa.

Novo poglavlje pruža uvid u formalni i tehnološki razvoj od sredine 1990-ih godina do danas, opisujući eksperimente sa trodimenzionalnošću, preporod animacije i demokratizaciju kinematografije nakon digitalne revolucije. Parkinson takođe ističe najbolja dela iz svih krajeva sveta, od Srbije i Češke do Irana i Izraela, od Indije i Južne Afrike do Kine, Koreje i Meksika. Uz ažurirani rečnik pojmova, indeks imena i bibliografiju, Istorija filma pruža potpuni pregled ovog dinamičnog i popularnog umetničkog oblika.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.