Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Knjiga o Dostojevskom - Jasmina Ahmetagić

Posebna vrednost ove knjige je­ste dijalog koji se na njenim stranicama vodi sa proučavaocima dela Dostojevskog.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 85
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Esejistika

Šifra Proizvoda: 36547

Poslednja cena bila je: 660 din

Karakteristike proizvoda: Knjiga o Dostojevskom - Jasmina Ahmetagić

Knjiga o Dostojevskom - Jasmina Ahmetagić

br. str.: 218

povez: broširan

Format: 21 cm

Pismo: ćirilica

Opis proizvoda: Knjiga o Dostojevskom - Jasmina Ahmetagić

U knjizi Jasmine Ahmetagić analizirana su dela koja ne čine centralnu struju opusa Dostojevskog, od kojih neka npr. uopšte nisu proučavana u našoj sredini (Gazdarica), ali o njima postoji opsežna bibliografija van našeg govornog područja. No, i kada je reč o delima o kojima je i kod nas i u svetu mnogo pisano, autorka uspeva da pruži sasvim nove i drugačije uvide, zahvalјujući interdisciplinarnom pristupu (spoj psihologije, psihijatrije, naratologije i književne teorije). Ahmetagićeva je po tom metodološkom okviru, više zastuplјenom u evropskim, a najviše u američkim proučavanjima književnosti, inače odabranom i u njenoj prethodnoj knjizi, definitivno izvan naše sredine, čime knjiga postaje još značajnija, jer utemelјuje i razvija jednu struju mišlјenja koja na tako potpun način nije zastuplјena u našoj nauci o književnosti.
Posebna vrednost ove knjige je­ste dijalog koji se na njenim stranicama vodi sa proučavaocima dela Dostojevskog. Autorka je polemična i prema onima koji važe za najveće poznavaoce dela Dostojevskog (npr. Bahtinu), ali je ta polemičnost diskretna i podrazumeva da su autoriteti postavlјeni u dijalošku poziciju.
Ono što treba istaći je jednostavnost s kojom je napisana ova, inače, složena knjiga koja se, fokusirana na dela Dostojevskog, bavi centralnim lјudskim iskustvima, od kojih je lјubav i gubitak kapaciteta za bliskost možda i jedno od najvažnijih.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.