Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Raspberry Pi kuvar za Python programere (474)

Praktičan vodič za dobijanje maksimuma od malog računara Raspberry Pi. Knjiga predstavlja širok spektar Python 3 primera i praktičnih ideja koje možete da razvijete i prilagodite.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 96

Cena sa PDV: 1650 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 41785

Vreme slanja:  3 - 5 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.30 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: KB

Brend: CNPNA Group

Karakteristike proizvoda: Raspberry Pi kuvar za Python programere (474)

Raspberry Pi kuvar za Python programere

Autor: Tim Cox

Broj strana: 400

ISBN broj: 978-86-7310-499-7

Opis proizvoda: Raspberry Pi kuvar za Python programere (474)

Instaliranje prvog operativnog sistema, deljenje fajlova preko mreže i pokretanje programa sa udaljene lokacije
Oslobađanje skrivenog potencijala Raspberry Pi-evog moćnog Video Core IV grafičkog procesora pomoću hardverski ubrzane 3D grafike
Kreiranje sopstvenih elektronskih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem
Interfejs sa add-inovima za određenu namenu i prilagođavanje uređaja za domaćinstvo
Podešavanje i pokretanje Raspberry Pi-a prvi put
Kreiranje desktop aplikacija i jednostavno rukovanje slikama i procesnim fajlovima
Iskorišćavanje grafika i korisnička kontrola za kreiranje sopstvenih uzbudljivih igara
Kreiranje 3D svetova korišćenjem Raspberry Pi-ovog moćnog GPU-a
Otkrivanje načina kreiranja sopstvenih električnih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem
Upotreba Raspberry Pi kamere za kreiranje animacija i vremenskih kruženja
Dizajniranje i kreiranje sopstvenih robota kontrolisanim pomoću Raspberry Pi-a
Preuzimanje kontrole stvarnog sveta i povezivanje sa fizičkim hardverom i kombinovanje hardvera i softvera za potrebe korisnika

Fondacija Raspberry Pi prodaje svoje računare od 2012. godine, u cilju da inspiriše programere i inženjere.

Raspberry Pi kuvar za Python programere je praktičan vodič za dobijanje maksimuma od malog računara koji se zove Raspberry Pi. Ova knjiga sadrži brojne savete za upotrebu Raspberry Pi-a i prikaz najboljeg što on ima da ponudi, predstavljajući detaljne Python 3 primere koje možete da naučite i proširite; videćete gde će vas odvesti vaša kreativnost!

Knjiga Raspberry Pi kuvar za Python programere započinje tako što vas vodi kroz podešavanja Raspberry Pi-a, izvršavajući zadatke pomoću Pythona 3, i predstaviće vam prve korake za povezivanje sa elektronikom. Radeći primere iz poglavlja, vi ćete nadgraditi svoje veštine i znanje i primenićete ih dok privodite čitanje knjige kraju, uranjajući sve dublje i dublje u jedinstvene mogućnosti i funkcije Raspberry Pi-a.

Kasnije ćete naučiti kako da automatizujete zadatke pristupanjem fajlovima, kako da kreirate aplikacije korišćenjem popularne Tkinter biblioteke i kako da kreirate igrice kontrolisanjem grafika na ekranu. Iskoristićete moć ugrađenog grafičkog procesora upotrebljavajući Pi3D za generisanje sopstvenih visokokvalitetnih 3D grafika i okruženja. Povežite se direktno na hardver pinove Raspberry Pi-a za kontrolisanje elektronike, od prekidača za LED svetla, do uključivanja dugmadi za pokretanje motora i servoa. Naučićete kako da pratite senzore za sakupljanje podataka iz stvarnog sveta, kako da ih upotrebite za kontrolisanje drugih uređaja i kako da pregledate rezultate putem Interneta. Primenićete ono što ste naučili tako što ćete kreirati sopstvene Pi-Rover ili Pi-Hexipod robote. Na kraju, istražićemo upotrebu mnogih add-inova za određenu namenu koji su dostupni za Raspberry Pi, kao i povezivanje sa uobičajenim uređajima u domaćinstvu na nove načine.

Knjiga Raspberry Pi kuvar za Python programere će vam poslužiti da istražite mnoge mogućnosti koje ovaj mikro računar ima. Praćenjem jasnih primera možete da naučite neke nove veštine i naoružate se alatima za kreiranje sopstvenih uzbudljivih i interesantnih projekata.

Cilj autora ove knjige je da vam bude predstavljen širok spektar Python 3 primera i praktičnih ideja koje možete da razvijete i prilagodite svojim potrebama. Modifikovanjem i kombinovanjem primera za kreiranje sopstvenih projekata učićete mnogo efikasnije i sa većim razumevanjem. Svako poglavlje je dizajnirano kao osnov za dalje eksperimentisanje i istraživanje teme, obezbeđujući alatke i informacije koje možete odmah da iskoristite.

Očekuje se da čitaoci poznaju koncepte programiranja i Python (ako je moguće Python 3), mada bi i početnici mogli da se uključe uz pomoć dobre knjige za Python programiranje. Nije potrebno da poznajete Raspberry Pi ili elektroniku; međutim, za poglavlja o hardveru biće vam potrebne neke osnovne elektonske komponente/aparati za domaćinstvo, za kreiranje nekih od projekata.

Knjiga Raspberry Pi kuvar za Python programere je napisana u formatu kuvara, predstavljajući primere u stilu recepata. To omogućava da direktno pređete na temu koja vas interesuje ili da pratite temu kroz poglavlja da biste stekli temeljno znanje.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.