Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Samsung SHB-200A merač krvnog pritiska na nadlaktici

Automatski određuje idealan pritisak manžete, digitalni LCD ekran, 60 rezultata merenja ...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 178
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Aparati Za Pritisak

Šifra Proizvoda: 4328

Poslednja cena bila je: 5690 din

Karakteristike proizvoda: Samsung SHB-200A merač krvnog pritiska na nadlaktici

Samsung SHB-200A merač krvnog pritiska na nadlaktici

Fuzzy Logic (automatski određuje idealan pritisak manžete)

Metod merenja: oscilometrijski

Ispis na ekranu: digitalni LCD ekran

Tačnost pritiska: +/- 3 mmHg

Tačnost pulsa: +/- 5 %

Raspon merenja pritiska: 0-260 mmHg

Raspon merenja pulsa: 40-199 otkucaja/min

Memorija: 60 rezultata merenja

Izduvavanje: automatsko

Metoda naduvavanje: automatsko

Automatsko isključivanje: posle 1 minuta nekorišćenja

Napon napajanja: 4 AAA baterije (alkalne)

Dimenzije: 14 x 6 x 10 cm

Manžetna: 23-33 cm cm

Težina: 396 g (bez baterija)

Garancija 5 godina

Opis proizvoda: Samsung SHB-200A merač krvnog pritiska na nadlaktici

Metoda merenja

Samsung aparati koriste oscilometrijsku metodu merenja, što znači da mere fluktuacije u pritisku. Prvo se manžetna omota oko nadlaktice, nakon čega aparat automatski puni manžetnu vazduhom čineći pri tom pritisak oko arterija ruke. Unutar manžetne nalazi se specijalan merač koji može osetiti i najmanju oscilaciju (fluktuaciju) pritiska. Ove fluktuacije nastaju kao rezultat pritiska manžetne oko ruke i one su, u suštini, kontrakcije (smanjenje i povećanje) arterija usled svakog otkucaja srca. Merač tada meri koliko jako i koliko brzo se pojavljuju ove kontrakcije i preračunava ovu informaciju u digitalnu vrednost. Specijalni elektronski ventil automatski izduvava manžetnu kada je merenje završeno.

Tačnost

SAMSUNG digitalni merači krvnog pritiska klinički su testirani pomoću profesionalnog uređaja tzv. sfigmomanometra. Svi SAMSUNG-ovi digitalni merači krvnog pritiska postižu rezultate merenja identične rezultatima izmerenim na navedenom uređaju i nalaze se unutar granica propisanih Americkim nacionalnim standardima za elektronske ili automatske sfigmomanometre.

Prednosti

Svi SAMSUNG digitalni merači krvnog pritiska su sigurni i pouzdani kod aritmija kao što su pretkomorska ili komorska prevremena kontrakcija ili pretkomorska fibrilacija.

Sledite uputstva lekara o tome kako i kada treba meriti krvni pritisak. Vazne preporuke:

Pre merenja krvnog pritiska
• Sedite mirno oko 10 minuta. To će omogućiti Vašem telu da se vrati u normalno stanje.
• Merite krvni pritisak u prijatnim uslovima. Ne sme Vam biti ni previše vruće ni previše hladno, jer temperatura može uticati na rezultate merenja.
• Nemojte piti kafu ili napitke sa kofeinom i ne pusite pre merenja. Preporucuje se da sacekate bar 45 minuta.

Za vreme merenja krvnog pritiska

• Sedite mirno i tiho tokom merenja. Kretanje i govor će uticati na rezultate merenja.
• Radi pouzdanosti, dobro je meriti krvni pritisak uvek na istom članku ruke ili na istoj nadlaktici i u isto doba dana. Ako je moguće, preporucuje se levi članak, odnosno nadlaktica ruke.
• Ukoliko merite krvni pritisak više puta uzastopno, napravite pauzu od najmanje 10 minuta izmedju dva merenja. Ovo je potrebno da bi se krvni sudovi vratili u normalno stanje.
• Kada merite krvni pritisak, bilo na članku ruke ili na nadlaktici, manžetna treba da bude u visini srca.
• Oslonite lakat na sto. Ukoliko je potrebno podmetnite peskir, jastučić ili sl., da bi manžetna bila u visini srca. Noge ne smeju biti prekrštene, već oba stopala treba da budu na podu. Ne dirajte manžetnu ili monitor tokom merenja krvnog pritiska. Budite opušteni.

Merenje krvnog pritiska i postavljanje manžetne na nadlakticu

Manžetnu postavite direktno na ruku. Ako imate majicu sa dugim rukavima zavrnite rukav, ali pazite da ne prekinete cirkulaciju. Postavite manžetnu na članak, ali pazite da ne stežete previše. Oslonite ruku na sto dlanom okrenutim na gore tako da monitor bude okrenut prema Vama. Vrlo je važno da manžetna bude u visini srca za vreme merenja.

Važno je pažljivo upotrebljavati i čuvati merač krvnog pritiska

• Ne izlažite uređaj direktnom suncu, visokoj vlazi ili naglim promenama temperature.
• Pazite da Vam ne padne na pod.
• Kod merača krvnog pritiska za članak ruke ne odvajajte monitor i manžetnu. Ukoliko uređaj zahteva popravku obratite se uvozniku ili serviseru.
• Ne izlažite aparat prašini. Ukoliko je potrebno očistiti aparat, koristite navlaženu tkaninu i lagano ga obrišite.
• Nemojte grubo i kruto savijati manžetnu da je ne oštetite.
• Ne naduvavajte manžetnu ukoliko se ne nalazi na članku ruke ili na nadlaktici.

Specijalne funkcije

Tihi rad (Low Noise System). Jedinstven i ekskluzivan SAMSUNG-ov low-noise sistem, motorna pumpa omogućava aparatu za merenje krvnog pritiska tiho naduvavanje.
Veliki displej u tri reda. Veliki LCD displej u tri reda prikazuje vreme, datum i vrednosti izmerenog krvnog pritiska i pulsa, što omogućava lako ocitavanje rezultata.
Memorijska funkcija. SAMSUNG posebna memorijska funkcija omogućava meraču krvnog pritiska memorisanje ukupno 90 rezultata merenja (3 kanala sa po 30 memorija) za brzo i lako poredjenje.
Podešavanje vremena i datuma. Kada se podesi vreme i datum, merač krvnog pritiska ih automatski podešava, osim ako se baterije isprazne ili izvade iz aparata.

Merenje krvnog pritiska

Priključite manžetnu u merač krvnog pritiska. Pritisnite dugme SET da biste izabrali broj kanala na kome zelite da merite krvni pritisak. Zatim pritisnite dugme START/STOP (ukljucivanje/iskljucivanje). Merac ce napumpati manzetnu do 160 mmHg. Ako imate visi pritisak od toga merac ce automatski dopumpati manzetnu. Ukoliko osetite da Vas manzetna previse steze pritisnite dugme START/STOP (ukljucivanje/iskljucivanje) i ponovo namestite manzetnu tako da mozete da stavite 2 prsta izmedju manzetne i ruke. Pojavice se brojevi na displeju, sto je normalno. Ne obracajte paznju ako se brojevi brzo menjaju ili idu vise od Vaseg ocekivanog krvnog pritiska. Kada se merenje zavrsi, manzetna ce se automatski ispumpati, a na displeju ce treperiti vrednosti Vaseg krvnog pritiska i pulsa. Merenje krvnog pritiska ne bi trebalo da traje duze od 1 minut.

60 memorija

Aparat može memorisati 60 rezultata merenja. Da biste pregledali izmerene vrednosti pritsnite dugme MEMORY (memorija). Kada merite krvni pritisak aparat automatski memorise izmerene vrednosti na mesto broj 1, tako da je uvek poslednja izmerena vrednost na mestu broj 1, a prethodna merenja se automatski prebacuju za jedno mesto unazad.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.