Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zimska guma 16 Michelin 225/50 R16 96H Extra Load TL Alpin 5 MI 263043

Michelin Alpin 5 je pouzdana zimska guma proverenog kvaliteta, namenjena za montažu na putnička vozila. Dimenzije: 225/50 R16 96H Extra Load.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 80
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Zimske Gume Širine 225

Šifra Proizvoda: 43823

Poslednja cena bila je: 23736 din

Karakteristike proizvoda: Zimska guma 16 Michelin 225/50 R16 96H Extra Load TL Alpin 5 MI 263043

Michelin

Zimska guma

Dezen: Alpin 5

Dimenzije gume: 225/50 R16 96H Extra Load

Za putnička vozila

Isporučuje se bez felne.

Opis proizvoda: Zimska guma 16 Michelin 225/50 R16 96H Extra Load TL Alpin 5 MI 263043

Michelin Alpin 5 je pouzdana zimska guma proverenog kvaliteta, namenjena za montažu na putnička vozila.

Smena godišnjih doba postaje sve nepredvidljivija, čini nam se da zima može preko noći da stigne. Ako ste spremni, možete da smanjite stres povezan sa promenom i samouvereno krenete u susret izazovima u vezi sa uslovima zimske vožnje.
Za maksimalnu sigurnost i kontrolu nad vašim vozilom po hladnom vremenu, postavite zimske pneumatike na sva četiri točka. Za bolje performanse prilikom pokretanja mnogi ljudi postavljaju zimske pneumatike samo na zadnju osovinu. Premda to zvuči dobro, neće vam osigurati optimalno prianjanje na tlo, optimalne performanse ni optimalne nivoe sigurnosti.
- Postavljanje zimskih pneumatika na prednju osovinu može smanjiti nivo prianjanja na tlo zadnjih pneumatika. Takođe, postoji opasnost od proklizavanja vozila (za vozila s pogonom na zadnje točkove) ili proklizavanja u krivinama (vozila s pogonom na prednje ili zadnje točkove).
- Postavljanje samo dva zimska pneumatika na zadnju osovinu povećava opasnost od nastavka vožnje ravno pri pokušaju skretanja.
Pritisak u pneumaticima opada kada postane hladnije. Ako su na primer pneumatici napumpani na 2 bara (29 psi) pri temperaturi od 20°C, pritisak može iznositi samo 1,8 bara (26 psi) pri temperaturi od 0°C. Ako je pritisak u vašim pneumaticima, dok ga kontrolišete po hladnom vremenu, nizak, napumpajte pneumatika na vrednost pritiska koju preporučuje proizvođač vozila.
Prilikom zamene pneumatika, proverite jesu li istih dimenzija kao pneumatici koji su fabrički postavljeni na vaše vozilo. Želite promeniti dimenzije pneumatika? Promena dimenzije pneumatika može povećati dodirnu površinu gume s tlom. Rezultat je bolji odaziv upravljača i bolje ponašanje vozila u krivinama. Postavljanje niskoprofilnih pneumatika s manjim bočnim zidovima možda izgleda bolje, ali obično znači tvrđu vožnju. A osećaju se i sve nepravilnosti na putu. To takođe utiče na kočenje, performanse motora, potrošnju goriva itd. Zbog lične sigurnosti, što više se držite izvornog spoljnog prečnika. Razmislite o postavljanju širih naplataka za zadržavanje optimalnih kvaliteta vožnje. Preporučujemo vam da se obratite vulkanizeru kad želite promeniti dimenzije pneumatika.
Na vozilima 4x4 strogo preporučujemo korišćenje kompleta sva ista četiri pneumatike (istih dimenzija, marke, profila i indeksa opterećenja i brzinskog indeksa). Izuzetak je kad je dopušteno postavljanje pneumatika različitih dimenzija napred i pozadi od strane proizvođača vozila. Treba poštovati preporuke proizvođača vozila.
Budući da su pneumatici jedina veza između vašeg vozila i tla, oni igraju ključnu ulogu u upravljivosti, udobnosti, u zaustavnom putu i uštedi goriva. Različiti uslovi korišćenja iziskuju pneumatike različitih karakteristika.

Vek trajanja vaših pneumatika nemoguće je predvideti. Međutim, vek trajanja i performanse vaših pneumatika možete poboljšati pravilnim rukovanjem i skladištenjem kad nisu u upotrebi. Ako pneumatici stoje na otvorenom i ne koriste se duže vreme (mesec dana ili duže), njihova površina postaje suva i pojavljuju se napukline koje se nazivaju zimske naprsline ili ozonske rupe. Zbog toga pneumatike uvek skladištite na hladnom, suvom, čistom i zatvorenom mestu.
Ako pneumatike skladištite na mesec dana ili duže, uklonite s njih svu težinu podizanjem vozila ili skidanjem pneumatika s vozila. U protivnom može doći do oštećenja, preuranjenog starenja ili iznenadnih problema na pneumaticima. Prilikom skladištenja pneumatika, uvek ih uskladištite dalje od izvora toplote koju proizvode vruće cevi ili električni generatori. Proverite je li skladišni prostor čist i da nema masti, benzina ili drugih materija koje bi mogle oštetiti gumu. Pneumatici koji su tokom skladištenja izloženi takvim materijama mogu se naglo oštetiti pri sledećem korišćenju.

Proveravajte pritisak u vašim pneumaticima najmanje jednom mesečno ili pre putovanja na kojima ćete voziti većim brzinama.
Bilo bi dobro da proveravate dubinu gazećeg sloja vaših pneumatika, istrošenost i otkidanje, najmanje jednom mesečno.
Iz sigurnosnih razloga nužno je zameniti ventile pneumatika prilikom svake zamene pneumatika.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.