Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zglobni merač krvnog pritiska Auron BP885W

Zglobni merač krvnog pritiska Auron BP885W sa detekcijom položaja uređaja u odnosu na srce je potpuno automatski, digitalni uređaj, malih dimenzija za merenje krvnog pritiska na članku ruke.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 1

Cena sa PDV: 4950 dinara

Na Stanju

Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon

Šifra Proizvoda: 45122

Vreme slanja:  3 - 5 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.49 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Auron

Brend: Auron

Karakteristike proizvoda: Zglobni merač krvnog pritiska Auron BP885W

Digitalni zglobni aparat za pritisak Auron BP885W

Model za zglob ruke

Prikaz krvnog pritiska i pulsa

Detektor položaja u toku merenja

Detektor nepravilnog srčanog ritma

Memorija: 120 merenja x 2 korisnika

Opseg merenja: Pritisak: 30 do 280 mmHg (u koraku od 1 mmHg)

Puls: 40 do 199 otkucaja u minuti

Statička tačnost: +/-3mmHg Puls: +/-5% očitavanja

Rezolucija merenja: 1 mmHg

Indikator kategorije rizika prema SZO (Svetska zdravstvena organizacija)

Nazivni napon: DC 3V 1,5V (jednosmerna struja)

Veličina manžetne: 13,5-21 cm

Dimenzije: 73 x 70 x 38 mm

Veličina cifara za prikaz sis./dij. KP: 12 mm

Prikaz vremena: 24-časovni prikaz

Vidljiva veličina ekrana: 43x38 mm

IP22 zaštita

Sadržaj pakovanja: kutija za odlaganje, 2 baterije AAA, uputstvo za upotrebu

Auron BP885W aparat koristi dugotrajne ili alkalne baterije od 1,5V. Ne preporučuje se upotreba baterija od 1,2V. U slučaju da ne koristite dugo aparat uklonite baterije iz uređaja.

Opis proizvoda: Zglobni merač krvnog pritiska Auron BP885W

Zglobni merač krvnog pritiska Auron BP885W sa detekcijom položaja uređaja u odnosu na srce je potpuno automatski, digitalni uređaj, malih dimenzija za merenje krvnog pritiska na članku ruke. Omogućava vrlo brzo i pouzdano merenje sistolnog i dijastolnog krvnog pritiska, kao i srčanog pulsa oscilometrijskom metodom merenja.

Detekcija položaja/pokreta – sadrži svetlosni indikator koji pokazuje da li je pravilan položaj uređaja u odnosu na srce kao i da li je napravljen pokret prilikom merenja. Plava boja ukazuje na pravilan položaj, a menja se u narandžastu ukoliko je detektovan nepravilan položaj uređaja ili pokret tokom merenja.

Uz napredni detektor nepravilnog pulsa, Auron zglobni merač pritiska iz nove serije kreirani su da Vam omoguće da o svom krvnom pritisku brinete na lak i jednostavan način.

Preporuke pri korišćenju zglobnog merača za pritisak

Izbegavajte konzumiranje hrane pre merenja pritiska, naravno pušenje i sve oblike napora. Svi ovi faktori utiču na rezultat merenja. Bilo bi dobro da se opustite i sedite dobno u fotelji u mirnoj atmosferi desetak minuta pre merenja. Merite uvek na istom zglobu, obično je to levi zglob. Kako pritisak varira u toku dana, vodite računa da uvek merite u isto vreme dana, pa čak kada merite više puta u danu.

Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Važne informacije u vezi sa krvnim pritiskom i merenju istog

Kako nastaje visok/nizak krvni pritisak?

Nivo krvnog pritiska određuje se u delu mozga, takozvanom cirkulacionom centru i prilagođava se odgovarajućoj situaciji pomoću povratnih informacija putem nervnog sistema. Da bi se podesio krvni pritisak, menjaju se snaga i frekvencja srca (puls), kao i širina krvnih sudova u cirkulaciji. Ovo poslednje se postiže malim mišićima u zidovima krvnih sudova.

Nivo arterijskog krvnog pritiska se periodično menja tokom aktivnosti srca: Tokom «izbacivanja krvi» (sistola) vrednost je maksimalna (vrednost sistolnog krvnog pritiska), na kraju «perioda odmora» srca (dijastola) vrednost je minimalna (vrednost dijastolnog krvnog pritiska).

Vrednosti krvnog pritiska moraju biti u određenim normalnim granicama kako bi se sprečile odredene bolesti.

Koje su normalne vrednosti?

Krvni pritisak je previsok ako je pri mirovanju dijastolni pritisak iznad 90 mmHg i/ili je sistolni krvni pritisak veći od 160 mmHg. U tom slučaju, odmah se obratite lekaru. Dugoročne vrednosti na ovom nivou ugrožavaju vaše zdravlje zbog povezanog rastućeg oštecenja krvnih sudova u vašem telu. Ako su vrednosti sistolnog krvnog pritiska izmedu 140 mmHg i 160 mmHg i/ili dijastoličke vrednosti krvnog pritiska izmedu 90 mmHg i 100mmHg, takođe se obratite svom lekaru. Pored toga, biće potrebne redovne samokontrole pritiska.
U slučaju preniskih vrednosti krvnog pritiska, tj. sistolnih vrednosti ispod 100 mmHg i/ili dijastolnih vrednosti ispod 60 mmHg, takođe se obratite svom lekaru.

Čak i sa normalnim vrednostima krvnog pritiska, preporučuje se redovna samoprovera sa vašim meračem krvnog pritiska. Na ovaj način možete rano otkriti moguće promene u vašem krvnom pritisku i pravilno reagovati. Ako ste trenutno na lečenju radi kontrole krvnog pritiska, vodite evidenciju o nivou krvnog pritiska redovnim samomerenjima u odredeno doba dana. Pokažite ove izmerene vrednosti svom lekaru.
Nikada ne koristite rezultate merenja da biste nezavisno promenili doze leka koje vam je propisao lekar.

Ako su vaše vrednosti uglavnom standardne pri odmaranju, ali izuzetno visoke u uslovima fizičkog ili psihološkog stresa, moguće je da patite od takozvane «labilne hipertenzije». Posavetujte se sa svojim lekarom ako sumnjate da je to možda slučaj.

Pre merenja

Izbegavajte obedovanje, pušenje kao i sve oblike napora neposredno pre merenja. Svi ovi faktori utiču na rezultat merenja. Pokušajte da se opustite sedeći u fotelji u mirnoj atmosferi desetak minuta pre merenja. Merite uvek na istom zglobu (obično levom). Pokušajte da redovno vršite merenje pritiska u isto doba dana, jer se krvni pritisak menja tokom dana.

Dodatne informacje

Nivo krvnog pritiska je podložan fluktuacijama čak i kod zdravih ljudi. Pri tome je važno da uporedna merenja uvek zahtevaju iste uslove (uslovi u miru)! Ako su, uprkos posmatranju svih ovih faktora, fluktuacije vece od 15 mmHg i/ili je simbol aritmije na ekranu, obratite se svom lekaru.

Za dobijanje licence, uređaj je podvrgnut strogim kliničkim testovima, te je kompjuterski program korišćen za merenje vrednosti krvnog pritiska testiran od strane iskusnih lekara specijalista u Nemačkoj. Isti računarski program se nalazi u svakom pojedinačnom uređaju, a samim tim je i klinički ispitan.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.